Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Industritekniska programmet, svetsteknik

Curt Nicolin Gymnasiet
Programinformation
Finspång
Antal elever: cirka 80 (.)
Industritekniska programmet
  • Antagningspoäng: 180,0
    (medelvärde: 206,9) * statistik från 2019/20
elev-konstruerar

Om utbildningen

SVETSTEKNIK

Inom svetsteknik skapar du dig mycket breda och djupa kunskaper om hur man sammanfogar metallmaterial på olika sätt med hjälp av olika typer av svetsmetoder

Svetsinriktningen på CNG förbereder dig väl för arbetslivet som svetsare. Många företag, både små och stora, är i behov av svetsare som kan sin sak.
Första tiden i din inriktning jobbar du i olika projekt i CNG:s egna verkstad. Du lär dig att hantera de olika svetsmetoderna och tillämpa dem. Här har du och dina kompisar stora möjligheter att påverka vad ni ska tillverka, så det är bara att låta idéerna flöda. Med mycket kunskap och erfarenhet av svetsning och projektarbete ger du dig i årskurs 3 ut på APL, där du kan utveckla din svetsteknik ytterligare under handledning av erfarna svetsare. Samtidigt har du världens chans att visa vem du är och knyta goda och användbara kontakter. Vem vet, kanske är din handledare istället snart din kollega?

Teoretiska praktiker är guld värda för framtida arbetsgivare. Inom alla inriktningar finns den unika möjligheten att välja till teoretiska kurser från ett utbud som också ger behörighet till vidare studier.

Efter att ha gått svetsinriktningen har du en bred verkstadsutbildning att stå på som samtidigt innebär spetsad kompetens mot svetsning – du kan direkt ge dig ut på arbetsmarknaden och ta ett jobb. 

Är du intresserad och vill veta mer om Industritekniska programmet, svetsteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Industritekniska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Industritekniska programmet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Industritekniska programmet, svetsteknik

Som boende i samma kommun som Curt Nicolin Gymnasiet söker du till programmet via Gymnasieantagnigen i Östra samverkansområdet, Norrköping. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Gymnasieintagningen Östra samverkansområdet 601 81 Norrköping
Telefon: 011-150000
E-post: gymnasieintagningen@norrkoping.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Industritekniska programmet, svetsteknik så kommer skolan att kontakta dig.

Curt Nicolin Gymnasiet

Curt Nicolin Gymnasiet

Curt Nicolin Gymnasiet i Finspång

Curt Nicolin Gymnasiet ligger i Finspång och är en av Sveriges största friskolor och har funnits sedan 1996. CNG som friskola är icke vinstdriven och ägs av regionens industri och Finspångs kommun. Skolan erbjuder fyra gymnasieprogram; Teknikprogrammet, El- och energiprogrammet, Vård-...


Läs mer om Curt Nicolin Gymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Curt Nicolin Gymnasiet

Finnvedsvägen 4
612 30 Finspång

 Visa telefonnummer
www.cng.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Industritekniska programmet, svetsteknik från Curt Nicolin Gymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: