Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Industritekniska programmet

Industritekniska programmet, Svetsteknik

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Gillar du att jobba praktiskt? Skulle du vilja arbeta med metall och maskiner? Vill du ha ett hett jobb – i dubbel bemärkelse? Då är Industritekniska programmet med inriktning svetsteknik rätt för dig. 

Som svetsare hanterar du lågor som är 2 500 grader varma. Samtidigt är utbildade svetsare eftertraktade, vilket gör dig het på arbetsmarknaden. På programmet lär du dig använda tekniker och verktyg för att svetsa och behandla plåt.  

Mer än 50 % på en arbetsplats 

Yrkesgymnasiet är övertygade om att man lär sig bäst genom att jobba. Därför får du vara lärling på en arbetsplats mer än halva gymnasietiden. Detta kallas arbetsplatsförlagt lärande (APL) och är ett grymt sätt att lära dig yrket, få in en fot i branschen och knyta kontakter. 

Efter gymnasiet 

Du är direkt anställningsbar som svetsare. Med denna utbildning i bagaget kan du börja jobba exempelvis inom verkstadsindustrin, vid bygg- och anläggningsföretag eller som underhålls- och reparationspersonal i olika industrier. 

Körkort 

Ett B-körkort gör dig mer anställningsbar. Därför erbjuder Yrkesgymnasiet varje elev på Industritekniska programmet ett startpaket för körkort. 

Är du intresserad och vill veta mer om Industritekniska programmet, Svetsteknik , vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Skellefteå

Behörighet

För behörighet till Industritekniska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Industritekniska programmet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Industritekniska programmet, Svetsteknik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen för Västerbottens län. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: 922 81 Vindeln
Telefon: 0933-140 00 
Mejladress: gymnasieantagningen@vindeln.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Industritekniska programmet, Svetsteknik så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
Yrkesgymnasiet Skellefteå
Risbergsgatan 4
931 36 Skellefteå

Välkommen till Yrkesgymnasiet! 

Yrkesgymnasiet är skolan som utbildar morgondagens yrkesproffs. Genom ett effektivt upplägg där du dels är lärling på en arbetsplats, dels får yrkesanpassad undervisning i skolan får du alla förutsättningar för ett framgångsrikt yrkesliv – och det fort. Hela 9 av...

Läs mer om Yrkesgymnasiet Skellefteå och visa alla program.

Sponsrad