Industritekniska programmet, Produkt & maskinteknik

Jämtlands Gymnasium
Programinformation
Östersund
Industritekniska programmet

Film

Utbildningsinfo

Produkt och maskinteknik på Jämtlands Gymnasium

Industritekniska programmet på Jämtlands gymnasium

Industrin är stark. Svensk teknik är effektiv och efterfrågas. Dessutom har industrin ett stort behov av kunniga medarbetare. På Industritekniska programmet har du praktikperioder som underlättar för dig att komma in på arbetsmarknaden.

Det Industritekniska programmet riktar sig till dig som är intresserad av att arbeta inom teknikföretag. Du lär dig svetsa, svarva, fräsa, hur utrustningen fungerar och hur produkternas kvalitet kan säkras.

Vi har ett nära samarbete med branschföretagen i regionen och i utbildningen ingår arbetsplatsförlagt lärande (APL) där du får praktisk erfarenhet ute på något eller några av dessa företag.
Både Fyrvalla och Bispgården erbjuder programmet som lärlingsutbildning vilket innebär att du genomför minst hälften av utbildningen på ett eller flera företag.

I Bispgården omfattar utbildningen ett brett paket med yrkesinriktade branschkurser; heta arbeten, ESA, SSG Entre, Säkra lyft, skyliftutbildning samt Arbete på väg. CNC operatör erbjuds certifiering till grön nivå – yrkeskompetens vid maskin.

På Fyrvalla erbjuds du möjligheten att under tredje läsåret ta truckkort samt gå utbildningen Heta arbeten.

Inriktning Produkt och maskinteknik

Här lär du dig att programmera olika datorstyrda maskiner och om vilka material som används i produktionen. Du lär dig att läsa och arbeta efter ritningar samt hur man producerar varor.

Exempel på framtida yrken: Maskinoperatör, CNC-operatör, montör, automationstekniker.

APL

På Jämtlands gymnasium får du under studietiden minst 15 veckors APL (arbetsplatsförlag lärande) ute på ett företag vilket är en otrolig möjlighet för dig att känna på arbetslivet och dessutom knyta kontakter. 

Lärlingsutbildning

För elever på Jämtlands gymnasium Fyrvalla finns det möjlighet att läsa det Industritekniska programmet som lärlingsutbildning, där sker mer än hälften av din utbildning ute hos företag.

Är du intresserad och vill veta mer om Industritekniska programmet, Produkt & maskinteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Industritekniska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Industritekniska programmet, Produkt & maskinteknik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Jämtlands gymnasieförbund. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: 83182 Östersund
Telefon: 063-14 02 00
Mejladress: gymnasieantagningen@jgy.se

Gymnasieexamen

Efter genomförd gymnasieutbildning får du en yrkesexamen. Om du vill ha grundläggande högskolebehörighet måste du välja att läsa de kurser som behövs för detta.

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Industritekniska programmet, Produkt & maskinteknik så kommer skolan att kontakta dig.

Jämtlands Gymnasium

Lyckas med dina studier och nå dina mål på Jämtlands Gymnasium

Vill du satsa på något du är genuint intresserad av? Jämtlands Gymnasium tror att dina studieresultat kommer bli bättre om du trivs i skolan. Jämtlands Gymnasium erbjuder upp till 18 nationella program, med en hel rad av olika profiler och...


Läs mer om Jämtlands Gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Jämtlands Gymnasium

Jämtlands Gymnasieförbund
831 82 Östersund

 Visa telefonnummer
jgy.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Industritekniska programmet, Produkt & maskinteknik från Jämtlands Gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information