Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Industritekniska programmet, Produkt & maskinteknik

Jacobsskolan
Programinformation
Hässleholm
Antal elever: cirka 20 (.)
Industritekniska programmet

Om utbildningen

industritekniska programmet jacobsskolan

Produkt och maskinteknik på Jacobsskolan

Välj Industritekniska programmet på Jacobsskolan om du vill ha jobb direkt efter gymnasiet! Industritekniska företag behöver dig som tycker om att arbeta praktiskt, och att lösa problem, som är en nytänkare och som gillar utveckling. Jacobsskolan arbetar för att ge dig en utbildning som präglas av kvalitet för att göra dig attraktiv på arbetsmarknaden. Du kan välja att läsa inriktning Produkt och maskinteknik eller Svetsteknik.

Få goda möjligheter till jobb

På Industritekniska programemt utvecklar du dina kunskaper inom modern verkstadsteknik såsom svetsning, svarvning, plåtbearbetning, fräsning, CNC- och CAD/CAMteknik. Du blir förberedd för ett intressant jobb som till exempel svetsare, grovplåtslagare, CNC-, CAD/CAM-tekniker, fräsare eller svarvare.

I utbildningen har du 15 veckors APL, arbetsplatsförlagt lärande. Industritekniska programmet har också ett nära samarbete med det lokala näringslivet som gärna anställer elever som gått programmet när de är klara med sin utbildning. Efter att du har avslutat dina studier är du direkt anställningsbar eller har möjlighet att studera vidare.

Inriktning Produkt och maskinteknik

På inriktningen Produkt och maskinteknik får du jobba med den senaste 3D-tekniken inom CNC och CAD/CAM. En förutsättning för att lära dig den senaste 3D-tekniken är att du har kunskaper om manuella maskiner. 

Du lär dig att programmera CNC-styrda maskiner och CAD/CAM-teknik. Du får en kombination av praktisk träning och teoretisk utbildning för att kunna arbeta med design, konstruktion och produktion inom verkstadsindustrin efter gymnasiet.

Du förbereder dig för arbete som exempelvis

 • maskinoperatör
 • CNC-operatör
 • CAD/CAM-tekniker
 • design, konstruktion och produktion inom verkstadsindustrin

Teknikcollege

Hässleholms kommun är certifierade inom Teknikcollege. Certifieringen omfattar El- och energiprogrammet, Industritekniska programmet, Teknikprogrammet och T4 (fjärde året på Teknikprogrammet). Via Teknikcollege har företagen möjlighet att påverka utbildningar, så att eleverna har med sig kunskaper och färdigheter som företagen behöver för att kunna anställa eleverna efter avslutad utbildning.

Möjlighet att bli högskolebehörig

Du erbjuds grundläggande behörighet till högskolestudier samt möjlighet till viss särskild behörighet.

Därför ska du välja Industritekniska programmet:

 • Här får du goda möjligheter till jobb direkt efter gymnasiet
 • Utbildningen leder till en yrkesexamen
 • Utbildningen passar dig som är intresserad av ett omväxlande tekniskt yrke
 • Du är intresserad av ny teknik kombinerat med hantverksskicklighet
 • Du vill jobba från ritning till produkt
 • Du tycker om data och 3D-teknik
 • Du erbjuds grundläggande behörighet till högskolestudier
Är du intresserad och vill veta mer om Industritekniska programmet, Produkt & maskinteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Industritekniska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Industritekniska programmet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Industritekniska programmet, Produkt & maskinteknik

Som boende i samma kommun som Jacobsskolan söker du till programmet via Antagningskansliet i Kristianstad. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: BUF 291 80 Kristianstad
Telefon: 044-13 50 00
E-post: antagningskansliet@kristianstad.se

Certifiering

Teknikcollege

Teknikcollege

Teknikcollege är en certifiering utfärdad av Industrirådet. Du går en utbildning som matchar de behov som Sveriges mest innovativa och spännande industriföretag har.

Läs mer om Teknikcollege här!

Certifiering

Teknikcollege

Teknikcollege

Teknikcollege är en certifiering utfärdad av Industrirådet. Du går en utbildning som matchar de behov som Sveriges mest innovativa och spännande industriföretag har.

Läs mer om Teknikcollege här!

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Industritekniska programmet, Produkt & maskinteknik så kommer skolan att kontakta dig.

Jacobsskolan

Jacobsskolan Hässleholm

Välkommen till Jacobsskolan i Hässleholm

Jacobsskolan i Hässleholm är en yrkesinriktad gymnasieskola, men här erbjuds också möjlighet att bli högskolebehörig till alla de elever som vill ha möjlighet att plugga vidare efter gymnasiet. Hässleholm har ett riktigt bra läge i Skåne, både för dig som...


Läs mer om Jacobsskolan och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Jacobsskolan

Stobygatan 7
28139 Hässleholm

 Visa telefonnummer
www.hassleholm.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Industritekniska programmet, Produkt & maskinteknik från Jacobsskolan, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Jacobsskolan
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på dag
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: