Industritekniska programmet

Industritekniska programmet, Produkt & maskinteknik

SG/Broby, i Sunne
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 60 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 110,0
(medelvärde: 185,3)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 60 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 110,0
(medelvärde: 185,3)
Få mer information om programmet 👍

Industritekniska programmet, Produkt & maskinteknik

Industritekniska programmet med med inriktning produkt och maskinteknik/Maskinoperatör och CNC-operatör.

Industritekniska programmet med inriktning mot produkt och maskinteknik är ett yrkesprogram med tyngdpunkten i verkstadsindustrin.

Du kommer att fördjupa dig inom montering och ritningslära av maskiner. För att kunna arbeta maskintekniskt utifrån internationella riktlinjer och bestämmelser kommer eleven att tillgodoses med kurser inom ekonomi-, kvalitet- och miljö. Utbildningen kan leda till arbete som maskinoperatör eller CNC- operatör men även till arbeten som innefattar design.

Praktik (APL)

Utbildningen består av en femton veckors lång praktik så kallad APL, arbetsplatsförlagt lärande, vilket ger dig erfarenhet av att yrket under utbildningen och kan ge dig bra information inför ditt val av yrke. Sunne gymnasieskola/Broby har ett nära samarbete med ett stort antal företag inom industri och produktion.

Möjligheter efter examen

SG/Broby har ett nära samarbete med det lokala näringslivet vilket innebär möjligheter till att knyta kontakter med företagen och kunna få arbete där efter studierna. Elever från Industritekniska programmet är väldigt eftersökta på arbetsmarknaden vilket innebär väldigt goda möjligheter till jobb direkt efter examen. 

Om du vill studera vidare på högskola eller universitet så behöver du grundläggande högskolebehörighet, och för att få det så behöver du läsa till två kurser i svenska och en i engelska. Detta kan göras som val inom programmet eller som utökat program.

Är du intresserad och vill veta mer om Industritekniska programmet, Produkt & maskinteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Sunne

Videoreportage

Idrott och hälsa specialisering

Sunne Gymnasieskola/Broby erbjuder Idrott och hälsa specialisering 1 och 2, med tillval fotboll, ishockey och ridning på alla gymnasieprogram.

Träna fotboll på SG/Broby

Kurserna är både teoretiska och praktiska med stor betoning på det praktiska. Du får bl.a. en utbildning som ungdomsdomare, träna på att leda en ungdomsgrupp, lära dig att ta hand om fotbollsskador och mycket annat. Du kommer att:

  • Utvecklas som spelare genom fler utbildningstillfällen och främst sträva efter att utveckla individuella färdigheter i teknik och spelförståelse.
  • Utvecklas i ett helhetsperspektiv som individ och spelare genom ökad kunskap om fotbollsteknik, spelförståelse, psykologi och ledarskap.
  • Utveckla sin kunskap i att planera och utvärdera sin träning.
  • Utveckla en livsstil som gagnar den egna fotbollskarriären och vara en god förebild som idrottare.

Träna Ishockey på Sunne Gymnasieskola/Broby

Sunne IK har 3 instruktörer som sätter upp lagträningar och individuella program. Som elev på SG/Broby kommer du erbjudas pass på förmiddag, eftermiddag och i direkt anslutning till skoldagen. Passen är mycket bra komplement till din ordinarie lagträning. Fokus kommer att ligga på den individuella prestationen och på att bygga upp kroppen på längre sikt.

Att studera samtidigt som man satsar på hockey kräver såväl vilja som självdisciplin. Det är också viktigt att man känner sig trygg med såväl boende, kost och sömn.

Träna ridning på Sunne Gymnasieskola/Broby

Är ridsport ett av dina stora intressen? SG/Broby samarbetar med Sunne Ryttarförening.

Fokus kommer att ligga på den enskilde eleven och dennes utveckling i allt som rör ridning med häst- och stallskötsel, tränings- och tävlingsupplägg, både teoretiskt men framförallt praktiskt. Stor vikt kommer också att läggas vid att utveckla ledarskapet gentemot barn och ungdomar, säker hästhantering, hästens anatomi och fysiologi samt förebyggande och akutbehandling av skador inom ridsporten. Undervisningen kommer att ske av utbildade ridlärare och personal mot uppsatta mål, både i grupp med gemensamma träningar men även enskilt med individuella uppgifter.

Behörighet

För behörighet till Industritekniska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Industritekniska programmet, Produkt & maskinteknik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen i Arvika. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Gymnasieantagningen 671 81 ARVIKA
Telefon: 0570-816 00
Mejladress: christina.westberg@arvika.se

Gymnasieexamen

Industritekniska programmet är ett yrkesprogram som leder till en yrkesexamen.

Ta kontakt med skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Industritekniska programmet, Produkt & maskinteknik så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
SG/Broby
Svetsarevägen 2
686 80 Sunne

Sunne Gymnasieskola/Broby har utbildningar som bedrivs i en modern miljö med mindre klasser, vilket skapar goda relationer till klasskamraterna och lärare. SG/Broby har ett nära samarbete med näringslivet och eleven får bästa möjliga förutsättningar för framgångsrika studier. Flera utbildningar är framtagna i...

Läs mer om SG/Broby och visa alla program.

Sponsrad