Industritekniska programmet

Industritekniska programmet, Svetsteknik

Nils Ericsonsgymnasiet, i Trollhättan
Antal elever
Antal elever: cirka 100 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 105,0
(medelvärde: 223,0)
Antal elever
Antal elever: cirka 100 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 105,0
(medelvärde: 223,0)
Få mer information om programmet 👍

Film

Om utbildningen

Industritekniska programmet, Svetsteknik

Industritekniska programmet på Nils Ericsonsgymnasiet

Är du teknikintresserad och vill komma på in arbetsmarknaden genom din gymnasieutbildning? Då är industritekniska programmet något för dig.

Programmet är ett samarbete mellan Nils Ericsonsgymnasiet och företag i närområdet. Tillsammans tar skolan och branschen ansvar för att din utbildningstid ska bli så bra så möjligt. Du får en utbildning i arbetslivet och kunskap om den teknik och de processer som används på tekniska företag idag. Programmet är certifierat som Teknikcollege vilket innebär att utbildningen utformats i samverkan med näringslivet.

Under utbildningen får du kunskap och erfarenhet av arbete med grundläggande processer och tillverkningsmetoder inom industrin. Du lära dig mer om material och industrins mycket höga kvalitetskrav. Väljer du inriktningen maskin och produktionsteknik får du arbeta med avancerade tillämpningar inom skärande bearbetning och CNC-bearbetning. Väljer du svetsinriktning lär du dig att svetsa med hög precision med flera tekniker och i olika material.

Du läser både gymnasiegemensamma ämnen och yrkesinriktade ämnen. Detta ger dig en varierad skoldag med både teoretiska och praktiska inslag. Under utbildningen är du regelbundet ute på olika företag i arbetsplatsförlagt lärande, APL, där handledare hjälper dig att utvecklas inom yrket så att du får rätt kunskaper för framtida arbete.
Du har möjlighet att läsa kurser som ger dig en grundläggande högskolebehörighet samt även läsa extra kurser som gör att du direkt efter din gymnasieutbildning kan söka tekniska högskoleutbildningar.

Ytterligare en bonus är att du under förutsättning att du klarar kurserna får sommarjobb mellan årskurserna, och möjlighet till arbete efter avslutad utbildning.(faktakoll behövs)

Är du intresserad och vill veta mer om Industritekniska programmet, Svetsteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Lokal Idrottsspecialisering (LIS)

Nils Ericsonsgymnasiet erbjuder Lokal Idrottsspecialisering - LIS. LIS startar under åk 1 och utbildningen är till för dig som vill träna i din valda idrott i kombination med ditt skolarbete. För att du ska kunna ta del av Lokal Idrottsspecialisering ska du:

Vara verksam i en idrottsförening ansluten till Riksidrottsförbundet (RF)

Kurser

  • Idrott och Hälsa 1 – Specialisering 100 poäng
  • Idrott och Hälsa 2 – Specialisering 100 poäng

För att utveckla din egen tränings- och tävlingsverksamhet kommer du bland annat att arbeta med:

  • Vald idrotts teknik, spel, taktik och regler
  • Vald idrotts utveckling av din kroppsliga förmåga
  • Kost, träningslära och idrottspsykologi

Behörighet

För behörighet till Industritekniska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Industritekniska programmet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Industritekniska programmet, Svetsteknik

Du söker programmet via antagningskansliet Antagning Fyrbodal. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Få ansökningskoden Postadress: Antagning Fyrbodal Fyrbodals kommunalförbund Box 305 451 18 Uddevalla
Telefon: 0522 - 44 08 20
Mejladress: antagning@fyrbodal.se

Certifiering

Teknikcollege

Teknikcollege

Teknikcollege är en certifiering utfärdad av Industrirådet. Du går en utbildning som matchar de behov som Sveriges mest innovativa och spännande industriföretag har.

Läs mer om Teknikcollege här!

Behörighet

För att få grundläggande högskolebehörighet krävs att du läser kurserna:

Svenska 2 alt. Svenska som andraspråk 2
Svenska 3 alt. Svenska som andraspråk 3
Engelska 6

Två av kurserna kan du läsa inom ramen för individuellt val, men du måste läsa minst en av kurserna som utökat program.

Behörighet för tekniska ingenjörsutbildningar

Om du väljer inriktning ITU i årskurs två kan du läsa de kurser som ger dig behörighet att söka både högskole- och civilingenjörsutbildningar efter dina studier här på Nils Ericsonsgymnasiet – till exempel Matematik 4, Kemi 1 och Fysik 2.

Arbete efter genomförd utbildning

Många som läst Industritekniska programmet får redan efter studenten jobb som maskinoperatör, CNC-operatör, produktionstekniker eller svetsare. Efter vidare studier arbetar många som ingenjör.

Certifiering

Teknikcollege

Teknikcollege

Teknikcollege är en certifiering utfärdad av Industrirådet. Du går en utbildning som matchar de behov som Sveriges mest innovativa och spännande industriföretag har.

Läs mer om Teknikcollege här!

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Industritekniska programmet, Svetsteknik så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Nils Ericsonsgymnasiet
Gärdhemsvägen 27
46132 Trollhättan

Nils Ericsonsgymnasiet i Trollhättan

Nils Ericsonsgymnasiet är en skola med starkt fokus på utveckling, inflytande och miljöfrågor. Skolan är centralt placerad i Trollhättan och lagom stor med en god mix av program som ger dig många möjligheter. Vi vill att du ska växa som människa genom den kunskap...

Läs mer om Nils Ericsonsgymnasiet och visa alla program.

Sponsrad