Visa gymnasium.se som: Mobil

Industritekniska programmet, Svetsteknik

Praktiska gymnasiet Uppsala
Programinformation
Uppsala
Antal elever: 6 (år 1)
Industritekniska programmet
(Läs mer) Öppet hus
2020-04-15
Industritekniska programmet, Svetsteknik

Om utbildningen

Industritekniska programmet, inriktning Svetsteknik

Industritekniska programmet är et bra val för dig som vill tillverka och reparera i ditt yrke. Inriktning Svetsteknik gör att du kan jobba som svetsare efter gymnasiet.

Reparation och tillverkning

På Industritekniska programmet lär du dig att använda olika verktyg och metoder som slipning, borrning och svarvning. Programmet passar dig som gillar att jobba med händerna och reparera och tillverka olika saker. Under utbildningens gång får du också kunskap om miljötänkande, produktkvalitet och annat som är viktigt i dagens moderna produktionsmiljö.

Inriktning Svetsteknik

På inriktningen Svetsteknik får du jobba med olika slags svetstekniker samt bearbetning av plåt. Efter gymnasiet kan du sedan jobba som till exempel svetsare, svetsspecialist eller licenssvetsare såväl i Sverige som utomlands.

Jobb efter utbildningen

Efter Industritekniska programmet kan du till exempel bli:

  • Svetsare
  • Internationell svetsare
  • CNC-operatör
  • Automationstekniker
  • Tryckare
  • Resemontör
Är du intresserad och vill veta mer om Industritekniska programmet, Svetsteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Film

Många företag längtar efter någon som du. Någon som vill ha jobb direkt efter gymnasiet. Det råder stor brist på arbetskraft i många praktiska yrken, inte bara i Sverige, utan även i resten av världen. Det är här vi kommer in i bilden.

Behörighet

För behörighet till Industritekniska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Industritekniska programmet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Industritekniska programmet, Svetsteknik

Som boende i samma kommun som Praktiska gymnasiet Uppsala söker du till programmet via Gymnasieantagningen Uppsala. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Uppsala kommun Gymnasieantagningen, 753 75 UPPSALA
Telefon: 018-727 20 50
E-post: gymnasieantagningen@uppsala.se

Reportage

Blond tjej som ler

Ellen pluggar florist på Praktiska Gymnasiet

Läs mer Praktiska Gymnasiet

Ellen är 17 år och studerar inriktningen mot Florist på Praktiska Gymnasiet Skövde. Läs mer om varför hon valde sin utbildning, Praktiska gymnasiet och hur hon har det på skolan!


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Industritekniska programmet, Svetsteknik så kommer skolan att kontakta dig.

Praktiska gymnasiet Uppsala

Praktiska Gymnasiet Uppsala

Praktiska Gymnasiet Uppsala – skolan där du får mycket praktik

På Praktiska gymnasiet i Uppsala får du en blandning av teori och praktik. Undervisningen på skolan sker i små grupper, där du får lära dig grunderna i det yrke du har valt att utbilda dig till, sedan får du mer...


Läs mer om Praktiska gymnasiet Uppsala och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Praktiska gymnasiet Uppsala

Sylveniusgatan 1
754 50 Uppsala

 Visa telefonnummer
praktiska.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Industritekniska programmet, Svetsteknik, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Reportage
Ellen pluggar florist på Praktis...

Ellen är 17 år och studerar inriktningen mot Florist på Praktiska Gymnasiet Skövde. Läs mer om varför hon valde sin utbildning, Praktiska gymnasiet och hur hon har det på skolan!

Läs mer