Visa gymnasium.se som: Mobil

Industritekniska programmet, Svetsteknik

Praktiska gymnasiet Nykvarn
Programinformation
Nykvarn
Antal elever: cirka 10 (.)
Industritekniska programmet
  • Antagningspoäng: 172,5
    (medelvärde: 172,5) * statistik från 2021
(Läs mer) Öppet hus
2022-02-17
2022-04-20
Industritekniska programmet, Svetsteknik

Om utbildningen

Läs till svetsare vid Industritekniska programmet i Nykvarn

Inom inriktningen Svetsteknik får du lära dig att hantera svetstekniker och plåtbearbetning. Efter din utbildning har du möjlighet att jobba både i Sverige och utomlands som svetsare, svetsspecialist eller licenssvetsare.

På programmet industriteknik kan du specialisera dig inom svetsteknik och lära dig att tillverka, löda och reparera olika material. Under kurserna får du kunskap i till exempel svarvning, borrning och skärning i olika metaller och material. Aspekter kring industrin som miljö och produktkvalitet är också viktiga delar av läroplanen. I framtiden kan du få jobb som svetsare eller svetsspecialist.

Framtida yrken

  • Internationell svetsare
  • Svetsare

Om Industritekniska programmet

Vill du använda händerna till att reparera och tillverka? Då är Industriteknik helt rätt utbildning för dig. Du lär dig om olika material, hur du arbetar med olika verktyg och metoder som exempelvis borrning, slipning och svarvning. Efter utbildningen har du en bra förståelse kring produktkvalitet, miljötänkande samt vad som är viktigt i en modern produktionsmiljö.

Är du intresserad och vill veta mer om Industritekniska programmet, Svetsteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Film

På Praktiska Nykvarn har vi engagerade lärare som ser varje individ, och har en god och fin relation till sina elever. Våra utbildningar leder till arbete efter avslutade studier och de flesta av våra elever har jobb direkt efter studenten. Men du behöver inte välja mellan en yrkesexamen och högskolebehörighet, hos oss kan du få båda!

Behörighet

För behörighet till Industritekniska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Industritekniska programmet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Industritekniska programmet, Svetsteknik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Industritekniska programmet, Svetsteknik så kommer skolan att kontakta dig.

Praktiska gymnasiet Nykvarn

Välkommen till Praktiska Gymnasiet Nykvarn!

Vill du plugga något som både ger dig jobb och förutsättningar för framtida studier? Då är Praktiska Gymnasiet skolan för dig. Vi vet att det du kan lära dig på en arbetsplats lär du dig bäst där. Samtidigt får du...


Läs mer om Praktiska gymnasiet Nykvarn och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Praktiska gymnasiet Nykvarn

Norra bruksgatan 2
155 33 Nykvarn

 Visa telefonnummer
praktiska.se


Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner.

Shishay
Jag studerar andra terminen. Så jag tycker om denna kors.
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Industritekniska programmet, Svetsteknik från Praktiska gymnasiet Nykvarn, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information