Industritekniska programmet

Industritekniska programmet, Produkt- och maskinteknik

Lars Kaggskolan, i Kalmar
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Ladda ner poängplan
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Ladda ner poängplan
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Industritekniska programmet, Produkt- och maskinteknik

Ny utbildning som börjar hösten 2024!

Är du intresserad av teknik, mekanik, produktion och industri? Det här är programmet för dig som vill arbeta med att ta fram och tillverka produkter inom industrin.

Det här lär du dig på industritekniska programmet

Dagens industrimiljö är en av våra mest innovativa och teknologiskt utmanande arbetsplatser. På programmet får du utveckla din förmåga att använda utrustning, bearbeta material och hantera industritekniska processer. Du lär dig både hantverk och att använda industriell teknik och avancerade tekniska system. På vår skola säkerställer vi en god och trygg arbetsmiljö, oavsett vilket program du går. Du kommer att arbeta med processinriktad och maskinell materialbearbetning. Produktframställning, driftsäkerhet och underhåll vävs samman med robotteknik, PLC, svetsning och annan sammanfogning.

Du lär dig också om hur arbetet på olika arbetsplatser är organiserat, produktekonomi, användning av råvaror och energi samt hur du säkerställer att produkterna håller rätt kvalitet. Utbildningen tar också upp hur valet av material, metoder och teknik kan påverka samhälle och miljö.

Industritekniska programmet på Lars Kaggskolan bygger på ett lärlingsupplägg där kvalitetssäkring för såväl produktion som färdig produkt uppnås. I apl-företagens lokaler finns mycket avancerad utrustning som ger dig som elev en bred kunskapsbas inom industriell teknik och industriteknisk produktion.

Yrkesutbildning för framtidens industri

Yrken som CNC-operatör där man har kompetens inom programmering, såväl som vilka material och ämnen som används. Maskintekniker och verkstadsmekaniker är andra yrken som är attraktiva inom industrin. Det finns även möjlighet att läsa vidare vid yrkeshögskolor med teknisk inriktning.

Inriktning för spetskompetens: Produkt- och maskinteknik

Inriktningen Produkt och maskinteknik leder till att du skall bli en riktigt duktig CNC-operatör och få specialkunskaper inom hantering av verktyg och industriella utrustningar, samt för hantering och bearbetning av ett visst material.

Det här kan du jobba med i framtiden

Du kan börja jobba direkt efter utbildningen. Olika exempel på yrken som du kan jobba med efter programmet:

 • CNC-operatör metall och trä
 • Gjutare
 • Maskinoperatör
 • Maskinsnickare
 • Originalare
 • Tryckare
 • Produktionstekniker
 • Sågverksoperatör
 • Verkstadssnickare.
Är du intresserad och vill veta mer om Industritekniska programmet, Produkt- och maskinteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

 • Klassrum
 • Kalmar

Behörighet

För behörighet till Industritekniska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Industritekniska programmet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Industritekniska programmet, Produkt- och maskinteknik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Kalmarsunds Gymnasieförbund. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 865 391 28 KALMAR
Telefon: 0480-45 15 07
Mejladress: gymnasieantagningen@gyf.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Industritekniska programmet, Produkt- och maskinteknik så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Lars Kaggskolan
Lorensbergsgatan 56
392 34 Kalmar

På Kagg skapar vi förutsättningar för din framtid!

Lars Kaggskolan är en av gymnasieskolorna i Kalmarsunds gymnasieförbund. Skolan har cirka 1300 elever och 150 medarbetare. Här finns både yrkesprogram och högskoleförberedande program. Vi erbjuder en kamratlig och trivsam arbetsplats med engagerade kollegor i en utvecklande miljö. Hjärtligt välkommen...

Läs mer om Lars Kaggskolan och visa alla program.

Sponsrad