Visa gymnasium.se som: Mobil

Industritekniska programmet, Svetsteknik

Praktiska gymnasiet Luleå
Programinformation
Luleå
Antal elever: cirka 20 (.)
Industritekniska programmet
  • Antagningspoäng: 137,5
    (medelvärde: 158,8) * statistik från 2021
(Läs mer) Öppet hus
2021-12-11
2022-01-19
2022-04-20
Industritekniska programmet, Svetsteknik

Industritekniska programmet, Svetsteknik

Plugga till svetsare i Luleå

Läs Industritekniska programmet vid Praktiska Gymnasiet i Luleå. Varför? Du kan ta jobb som svetsare i både Sverige och utomlands efter studenten. Praktiska Gymnasiet i Luleå är skolan för dig som vill ha jobb! En stor andel praktik ingår i utbildningen. Du kan också bli lärling!

I Industritekniska programmet i Luleå får du lära dig om olika material och hur man arbetar med olika verktyg och metoder, som t.ex. borrning, slipning och svarvning. Efter din utbildning vid Praktiska Gymnasiet i Luleå har du dessutom kunskaper om produktkvalitet, miljötänkande samt vad som är viktigt i en modern produktionsmiljö.

Välj inriktning Svetsteknik för dina studier i Luleå

I inriktningen Svetsteknik vid Praktiska Gymnasiet får du bl.a. lära dig plåtbearbetning och olika svetstekniker. Exempel på kurser som ingår i programmet är Svets grund, Kälsvets 1, Produktutveckling 1 samt Tillverkningsunderlag 1. Efter dina studier till svetsare i Luleå kan du ta jobb som svetsspecialist eller licenssvetsare i Sverige såväl som utomlands.

Möjlighet till högskolebehörighet

Alla gymnasieprogram som erbjuds på Praktiska Gymnasiet i Luleå ger dig möjlighet att bli högskolebehörig. Industritekniska programmet med inriktning Svetsteknik är inget undantag. Högskolebehörighet går dessutom att nå inom de ordinarie 2500 poängen genom att läsa specifika kurser i det individuella valet.

Är du intresserad och vill veta mer om Industritekniska programmet, Svetsteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Industritekniska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Videoreportage

Det här är Praktiska Gymnasiet Luleå

Praktiska gymnasiet Luleå

Praktiska Gymnasiet Luleå är en liten skola med stor gemenskap, där alla syns och ses. Vi har små klasser med engagerade lärare som uppmärksammar elevernas unika förutsättningar och behov.


Ansökan

Ansök till Industritekniska programmet, Svetsteknik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Fyrkantens gymnasiesamverkan. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Barn- och utbildningsförvaltningen 971 85 LULEÅ
Telefon: 0920-45 30 00
Mejladress: gisela.kluwetasch@skol.lulea.se

Gymnasieexamen

Industritekniska programmet med inriktning Svetsteknik i Göteborg är ett yrkesförberedande program som leder till en yrkesexamen. Möjlighet till högskolebehörighet finns inom ordinarie 2500 poäng.

Få kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Industritekniska programmet, Svetsteknik så kommer skolan att kontakta dig.

Praktiska gymnasiet Luleå

Väx in i din blivande yrkesroll på Praktiska Gymnasiet Luleå

Vill du plugga något som både ger dig jobb och förutsättningar för framtida studier? Då är Praktiska Gymnasiet skolan för dig. Vi vet att det du kan lära dig på en arbetsplats lär du dig bäst där. Samtidigt får du...


Läs mer om Praktiska gymnasiet Luleå och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Praktiska gymnasiet Luleå

Praktiska gymnasiet Luleå

Ålgatan 10
973 34 Luleå

 Visa telefonnummer
praktiska.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Industritekniska programmet, Svetsteknik från Praktiska gymnasiet Luleå, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information