Industritekniska programmet

Industritekniska programmet, Svetsteknik

Jacobsskolan, i Hässleholm
Antal elever
Antal elever: cirka 20 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 85,0
(medelvärde: 140,9)
Antal elever
Antal elever: cirka 20 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 85,0
(medelvärde: 140,9)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

industritekniska programmet

Läs Svetsteknik på Jacobsskolan

Vill du arbeta praktiskt och självständigt? Är du kreativ, noggrann och tycker om att arbeta med problemlösning? Vill du gå en utbildning som gör dig attraktiv på arbetsmarknaden direkt efter gymnasiet?

Industritekniska programmet på Jacobsskolan är rätt val för dig som vill ha jobb direkt efter gymnasiet! Industritekniska företag behöver dig som gillar att lösa problem samt arbeta praktiskt, och att lösa problem, som är en nytänkare och som gillar utveckling. Jacobsskolan arbetar för att ge dig en utbildning som präglas av kvalitet för att göra dig attraktiv på arbetsmarknaden. Du kan välja att läsa inriktning Produkt och maskinteknik eller Svetsteknik. 

Få goda möjligheter till jobb

På Industritekniska programmet får du utveckla dina kunskaper inom modern verkstadsteknik, vilket är allt från svetsning, svarvning och plåtbearbetning till fräsning, CNC- och CAD/CAMteknik. Du blir förberedd för ett intressant jobb som exempelvis svetsare, grovplåtslagare, CAD/CAM-, CNC-tekniker, fräsare eller svarvare.

I din utbildning har du 15 veckors APL, arbetsplatsförlagt lärande, där du gör praktik. Det Industritekniska programmet har även ett nära samarbete med det lokala näringslivet, som gärna vill anställa er elever när ni gått klart programmet. Efter att du har avslutat din utbildning är du direkt anställningsbar eller har möjlighet att fortsätta studera.

Inriktning Svetsteknik

Du som väljer att läsa inriktning Svetsteknik får lära dig fem manuella svetsmetoder i olika lägen och fogtyper i olika material. Inom svets finns det möjlighet för dig att pröva till internationell svetsare med certifikat. Inom plåtteknik får du använda olika plåtbearbetningsmaskiner och får kunskap om olika plåtutbredningar.

Du förbereder dig för arbete som exempelvis

  • svetsare
  • grovplåtslagare

Teknikcollege

Hässleholms kommun är certifierade inom Teknikcollege. Certifieringen omfattar El- och energiprogrammet, Industritekniska programmet, Teknikprogrammet och T4 (fjärde året på Teknikprogrammet). Via Teknikcollege har företagen möjlighet att påverka utbildningar, så att eleverna har med sig kunskaper och färdigheter som företagen behöver för att kunna anställa eleverna efter avslutad utbildning.

Möjlighet att bli högskolebehörig

Jacobsskolan erbjuder dig som elev på Industritekniska programmet möjlighet att få grundläggande behörighet till högskolestudier samt möjlighet till viss särskild behörighet.

Därför ska du välja det Industritekniska programmet:

  • Programmet ger dig goda möjligheter till jobb direkt efter gymnasiet
  • Utbildningen ger dig en yrkesexamen
  • Du är intresserad av ny teknik i kombination med hantverksskicklighet
  • Du vill få ett omväxlande tekniskt yrke
  • Du vill jobba från ritning till produkt
  • Du är intresserad av data och 3D-teknik
  • Du har möjlighet att få grundläggande behörighet till högskolestudier
Är du intresserad och vill veta mer om Industritekniska programmet, Svetsteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Industritekniska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Industritekniska programmet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Industritekniska programmet, Svetsteknik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Kristianstad. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Barn- och utbildningsförvaltningen, Gymnasieantagningen, 291 80 Kristianstad
Telefon: 044-13 61 61
Mejladress: antag@kristianstad.se

Certifiering

Teknikcollege

Teknikcollege

Teknikcollege är en certifiering utfärdad av Industrirådet. Du går en utbildning som matchar de behov som Sveriges mest innovativa och spännande industriföretag har.

Läs mer om Teknikcollege här!

Certifiering

Teknikcollege

Teknikcollege

Teknikcollege är en certifiering utfärdad av Industrirådet. Du går en utbildning som matchar de behov som Sveriges mest innovativa och spännande industriföretag har.

Läs mer om Teknikcollege här!

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Industritekniska programmet, Svetsteknik så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Jacobsskolan
Stobyvägen 6
28140 Hässleholm

Välkommen till Jacobsskolan i Hässleholm

Jacobsskolan i Hässleholm är en yrkesinriktad gymnasieskola med fräscha renoverade lokaler. Efter studier hos oss är eleven anställningsbar eller förberedd för vidare studier. Jacobsskolan ligger centralt i Hässleholm och Hässleholm är en knutpunkt vilket gör det enkelt för dig som...

Läs mer om Jacobsskolan och visa alla program.

Sponsrad