Industritekniska programmet

Industritekniska programmet, Svetsteknik

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Industritekniska programmet, Svetsteknik

Kan du tänka dig att arbeta med metall? Vore det kul att vara eftertraktad? Då kanske Industritekniska programmet är något för dig.

Svetsning innebär att man smälter metallstycken och sammanfogar dem. Svetslågan är ibland över 2 500 grader så det är helt klart ett hett jobb. Som maskinoperatör övervakar och styr du maskiner inom olika industrier – också det ett eftertraktat jobb.

Efter gymnasiet

Du är direkt anställningsbar som svetsare eller maskinoperatör. Eftersom det är brist på utbildade svetsare har du mycket goda chanser att få arbete direkt efter gymnasiet.

Möjliga yrken

Svetsare och maskinoperatör är breda yrkesområden där du kan vara anställd inom verkstadsindustrin, vid bygg- och anläggningsföretag, vid entreprenadföretag samt som underhålls- och reparationspersonal vid olika industrier.

Detta övar du också

Social förmåga och entreprenörskap.

Körkort

Ett B-körkort ökar dina chanser till anställning. Därför erbjuder Yrkesgymnasiet varje elev på Industritekniska programmet ett startpaket för körkort.

Är du intresserad och vill veta mer om Industritekniska programmet, Svetsteknik , vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Skellefteå

Behörighet

För behörighet till Industritekniska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Industritekniska programmet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Industritekniska programmet, Svetsteknik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen för Västerbottens län. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: 922 81 Vindeln
Telefon: 0933-140 00 
Mejladress: gymnasieantagningen@vindeln.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Industritekniska programmet, Svetsteknik så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Yrkesgymnasiet Skellefteå
Risbergsgatan 4
931 36 Skellefteå

På Yrkesgymnasiet behöver du inte vänta 3 år på att få börja din yrkeskarriär

Hos oss får du lära dig ett yrke genom att testa det på riktigt – här är mer än hälften av din studietid på en arbetsplats. På så sätt kan du lära dig ditt yrke, få viktig erfarenhet och goda kontakter....

Läs mer om Yrkesgymnasiet Skellefteå och visa alla program.

Sponsrad