Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Har du funderat på vad du vill bli i framtiden? Här kan du lyssna på elever från olika program på Magnus Åbergsgymnasiet, Nils Ericsongymnasiet och Birger Sjöberggymnasiet och inspireras av deras framtidsplaner!

Om skolan

Nils Ericsonsgymnasiet i Trollhättan

På Nils Ericsonsgymnasiet utbildas framtidens ingenjörer, hantverkare, vårdpersonal och en rad andra framtida yrkesroller. Här kan du välja mellan flera olika nationella program, plus några utbildningar och inriktningar som är unika för skolan. Skolan har nyrenoverade lokaler med fräscha klassrum och elevytor där varje program har en egen del på skolan, vilket ger trygghet och nära kontakt med lärarna. Nils Ericsonsgymnasiet erbjuder den stora skolans möjligheter, med den mindre skolans trygghet.

Här hittar du ditt gymnasieprogram oavsett om du vill plugga vidare eller jobba direkt efter gymnasiet. Under din gymnasietid får du dessutom vänner och minnen för livet!

Bli så mycket du kan

Utbildning är det bästa skolan vet, och dess uppdrag är att hjälpa dig nå dit du vill, oavsett vilken bana du väljer.

På Nils Ericsonsgymnasiet hittar du ett stort utbud av riktigt bra utbildningar. Oavsett om du vill förbereda dig för fortsatta studier eller hitta ett jobb efter gymnasiet så finns det en väg för dig här. Skolan vill att du ska välja ett program som ger dig framtidslust, ett program där du kan få maximalt utlopp för att vara du och som tar dig ett steg närmare dina drömmar. Vissa program är högskoleförberedande, och andra ger dig en yrkesexamen. Oavsett vad du väljer har du alltid möjlighet att komplettera för att få en grundläggande högskolebehörighet.

Du står i fokus

Som elev på Nils Ericsonsgymnasiet är det du som avgör vägen. Det är din framtidslust som styr. Skolan hjälper dig att skräddarsy en studieplan som passar för dina drömmar. Lärare stöttar dig i din utveckling och tillsammans sätter ni ständigt nya mål för att du ska nå dit du vill.

På skolan finns stort elevinflytande och möjligheter till engagemang i skolans utveckling. Skolan tror på att elever, lärare och rektorer bygger en skola tillsammans. Delta i programråd, elevråd och skolkonferenser för att påverka skolan idag och imorgon.

Vill du resa under din gymnasietid?

På Nils Ericsonsgymnasiet tror man på att man växer genom möten med människor från andra länder och kulturer. Skolan har många internationaliseringssamarbeten och det finns möjlighet att resa i flera olika studiesammanhang. Dessutom kan du också vara med och ta emot elever från andra länder som besöker Sverige.

Kombinera studier med din idrott

Utövar du en sport? Va bra! För hos Nils Ericsonsgymnasiet kan du kombinera din idrott med studier. Skolan har samarbeten med flera olika föreningar lokalt samt Nationell idrottsutbildning. Du kan utöva din idrott upp till 4h per vecka.

Kvalitetsstämplar

Skolan erbjuder gymnasieutbildningar med hög kvalité. Ett bevis på det är dess olika certifikat och kvalitetsstämplar. De tekniska utbildningarna är med i Teknikcollege och vårdutbildningen är med i Vård- och omsorgscollege. Detta innebär att skolan erbjuder utbildningar som har nära samarbete med näringslivet och de framtida arbetsplatserna. Elever får en kvalitetssäkrad attraktiv utbildning och knyter kontakter med framtida yrkesliv under utbildningstiden. 


Är du intresserad och vill veta mer om Nils Ericsonsgymnasiet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar på Nils Ericsonsgymnasiet

Program

Nils Ericsongymnasiet på Facebook

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Nils Ericsonsgymnasiet.

Hitta till skolan

Nils Ericsonsgymnasiet

Gärdhemsvägen 27
46132 Trollhättan

 Visa telefonnummer
www.kunskapsforbundet.se

Recensioner

Snittbetyg: 4,5

Baseras på 2 recensioner.

Ludvig Fors
(4)
På Teknikprogrammet på Nils Ericsonsgymnasiet kommer du få en bra studietid med bra lärare och bra lokaler att jobba i. De helt nyrenoverade lokalerna är fräscha och väldigt inspirerande med ett flertal grupprum att jobba i. Om du väljer IT så kan IT lektionerna upplevas som lite långtråkiga med mycket prat i flera timmar men det kommer oxå roli...
Visa hela
-
(5)
Har fräschats upp rejält det senaste med fina labb, trevliga korridorer (åtminstone jämfört med MÅG) och ett fantastiskt bibliotek. Skolmaten är inget att hänga i granen, men det får man räkna med när det är en kommunal skola. Lärarna är överlag väldigt bra och har en bra kontakt med elverna, dvs. det är lätt att som elev ge respons och påve...
Visa hela
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information från Nils Ericsonsgymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Skolrecensioner
(4,5)
Baseras på 2 recensioner.