Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Teknikprogrammet, Samhällsbyggande & miljö

Nils Ericsonsgymnasiet
Programinformation
Trollhättan

Film

Har du funderat på vad du vill bli i framtiden? Här kan du lyssna på elever från olika program på Magnus Åbergsgymnasiet, Nils Ericsongymnasiet och Birger Sjöberggymnasiet och inspireras av deras framtidsplaner!

Om utbildningen

Sasmhällsbyggande och miljö, en inriktning på TeknikprogrammetSamhällsbyggande och miljö på Teknikprogrammet

Har du ett stort teknikintresse och letar efter ett gymnasieprogram som ger dig många valmöjligheter I framtiden? Teknikprogrammet på Nils Ericsonsgymnasiet erbjuder bland annat inriktningen Samhällsbyggande och miljö, en inriktning som fokuserar på samhällsbyggande, miljö och arkitektur. Programmet, som är ett högskoleförberedande gymnasieprogram, erbjuder dig dessutom möjligheten att söka ett fjärde år för att läsa till gymnasieingenjör.

Här kommer du och dina kompisar att utmanas och stimuleras till att skaffa sig kvalificerade kunskaper inom ämnen som teknik, fysik, kemi och matematik. Som elev på teknikprogrammet får du arbeta med modern labbutrustning och till din hjälp har du erfarna lärare som brinner för teknik, precis som du! Tillsammans med dina klasskamrater får du planera och genomföra olika projekt och laborationer och du får ofta jobba ämnesövergripande för att skapa en helhetsbild.

Läs till Gymnasieingenjör

På Nils Ericsonsgymnasiet har du som läser Teknikprogrammet möjlighet att söka ett fjärde yrkesförberedande år. Du kommer då att få ta del av en praktisk utbildning enligt det internationellt beprövade konceptet CDIO (Conceive Design Implement Operate). Ungefär en tredjedel av studietiden under fjärde året kommer att vara förlagd på en praktikplats och det leder till att du blir gymnasieingenjör.

Certifierat Teknikcollege

Teknikprogrammet på Nils Ericsonsgymnasiet är ett certifierat teknikcollege, det innebär att alla inriktningar på programmet ger dig möjlighet att läsa de högre matematik- och fysikkurser som krävs för universitetens och högskolornas spetsutbildningar.

Inriktning Samhällsbyggande och miljö

Den här inriktningen ger dig bred kunskap om samhällsbyggande, miljö och arkitektur.
Du får lära dig om byggande och miljöfrågor ur ett brett perspektiv, såväl ekologiskt och estetiskt som ekonomisk och socialt.

Samarbeten

På Nils Ericsonsgymnasiet samarbetar man med Innovatum Science Center, Produktionstekniskt Centrum (PTC), Högskolan Väst och övriga näringslivet. Detta gör att du enkelt kan komma ut i arbetslivet och få prova på den senaste tekniken.

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Samhällsbyggande & miljö, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Lokal Idrottsspecialisering (LIS)

Nils Ericsonsgymnasiet erbjuder Lokal Idrottsspecialisering - LIS. LIS startar under åk 1 och utbildningen är till för dig som vill träna i din valda idrott i kombination med ditt skolarbete. För att du ska kunna ta del av Lokal Idrottsspecialisering ska du:

  • Vara verksam i en idrottsförening ansluten till Riksidrottsförbundet (RF)

Kurser

  • Idrott och Hälsa 1 – Specialisering 100 poäng
  • Idrott och Hälsa 2 – Specialisering 100 poäng

För att utveckla din egen tränings- och tävlingsverksamhet kommer du bland annat att arbeta med:

  • Vald idrotts teknik, spel, taktik och regler
  • Vald idrotts utveckling av din kroppsliga förmåga
  • Kost, träningslära och idrottspsykologi

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Samhällsbyggande & miljö

Som boende i samma kommun som Nils Ericsonsgymnasiet söker du till programmet via Antagning Fyrbodal. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Få ansökningskoden Postadress: Antagning Fyrbodal Fyrbodals kommunalförbund Box 305 451 18 Uddevalla
Telefon: 0522 - 44 08 20
E-post: antagning@fyrbodal.se

Certifiering

Teknikcollege

Teknikcollege

Teknikcollege är en certifiering utfärdad av Industrirådet. Du går en utbildning som matchar de behov som Sveriges mest innovativa och spännande industriföretag har.

Läs mer om Teknikcollege här!

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Samhällsbyggande & miljö så kommer skolan att kontakta dig.

Nils Ericsonsgymnasiet

Nils Ericsonsgymnasiet i Trollhättan

Nils Ericsonsgymnasiet i Trollhättan

På Nils Ericsonsgymnasiet utbildas framtidens ingenjörer, hantverkare, vårdpersonal och en rad andra framtida yrkesroller. Här kan du välja mellan flera olika nationella program, plus några utbildningar och inriktningar som är unika för skolan. Skolan har nyrenoverade lokaler med fräscha klassrum...


Läs mer om Nils Ericsonsgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Nils Ericsonsgymnasiet

Gärdhemsvägen 27
46132 Trollhättan

 Visa telefonnummer
www.kunskapsforbundet.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Teknikprogrammet, Samhällsbyggande & miljö från Nils Ericsonsgymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Nils Ericsonsgymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: