Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Industritekniska programmet, Produkt & maskinteknik

Lindholmens tekniska gymnasium
Programinformation
Göteborg
Antal elever: cirka 60 (.)
Industritekniska programmet

Om utbildningen

Industritekniska programmet, Produkt & maskinteknik på Lindholmens tekniska gymnasium

På Lindholmens tekniska gymnasium kan du läsa Industritekniska programmet, vilket är ett yrkesprogram som ger dig möjlighet att jobba inom verkstadsindustrin. Exempel på arbetsuppgifter inom verkstadsindustrin är svarvning och fräsning i manuella maskiner. Det kan också innebära att du kör datorstyrda maskiner eller blir svetsare, byggsmed eller reparatör. Gör du bra ifrån dig på din kommande arbetsplats kanske du avancerar till produktionstekniker, konstruktör eller förman.

Kompetent arbetskraft efterfrågas inom industrin

Inom verkstadsindustrin finns ett stort behov av industritekniskt utbildade ungdomar. Det finns en stor konkurrens bland de globala verkstadsföretagen och för att hävda sig i konkurrensen behöver de svenska företagen kompetent arbetskraft. Inom Göteborgsregionen finns flera underleverantörer till de stora företagen som VOLVO, SKF och Ericsson.

Under din tid som elev på Lindholmens tekniska gymnasiums Industritekniska program får du både teoretisk undervisning och praktiskt arbetsplatsförlagt lärande (APL). Det finns också möjligheter till betalt feriearbete. Ofta är det här man får sin första riktiga anställning efter avslutad utbildning.

VIll du läsa vidare efter din tid på Industritekniska programmet kan du välja till kurser för grundläggande högskolebehörighet.

Inrikta dig mot Produkt- och maskinteknik

På Industritekniska programmets inriktning Produkt- och maskinteknik får du kunskaper om hantering av verktyg och industriella utrustningar samt om hantering och bearbetning av ett visst material. Den här utbildningen kan leda till arbete som maskinoperatör, där man bedömer hanterar maskiner och produkters utformning och kvalitet. Du kan också komma att arbeta med design, konstruktion och produktion.

Under ungefär halva utbildningen arbetar man praktiskt i verkstaden med manuella maskiner och svarvar, fräser och borrar. Den andra halva verkstadstiden lär du dig CNC- styrda maskiner och att göra program direkt i maskin eller med hjälp av ett Cad/Cam program. Arbetet kräver hög precision och det är viktigt att du har tålamod och är mycket noggrann. Du praktiserar ute på ett företag och det är ofta den som leder till den första anställningen. Arbetsinnehållet kan vara allt från serietillverkning till enstyckstillverkning/prototyper.

Är du intresserad och vill veta mer om Industritekniska programmet, Produkt & maskinteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Industritekniska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Industritekniska programmet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Industritekniska programmet, Produkt & maskinteknik

Som boende i samma kommun som Lindholmens tekniska gymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
E-post: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Industritekniska programmet, Produkt & maskinteknik så kommer skolan att kontakta dig.

Lindholmens tekniska gymnasium

Lindholmens Tekniska Gymnasium

Välkommen till Lindholmens tekniska gymnasium!

Din Framtid börjar här!På Lindholmens tekniska gymnasium är vi helt fokuserade på teknik. Vi andas teknik, lever teknik. Lagom till höstterminen 2020 flyttar vi in i ett nytt specialbyggt hus på Lindholmen – ett riktigt tempel för dig som älskar...


Läs mer om Lindholmens tekniska gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Lindholmens tekniska gymnasium

Diagonalen 6
417 56 Göteborg

 Visa telefonnummer
www.goteborg.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Industritekniska programmet, Produkt & maskinteknik från Lindholmens tekniska gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Lindholmens tekniska gymnasium
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: