Visa gymnasium.se som: Mobil

Hur tänker du kring gymnasievalet? Svara på vår korta undersökning och ha chans att vinna ett presentkort från SF Anytime värt 295 kr! ➡️ Gör undersökningen här!

Industritekniska programmet, Svetsteknik

Jämtlands Gymnasium
Programinformation
Östersund
Industritekniska programmet
Lärlingsutbildning

Film

Utbildningsinfo

Svetsteknisk på Jämtlands Gymansium

Vägen mot att bli Svetsare börjar på Industritekniska programmet på Jämtlands gymnasium

Industrin är en bransch i stort behov av kompetenta medarbetare, vill du bli en av dem? Det Industritekniska programmet på Jämtlands gymnasium erbjuder en attraktiv utbildning som banar väg för dig in i arbetslivet. På programmet lär du dig svetsa, svarva och fräsa och får en förståelse för hur utrustningen fungerar och produkternas kvalitet säkras.

Inriktning Svetsteknik

Mig-Mag, Tig, metallbåge, gassvetsning och lödning. Säger det dig något? Om inte så lär det göra det efter några år på Industritekniska programmet med inriktning Svetsteknik. Du får även lära dig olika typer av svetstekniker och plåtbearbetningar. Du får dessutom möjligheten att under det tredje året ta truckkort, och även gå utbildningen 'Heta arbeten'.

Exempel på framtida yrken: Internationell svetsare, svetsare, industriplåtslagare, montör.

Industritekniska programmet - En Teknikcollegecertifierad utbildning

 På Jämtlands gymnasium har du minst 15 veckors APL (arbetsplatsförlag lärande) ute på ett företag vilket är en otrolig möjlighet att samla på sig erfarenhet och knyta kontakter.

Lärlingsutbildning

För elever på Jämtlands gymnasium Fyrvalla finns det möjlighet att läsa det Industritekniska programmet som lärlingsutbildning, där sker mer än hälften av din utbildning ute hos företag.

Är du intresserad och vill veta mer om Industritekniska programmet, Svetsteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Industritekniska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Industritekniska programmet, Svetsteknik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Jämtlands gymnasieförbund. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: 83182 Östersund
Telefon: 063-14 02 00
Mejladress: gymnasieantagningen@jgy.se

Gymnasieexamen

Efter genomförd gymnasieutbildning får du en yrkesexamen. Om du vill ha grundläggande högskolebehörighet måste du välja att läsa de kurser som behövs för detta.

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Industritekniska programmet, Svetsteknik så kommer skolan att kontakta dig.

Jämtlands Gymnasium

Lyckas med dina studier och nå dina mål på Jämtlands Gymnasium

Vill du satsa på något du är genuint intresserad av? Jämtlands Gymnasium tror att dina studieresultat kommer bli bättre om du trivs i skolan. Jämtlands Gymnasium erbjuder upp till 18 nationella program, med en hel rad av olika profiler och...


Läs mer om Jämtlands Gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Jämtlands Gymnasium

Jämtlands Gymnasieförbund
831 82 Östersund

 Visa telefonnummer
jgy.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Industritekniska programmet, Svetsteknik från Jämtlands Gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information