Industritekniska programmet, Driftsäkerhet & underhållsteknik

SG/Broby
Programinformation
Sunne
Antal elever: cirka 60 (.)
Industritekniska programmet
  • Antagningspoäng: 110,0
    (medelvärde: 185,3) * statistik från 2022

Industritekniska programmet, Driftsäkerhet & underhållsteknik

industritekniska programmet

Industritekniska programmet inriktning Driftsäkerhet och underhåll – Resemontör och Underhållsmekaniker

På inriktningen driftsäkerhet och underhållsteknik lär du dig hur du underhåller utrustning som maskiner och verktyg, så att verksamheten på ett företag kan hållas igång. Inriktningen kan leda till arbete med att analysera och säkerställa driften vid komplexa industrianläggningar samt arbete med dagligt underhåll av utrustningar och anläggningar.

Genom ett nära samarbete med Sunnes ledande industriföretag är den här tekniska utbildningen väl anpassad för de behov som finns på arbetsmarknaden.

Industritekniska programmet på SG/Broby varvar teori och praktik. Du kommer att få lära dig att planera produktion utifrån ekonomiska och miljömässiga mål. Är du intresserad av svetsning så kan det läggas in i utbildningen.

Femton veckors praktik

På ett yrkesprogram är 15 veckor av utbildningen praktik – Arbetsplatsförlagd utbildning, APL, på ett eller flera företag. APL-tiden är en bra möjlighet att knyta kontakter som kan leda till jobb efter studenten. SG/Broby har ett mycket nära samarbete med verkstadsindustrin i regionen.

Jobba som mekaniker eller montör

Efter utbildningen kommer du att självständigt kunna underhålla och säkerställa teknisk utrustning hos företag. Utbildningen kan leda till arbete som bland annat underhållsmekaniker eller resemontör. Då kommer du att jobba med att säkerställa driften vid industrianläggningar, antingen direkt och konstant på anläggningarna eller så reser du runt och besöker olika företag och olika anläggningar. 

Högskolebehörighet

För att få grundläggande högskolebehörighet behöver du två kurser i svenska och en i engelska. Detta kan göras som val inom programmet eller som utökat program.

Är du intresserad och vill veta mer om Industritekniska programmet, Driftsäkerhet & underhållsteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Videoreportage

Idrott och hälsa specialisering fotboll

Idrott och hälsa

Sunne Gymnasieskola/Broby erbjuder Idrott och hälsa specialisering 1 och 2, med tillval fotboll, ishockey och ridning på alla gymnasieprogram.

Träna fotboll på SG/Broby

Kurserna är både teoretiska och praktiska med stor betoning på det praktiska. Du får bl.a. en utbildning som ungdomsdomare, träna på att leda en ungdomsgrupp, lära dig att ta hand om fotbollsskador och mycket annat. Du kommer att:

  • Utvecklas som spelare genom fler utbildningstillfällen och främst sträva efter att utveckla individuella färdigheter i teknik och spelförståelse.
  • Utvecklas i ett helhetsperspektiv som individ och spelare genom ökad kunskap om fotbollsteknik, spelförståelse, psykologi och ledarskap.
  • Utveckla sin kunskap i att planera och utvärdera sin träning.
  • Utveckla en livsstil som gagnar den egna fotbollskarriären och vara en god förebild som idrottare.

Träna Ishockey på Sunne Gymnasieskola/Broby

Sunne IK har 3 instruktörer som sätter upp lagträningar och individuella program. Som elev på SG/Broby kommer du erbjudas pass på förmiddag, eftermiddag och i direkt anslutning till skoldagen. Passen är mycket bra komplement till din ordinarie lagträning. Fokus kommer att ligga på den individuella prestationen och på att bygga upp kroppen på längre sikt.

Att studera samtidigt som man satsar på hockey kräver såväl vilja som självdisciplin. Det är också viktigt att man känner sig trygg med såväl boende, kost och sömn.

Träna ridning på Sunne Gymnasieskola/Broby

Är ridsport ett av dina stora intressen? SG/Broby samarbetar med Sunne Ryttarförening.

Fokus kommer att ligga på den enskilde eleven och dennes utveckling i allt som rör ridning med häst- och stallskötsel, tränings- och tävlingsupplägg, både teoretiskt men framförallt praktiskt. Stor vikt kommer också att läggas vid att utveckla ledarskapet gentemot barn och ungdomar, säker hästhantering, hästens anatomi och fysiologi samt förebyggande och akutbehandling av skador inom ridsporten. Undervisningen kommer att ske av utbildade ridlärare och personal mot uppsatta mål, både i grupp med gemensamma träningar men även enskilt med individuella uppgifter.

Behörighet

För behörighet till Industritekniska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Industritekniska programmet, Driftsäkerhet & underhållsteknik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen i Arvika. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Gymnasieantagningen 671 81 ARVIKA
Telefon: 0570-816 00
Mejladress: christina.westberg@arvika.se

Gymnasieexamen

Industritekniska programmet är ett yrkesprogram som leder till en yrkesexamen.

Ta kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Industritekniska programmet, Driftsäkerhet & underhållsteknik så kommer skolan att kontakta dig.

SG/Broby

Sunne Gymnasieskola/Broby har utbildningar som bedrivs i en modern miljö med mindre klasser, vilket skapar goda relationer till klasskamraterna och lärare. SG/Broby har ett nära samarbete med näringslivet och eleven får bästa möjliga förutsättningar för framgångsrika studier. Flera utbildningar är framtagna i...


Läs mer om SG/Broby och visa alla program.

Kontaktuppgifter till SG/Broby

SG/Broby

Svetsarevägen 2
686 80 Sunne

 Visa telefonnummer
www.sgbroby.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Industritekniska programmet, Driftsäkerhet & underhållsteknik från SG/Broby, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till SG/Broby
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information