Industritekniska programmet, Produkt & maskinteknik

Hahrska gymnasiet
Programinformation
Västerås
Antal elever: cirka 40 (.)
Industritekniska programmet
Klassrum
  • Antagningspoäng: 85,0
    (medelvärde: 163,9) * statistik från 2022
(Läs mer) Öppet hus
2023-04-12
Produkt och maskinteknik

Om utbildningen

Kompetens som företagen efterfrågar - plugga industritekniska programmet, produkt & maskinteknik

 Vill du arbeta praktiskt med varierande uppgifter och lära dig hur saker tillverkas, från idé till färdig produkt? Vill du jobba med avancerad datorutrustning eller bli en duktig svetsare? Då är det här programmet för dig.

Väljer du industritekniska programmet får du den kompetens som företagen efterfrågar. Vårt samarbete med lokala, regionala och internationella företag ger dig värdefulla kontakter inför framtiden och chansen att visa vad du går för, genom arbetsplatsförlagda delar av utbildningen.

Du får lära dig att svetsa, fräsa, svarva, konstruera, reparera samt tillverka produkter. Du tränas för självständigt arbete men också för samarbete. Programmet leder till tekniskt avancerade yrken som till exempel CNC-operatör och svetsare. Vi erbjuder inriktningarna Produkt- och maskinteknik samt Plåt- och svetsteknik. Industritekniska programmet är ett yrkesprogram. Om du vill finns även möjlighet till fortsatta studier på yrkeshögskolan. Du har också alltid möjlighet till högskolebehörighet.

Programmet erbjuder också programinriktat val för dig som saknar betyg i matematik eller engelska. Prata med din studie- och yrkesvägledare för att få mer information om hur du söker det.

Inriktning Produkt och maskinteknik

Allt mer inom industrin automatiseras och styrs via datorer.

I den här inriktningen utbildas du till CNC-tekniker. Som CNC-tekniker jobbar du i spännande branscher med avancerad teknik. Det är ett självständigt arbete som ofta fordrar kreativitet för att lösa uppgifter på bästa sätt. I arbetet ingår att programmera och ställa in en CNC-maskin med ritningar eller CAD/CAM som underlag.

Våra samverkande industriföretag värdesätter kompetenser och egenskaper som noggrannhet och att självständigt kunna programmera utifrån ritningar eller CAD/CAM. Det är även bra att kunna flera olika maskinmärken och programmeringsspråk. Här hos oss får du möjligheten att bli duktig på att hantera verktyg, industriella utrustningar samt att rita och bearbeta efter 3D-modeller, som du kanske även har designat och konstruerat.

Yrkesroller

Yrkesroller för en utbildad CNC-tekniker är till exempel CNC-operatör, produktionstekniker, produktionsutvecklare skärteknik och CAM-beredare.

Är du intresserad och vill veta mer om Industritekniska programmet, Produkt & maskinteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Industritekniska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Industritekniska programmet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Industritekniska programmet, Produkt & maskinteknik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen i Västerås. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Stadshuset, E268 721 87 Västerås
Telefon: 021-39 06 00
Mejladress: gymnasieantagningen@vasteras.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Industritekniska programmet, Produkt & maskinteknik så kommer skolan att kontakta dig.

Hahrska gymnasiet

Välkommen till Hahrska gymnasiet i Västerås!

Hahrska gymnasiet hittar du i ljusa och välutrustade lokaler i Kopparlunden mitt i Västerås. Skolan erbjuder aktuella och branschnära utbildningar inom bygg och VVS. Hahrska gymnasiet i Västerås utbildar framtidens hantverkare och har, som enda skola i Västerås, en branschrekommendation från...


Läs mer om Hahrska gymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Hahrska gymnasiet

Glödgargränd 4
721 87 Västerås

 Visa telefonnummer
www.vasteras.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Industritekniska programmet, Produkt & maskinteknik från Hahrska gymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Hahrska gymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information