Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Industritekniska programmet, Svetsteknik

Jacobsskolan
Programinformation
Hässleholm
Antal elever: cirka 20 (.)
Industritekniska programmet

Om utbildningen

industritekniska programmet

Läs Svetsteknik på Jacobsskolan

Vill du arbeta praktiskt och självständigt? Är du kreativ, noggrann och tycker om att arbeta med problemlösning? Vill du gå en utbildning som gör dig attraktiv på arbetsmarknaden direkt efter gymnasiet?

Industritekniska programmet på Jacobsskolan är rätt val för dig som vill ha jobb direkt efter gymnasiet! Industritekniska företag behöver dig som gillar att lösa problem samt arbeta praktiskt, och att lösa problem, som är en nytänkare och som gillar utveckling. Jacobsskolan arbetar för att ge dig en utbildning som präglas av kvalitet för att göra dig attraktiv på arbetsmarknaden. Du kan välja att läsa inriktning Produkt och maskinteknik eller Svetsteknik. 

Få goda möjligheter till jobb

På Industritekniska programmet får du utveckla dina kunskaper inom modern verkstadsteknik, vilket är allt från svetsning, svarvning och plåtbearbetning till fräsning, CNC- och CAD/CAMteknik. Du blir förberedd för ett intressant jobb som exempelvis svetsare, grovplåtslagare, CAD/CAM-, CNC-tekniker, fräsare eller svarvare.

I din utbildning har du 15 veckors APL, arbetsplatsförlagt lärande, där du gör praktik. Det Industritekniska programmet har även ett nära samarbete med det lokala näringslivet, som gärna vill anställa er elever när ni gått klart programmet. Efter att du har avslutat din utbildning är du direkt anställningsbar eller har möjlighet att fortsätta studera.

Inriktning Svetsteknik

Du som väljer att läsa inriktning Svetsteknik får lära dig fem manuella svetsmetoder i olika lägen och fogtyper i olika material. Inom svets finns det möjlighet för dig att pröva till internationell svetsare med certifikat. Inom plåtteknik får du använda olika plåtbearbetningsmaskiner och får kunskap om olika plåtutbredningar.

Du förbereder dig för arbete som exempelvis

  • svetsare
  • grovplåtslagare

Teknikcollege

Hässleholms kommun är certifierade inom Teknikcollege. Certifieringen omfattar El- och energiprogrammet, Industritekniska programmet, Teknikprogrammet och T4 (fjärde året på Teknikprogrammet). Via Teknikcollege har företagen möjlighet att påverka utbildningar, så att eleverna har med sig kunskaper och färdigheter som företagen behöver för att kunna anställa eleverna efter avslutad utbildning.

Möjlighet att bli högskolebehörig

Jacobsskolan erbjuder dig som elev på Industritekniska programmet möjlighet att få grundläggande behörighet till högskolestudier samt möjlighet till viss särskild behörighet.

Därför ska du välja det Industritekniska programmet:

  • Programmet ger dig goda möjligheter till jobb direkt efter gymnasiet
  • Utbildningen ger dig en yrkesexamen
  • Du är intresserad av ny teknik i kombination med hantverksskicklighet
  • Du vill få ett omväxlande tekniskt yrke
  • Du vill jobba från ritning till produkt
  • Du är intresserad av data och 3D-teknik
  • Du har möjlighet att få grundläggande behörighet till högskolestudier
Är du intresserad och vill veta mer om Industritekniska programmet, Svetsteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Industritekniska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Industritekniska programmet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Industritekniska programmet, Svetsteknik

Som boende i samma kommun som Jacobsskolan söker du till programmet via Antagningskansliet i Kristianstad. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: BUF 291 80 Kristianstad
Telefon: 044-13 50 00
E-post: antagningskansliet@kristianstad.se

Certifiering

Teknikcollege

Teknikcollege

Teknikcollege är en certifiering utfärdad av Industrirådet. Du går en utbildning som matchar de behov som Sveriges mest innovativa och spännande industriföretag har.

Läs mer om Teknikcollege här!

Certifiering

Teknikcollege

Teknikcollege

Teknikcollege är en certifiering utfärdad av Industrirådet. Du går en utbildning som matchar de behov som Sveriges mest innovativa och spännande industriföretag har.

Läs mer om Teknikcollege här!

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Industritekniska programmet, Svetsteknik så kommer skolan att kontakta dig.

Jacobsskolan

Jacobsskolan Hässleholm

Välkommen till Jacobsskolan i Hässleholm

Jacobsskolan i Hässleholm är en yrkesinriktad gymnasieskola, men här erbjuds också möjlighet att bli högskolebehörig till alla de elever som vill ha möjlighet att plugga vidare efter gymnasiet. Hässleholm har ett riktigt bra läge i Skåne, både för dig som...


Läs mer om Jacobsskolan och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Jacobsskolan

Stobygatan 7
28139 Hässleholm

 Visa telefonnummer
www.hassleholm.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Industritekniska programmet, Svetsteknik från Jacobsskolan, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Jacobsskolan
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på dag
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: