Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Industritekniska programmet, Svetsteknik

Praktiska gymnasiet Luleå
Programinformation
Luleå
Antal elever: cirka 20 (.)
Industritekniska programmet
  • Antagningspoäng: 87,5
    (medelvärde: 165,0) * statistik från 2019/20
Industritekniska programmet, Svetsteknik

Industritekniska programmet, Svetsteknik

Plugga till svetsare i Luleå

Läs Industritekniska programmet vid Praktiska Gymnasiet i Luleå. Varför? Du kan ta jobb som svetsare i både Sverige och utomlands efter studenten. Praktiska Gymnasiet i Luleå är skolan för dig som vill ha jobb! En stor andel praktik ingår i utbildningen. Du kan också bli lärling!

I Industritekniska programmet i Luleå får du lära dig om olika material och hur man arbetar med olika verktyg och metoder, som t.ex. borrning, slipning och svarvning. Efter din utbildning vid Praktiska Gymnasiet i Luleå har du dessutom kunskaper om produktkvalitet, miljötänkande samt vad som är viktigt i en modern produktionsmiljö.

Välj inriktning Svetsteknik för dina studier i Luleå

I inriktningen Svetsteknik vid Praktiska Gymnasiet får du bl.a. lära dig plåtbearbetning och olika svetstekniker. Exempel på kurser som ingår i programmet är Svets grund, Kälsvets 1, Produktutveckling 1 samt Tillverkningsunderlag 1. Efter dina studier till svetsare i Luleå kan du ta jobb som svetsspecialist eller licenssvetsare i Sverige såväl som utomlands.

Möjlighet till högskolebehörighet

Alla gymnasieprogram som erbjuds på Praktiska Gymnasiet i Luleå ger dig möjlighet att bli högskolebehörig. Industritekniska programmet med inriktning Svetsteknik är inget undantag. Högskolebehörighet går dessutom att nå inom de ordinarie 2500 poängen genom att läsa specifika kurser i det individuella valet.

Är du intresserad och vill veta mer om Industritekniska programmet, Svetsteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Industritekniska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Videoreportage

Vad ska du bli?

Praktiska Gymnasiet

Många företag längtar efter någon som du. Någon som vill ha jobb direkt efter gymnasiet. Det råder stor brist på arbetskraft i många praktiska yrken, inte bara i Sverige, utan även i resten av världen. Det är här vi kommer in i bilden.


Ansökan

Ansök till Industritekniska programmet, Svetsteknik

Som boende i samma kommun som Praktiska gymnasiet Luleå söker du till programmet via Gymnasieantagningen Fyrkantens gymnasiesamverkan. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Barn- och utbildningsförvaltningen 971 85 LULEÅ
Telefon: 0920-45 30 00
E-post: gisela.kluwetasch@skol.lulea.se

Gymnasieexamen

Industritekniska programmet med inriktning Svetsteknik i Göteborg är ett yrkesförberedande program som leder till en yrkesexamen. Möjlighet till högskolebehörighet finns inom ordinarie 2500 poäng.

Få kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Industritekniska programmet, Svetsteknik så kommer skolan att kontakta dig.

Praktiska gymnasiet Luleå

Praktiska gymnasiet Luleå

Väx in i din blivande yrkesroll på Praktiska Gymnasiet Luleå

Vill du plugga något som både ger dig jobb och förutsättningar för framtida studier? Då är Praktiska Gymnasiet skolan för dig. Vi vet att det du kan lära dig på en arbetsplats lär du dig bäst där. Samtidigt får du...


Läs mer om Praktiska gymnasiet Luleå och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Praktiska gymnasiet Luleå

Praktiska gymnasiet Luleå

Brandgatan 2b
973 47 Luleå

 Visa telefonnummer
praktiska.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Industritekniska programmet, Svetsteknik från Praktiska gymnasiet Luleå, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: