Industritekniska programmet

Industritekniska programmet, Produkt & maskinteknik

Jacobsskolan, i Hässleholm
Antal elever
Antal elever: cirka 20 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 85,0
(medelvärde: 140,9)
Antal elever
Antal elever: cirka 20 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 85,0
(medelvärde: 140,9)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

industritekniska programmet jacobsskolan

Produkt och maskinteknik på Jacobsskolan

Välj Industritekniska programmet på Jacobsskolan om du vill ha jobb direkt efter gymnasiet! Industritekniska företag behöver dig som tycker om att arbeta praktiskt, och att lösa problem, som är en nytänkare och som gillar utveckling. Jacobsskolan arbetar för att ge dig en utbildning som präglas av kvalitet för att göra dig attraktiv på arbetsmarknaden. Du kan välja att läsa inriktning Produkt och maskinteknik eller Svetsteknik.

Få goda möjligheter till jobb

På Industritekniska programemt utvecklar du dina kunskaper inom modern verkstadsteknik såsom svetsning, svarvning, plåtbearbetning, fräsning, CNC- och CAD/CAMteknik. Du blir förberedd för ett intressant jobb som till exempel svetsare, grovplåtslagare, CNC-, CAD/CAM-tekniker, fräsare eller svarvare.

I utbildningen har du 15 veckors APL, arbetsplatsförlagt lärande. Industritekniska programmet har också ett nära samarbete med det lokala näringslivet som gärna anställer elever som gått programmet när de är klara med sin utbildning. Efter att du har avslutat dina studier är du direkt anställningsbar eller har möjlighet att studera vidare.

Inriktning Produkt och maskinteknik

På inriktningen Produkt och maskinteknik får du jobba med den senaste 3D-tekniken inom CNC och CAD/CAM. En förutsättning för att lära dig den senaste 3D-tekniken är att du har kunskaper om manuella maskiner. 

Du lär dig att programmera CNC-styrda maskiner och CAD/CAM-teknik. Du får en kombination av praktisk träning och teoretisk utbildning för att kunna arbeta med design, konstruktion och produktion inom verkstadsindustrin efter gymnasiet.

Du förbereder dig för arbete som exempelvis

 • maskinoperatör
 • CNC-operatör
 • CAD/CAM-tekniker
 • design, konstruktion och produktion inom verkstadsindustrin

Teknikcollege

Hässleholms kommun är certifierade inom Teknikcollege. Certifieringen omfattar El- och energiprogrammet, Industritekniska programmet, Teknikprogrammet och T4 (fjärde året på Teknikprogrammet). Via Teknikcollege har företagen möjlighet att påverka utbildningar, så att eleverna har med sig kunskaper och färdigheter som företagen behöver för att kunna anställa eleverna efter avslutad utbildning.

Möjlighet att bli högskolebehörig

Du erbjuds grundläggande behörighet till högskolestudier samt möjlighet till viss särskild behörighet.

Därför ska du välja Industritekniska programmet:

 • Här får du goda möjligheter till jobb direkt efter gymnasiet
 • Utbildningen leder till en yrkesexamen
 • Utbildningen passar dig som är intresserad av ett omväxlande tekniskt yrke
 • Du är intresserad av ny teknik kombinerat med hantverksskicklighet
 • Du vill jobba från ritning till produkt
 • Du tycker om data och 3D-teknik
 • Du erbjuds grundläggande behörighet till högskolestudier
Är du intresserad och vill veta mer om Industritekniska programmet, Produkt & maskinteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Industritekniska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Industritekniska programmet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Industritekniska programmet, Produkt & maskinteknik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Kristianstad. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Barn- och utbildningsförvaltningen, Gymnasieantagningen, 291 80 Kristianstad
Telefon: 044-13 61 61
Mejladress: antag@kristianstad.se

Certifiering

Teknikcollege

Teknikcollege

Teknikcollege är en certifiering utfärdad av Industrirådet. Du går en utbildning som matchar de behov som Sveriges mest innovativa och spännande industriföretag har.

Läs mer om Teknikcollege här!

Certifiering

Teknikcollege

Teknikcollege

Teknikcollege är en certifiering utfärdad av Industrirådet. Du går en utbildning som matchar de behov som Sveriges mest innovativa och spännande industriföretag har.

Läs mer om Teknikcollege här!

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Industritekniska programmet, Produkt & maskinteknik så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Jacobsskolan
Stobyvägen 6
28140 Hässleholm

Välkommen till Jacobsskolan i Hässleholm

Jacobsskolan i Hässleholm är en yrkesinriktad gymnasieskola med fräscha renoverade lokaler. Efter studier hos oss är eleven anställningsbar eller förberedd för vidare studier. Jacobsskolan ligger centralt i Hässleholm och Hässleholm är en knutpunkt vilket gör det enkelt för dig som...

Läs mer om Jacobsskolan och visa alla program.

Sponsrad