Industritekniska programmet

Industritekniska programmet, Svetsteknik

Curt Nicolin Gymnasiet, i Finspång
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Informationsträff
24 april, 2024 16:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 90 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 190,0
(medelvärde: 228,5)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Informationsträff
24 april, 2024 16:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 90 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 190,0
(medelvärde: 228,5)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Curt Nicolin Gymnasiet

Svetsteknik på Curt Nicolin Gymnasiet

Om programmet

På Curt Nicolin Gymnasiets Industritekniska program får du tillgång till att jobba med den senaste tekniken inom industribranschen. 

Dina två första år spenderar du mestadels på skolan – både i lektionssal och verkstad. Här får du möjlighet att i vår verkstad lära dig att svarva, fräsa, svetsa, programmera, läsa ritningar, montera, serva och bygga. 

Praktiska moment blandas med teoretiska inslag och du får lära dig grunderna inom industrivärlden. Alltifrån vilken borr som passar till vilken skruv, till hur du utför underhåll på verkstadens maskiner på rätt sätt. Du behöver alltså inga förkunskaper inom verkstaden för att kunna börja Industritekniska programmet på CNG, utan det räcker att du vågar försöka och vill lära dig.  

Under ditt tredje år är det dags för praktik! Här får du möjlighet att praktisera dina kunskaper som du samlat på dig under två första år hos oss, lära dig fler tekniker och samtidigt knyta nya kontakter som mycket väl kan vara ditt första steg mot en anställning!

För dig som önskar, finns även möjligheten att välja till kurser som gör att du kan läsa vidare på högskola eller universitet efter godkänd gymnasieexamen.  

Svetsteknik

Är du kreativ och tycker att det verkar kul att delta i tillverkningsprocessen med svetsning? Då kan inriktningen svetsteknik på Industritekniska programmet vara något för dig. Svetsinriktningen på CNG förbereder dig väl för arbetslivet som svetsare. Inom svetsteknik skapar du dig mycket breda och djupa kunskaper om hur man använder sig av olika svetsmetoder. Du har stort inflytande över vad som ska tillverkas.

Är du intresserad och vill veta mer om Industritekniska programmet, Svetsteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Finspång

Behörighet

För behörighet till Industritekniska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Industritekniska programmet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Industritekniska programmet, Svetsteknik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagnigen i Östra samverkansområdet, Norrköping. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Gymnasieintagningen Östra samverkansområdet 601 81 Norrköping
Telefon: 011-150000
Mejladress: gymnasieintagningen@norrkoping.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Industritekniska programmet, Svetsteknik så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Curt Nicolin Gymnasiet
Finnvedsvägen 4
612 30 Finspång

Curt Nicolin Gymnasiet i Finspång

Curt Nicolin Gymnasiet har sedan starten 1996 växt avsevärt i både omfattning och relevans för Finspång med omnejd. Idag har skolan 550 elever, där majoriteten bor utanför Finspång. "Skolan är värd att pendla till" menar ungdomarna. Fyra program - en...

Läs mer om Curt Nicolin Gymnasiet och visa alla program.

Sponsrad