Visa gymnasium.se som: Mobil

Industritekniska programmet, Svetsteknik

Praktiska gymnasiet Helsingborg
Programinformation
Helsingborg
Antal elever: cirka 10 (.)
Industritekniska programmet
  • Antagningspoäng: 162,5
    (medelvärde: 202,5) * statistik från 2021
(Läs mer) Öppet hus
2022-01-13
2022-04-08

Film

Praktiska Gymnasiet Helsingborg ger dig en bra grund att stå på. Vi har goda relationer med många företag, något som du har nytta av både under din skoltid och efter din examen. Under din APL får du möjlighet till att skapa goda kontakter för framtiden.

Industritekniska programmet, Svetsteknik

Om utbildningen

Läs industriteknik i Helsingborg och bli svetsare efter studenten

Tycker du om att reparera, tillverka och använda händerna? Vill du bli svetsare? Då ska du välja Industritekniska programmet i Helsingborg med inriktning Svetsteknik. Praktiska Gymnasiet i Helsingborg är skolan för dig som vill arbeta praktiskt, ha mycket praktik och stora chanser till jobb direkt efter studenten!

Under Industritekniska programmet lär du dig om olika material, hur man arbetar med olika verktyg och metoder som exempelvis borrning, slipning och svarvning. Efter utbildningen har du en bra förståelse kring produktkvalitet, miljötänkande samt vad som är viktigt i en modern produktionsmiljö.

Välj inriktning Svetsteknik

Om du väljer att gå Industritekniska programmet med inriktning Svetsteknik på Praktiska Gymnasiet Helsingborg får du bland annat handskas med olika svetstekniker och plåtbearbetning. Efter studenten kan du jobba som svetsare både i Sverige och utomlands med titlar som svetsare, svetsspecialist och licenssvetsare.

Kurser som ingår under Svetsteknik är:

  • Produktutveckling 1
  • Kälsvets 1
  • Svets grund
  • Tillverkningsunderlag 1

Möjlighet till högskolebehörighet

Alla program som erbjuds på Praktiska Gymnasiet i Helsingborg ger dig möjlighet att bli högskolebehörig. Industritekniska programmet med inriktning Svetsteknik är inget undantag. Högskolebehörighet går dessutom att nå inom de ordinarie 2500 poängen genom att läsa specifika kurser i det individuella valet.

Är du intresserad och vill veta mer om Industritekniska programmet, Svetsteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Industritekniska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Industritekniska programmet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Industritekniska programmet, Svetsteknik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Helsingborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Skol- och fritidsförvaltningen, 251 89 Helsingborg
Telefon: 042-104700
Mejladress: gymnasieantagningen@helsingborg.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Industritekniska programmet, Svetsteknik så kommer skolan att kontakta dig.

Praktiska gymnasiet Helsingborg

Yrkesutbilda dig på Praktiska Gymnasiet Helsingborg – få jobb efter studenten!

Vill du plugga något som både ger dig jobb och förutsättningar för framtida studier? Då är Praktiska Gymnasiet skolan för dig. Vi vet att det du kan lära dig på en arbetsplats lär du dig bäst där. Samtidigt får du...


Läs mer om Praktiska gymnasiet Helsingborg och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Praktiska gymnasiet Helsingborg

Muskötgatan 13
254 66 Helsingborg

 Visa telefonnummer
praktiska.se

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner.

Linus
Superbra skola för den som vet vad den vill, bara man är intresserad och sköter sig så är man nästan garanterad jobb efter studenten. Jag kunde själv inte vara mer nöjd med mitt gymnasieval än vad jag är, ångrar inte en sekund av min tid på denna skola. Mycket kunniga lärare som hjälper en när man behöver det och förklarar och lär ut på ett både...
Visa hela
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Industritekniska programmet, Svetsteknik från Praktiska gymnasiet Helsingborg, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information