Industritekniska programmet

Industritekniska programmet, Svetsteknik

Undervisningsform
Lärlingsutbildning, Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
24 april, 2024 17:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 30 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 112,5
(medelvärde: 164,4)
Undervisningsform
Lärlingsutbildning, Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
24 april, 2024 17:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 30 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 112,5
(medelvärde: 164,4)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Industritekniska programmet, Svetsteknik

Industritekniska programmet: Svetsteknik

Svetsare är ett praktiskt jobb där du får arbeta med händerna i en spännande och varierande bransch. På programmet lär du dig hantera olika maskiner och verktyg inom industrin, både på skolan och ute på praktiken.

För att bli en skicklig svetsare behöver du lära dig att tolka olika tillverkningsunderlag (ritningar) och lära dig om olika material och dess egenskaper. Programmet ger dig kunskaper i att planera och organisera vanligt förekommande svetsarbeten och olika svetsmetoder såsom Tig, MMA, MAG och gassvetsning. Du utbildas i att löda och skära med termisk skärutrustning som plasma och gasskärning. Vi arbetar även en del med produktutveckling där du får ta fram en produkt utifrån en idé som du jobbar vidare med till färdigt resultat.

Det finns en väldigt stor efterfrågan på skickliga svetsare, många företag hyr in arbetskraft från utlandet på grund av den brist som finns i Sverige. Med andra ord kommer du ut i en bransch där du blir eftertraktad och kommer ha goda jobbmöjligheter.

Kort om Svetsteknik

  • Du får kunskap om olika svetsmetoder såsom TIG, MMA, MAG och gassvetsning.
  • Teoretisk kunskap om kvalitetskrav, tillverkning, ekonomi, materialkostnader och säkerhet.
  • Genom praktiken kommer du ut i arbetslivet på riktigt vilket även ger dig ett brett kontaktnät inom branschen med värdefulla referenser.
  • Väldigt goda jobbchanser, du blir eftertraktad på arbetsmarknaden.

Högskolebehörighet

Från hösten 2023 innehåller alla yrkesprogram de kurser som krävs för att få grundläggande högskolebehörighet. Du behöver alltså inte välja till några kurser om du vill plugga vidare på högskola eller universitet. Däremot kan du välja bort högskolebehörigheten, om du istället vill fokusera på dina yrkeskurser.

Är du intresserad och vill veta mer om Industritekniska programmet, Svetsteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

Välj mellan 2 startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Karlstad

Höst

  • Lärlingsutbildning
  • Karlstad

Behörighet

För behörighet till Industritekniska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Industritekniska programmet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Industritekniska programmet, Svetsteknik

Du söker programmet via antagningskansliet Elevantagningen i Karlstad. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Gymnasieförvaltningen, Elevantagningen651 84 KARLSTAD
Telefon: 054-540 13 08
Mejladress: elevantagningen@karlstad.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Industritekniska programmet, Svetsteknik så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Praktiska gymnasiet Karlstad
Packhusallén 1a
652 09 Karlstad

Välkommen till Praktiska Gymnasiet Karlstad

Vi utbildar framtidens arbetskraft. Vårt mål är att du ska ha ett jobb direkt efter studenten, efter ditt livs bästa skoltid! Ett yrkesprogram är ett riktigt smart framtidsval! Alla våra program ger dig flera valmöjligheter efter studenten. Du kan börja...

Läs mer om Praktiska gymnasiet Karlstad och visa alla program.

Sponsrad