Visa gymnasium.se som: Mobil

Industritekniska programmet, produkt och maskinteknik

Curt Nicolin Gymnasiet
Programinformation
Finspång
Antal elever: cirka 80 (.)
Industritekniska programmet
  • Antagningspoäng: 180,0
    (medelvärde: 206,9) * statistik från 2019/20
elev-konstruerar

Om utbildningen

PRODUKT OCH MASKINTEKNIK

Inom Produkt och maskinteknik skapar du dig mycket breda och djupa kunskaper inom verkstadsteknik och industriteknisk produktion

Du lär dig allt ifrån att hantera verktyg och industriella utrustningar på korrekt sätt till att bearbeta olika typer av material i både manuella och datorstyrda maskiner.
I verkliga projekt är du med och tillverkar riktiga prylar som någon har nytta av; du själv, en kompis eller kanske något av våra ägarföretag? Hos CNG skaffar du dig en helhetsbild av industriell verksamhet samtidigt som du fördjupar dig inom ett specifikt område, beroende på vad du vill jobba med i framtiden.
Första tiden i din inriktning jobbar du i olika projekt i CNG:s egna verkstad, men snart är det dags för APL som innebär att du fortsätter din utbildning på praktik ute på CNG-företagen. Du har stor chans att få praktisera på de företag som intresserar just dig och dina framtidsplaner. Ta chansen och visa vem du är och knyt goda och användbara kontakter. Vem vet, kanske är din handledare istället snart din kollega?

Teoretiska praktiker är guld värda för framtida arbetsgivare. Inom alla inriktningar finns den unika möjligheten att välja till teoretiska kurser från ett utbud som också ger behörighet till vidare studier. Dubbel kompetens kallar vi det.

Efter att ha gått inriktningen har du en bred verkstadsutbildning att stå på som samtidigt innebär att du har spetsad kompetens mot industriteknisk produktion – du kan direkt ge dig ut på arbetsmarknaden och ta ett jobb. 

Är du intresserad och vill veta mer om Industritekniska programmet, produkt och maskinteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Industritekniska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Industritekniska programmet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Industritekniska programmet, produkt och maskinteknik

Du söker programmet via Gymnasieantagnigen i Östra samverkansområdet, Norrköping. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: Gymnasieintagningen Östra samverkansområdet 601 81 Norrköping
Telefon: 011-150000
E-post: gymnasieintagningen@norrkoping.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Industritekniska programmet, produkt och maskinteknik så kommer skolan att kontakta dig.

Curt Nicolin Gymnasiet

Curt Nicolin Gymnasiet i Finspång

Curt Nicolin Gymnasiet ligger i Finspång och är en av Sveriges största friskolor och har funnits sedan 1996. CNG som friskola är icke vinstdriven och ägs av regionens industri och Finspångs kommun. Skolan erbjuder fyra gymnasieprogram; Teknikprogrammet, El- och energiprogrammet, Vård-...


Läs mer om Curt Nicolin Gymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Curt Nicolin Gymnasiet

Finnvedsvägen 4
612 30 Finspång

 Visa telefonnummer
www.cng.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Industritekniska programmet, produkt och maskinteknik från Curt Nicolin Gymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Du kanske också är intresserad av: