Svara på vår undersökning gymnasievalsrapporten och ha chans att vinna biobiljetter! 📽️ Gör undersökningen här!

Teknikprogrammet

Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Nils Ericsonsgymnasiet, i Trollhättan
Antal elever
Antal elever: cirka 280 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 185,0
(medelvärde: 267,5)
Antal elever
Antal elever: cirka 280 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 185,0
(medelvärde: 267,5)
Få mer information om programmet 👍

Film

Om utbildningen

Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Teknikprogrammet inriktning informations- och medieteknik på Nils Ericsonsgymnasiet

Gillar du teknik? Är du nyfiken och funderar på att läsa vidare efter gymnasiet? Då är Teknikprogrammet ditt självklara val.

Hos oss väljer du mellan flera spännande inriktningar, allt ifrån informations- och medieteknik, design och produktutveckling, till samhällsbyggande med miljöfokus. Oavsett inriktning får du en bred grund och många möjligheter när det är dags att läsa vidare efter gymnasiet. Du har även möjlighet att söka ett fjärde år och bli gymnasieingenjör.

Dagens tekniska arbete kräver hög och bred kompetens. På Teknikprogrammet utmanas och stimuleras du att erövra kvalificerade kunskaper inom teknik, fysik, kemi och matematik. Du får använda entreprenörskap, kreativt tänkande och skapande för att hitta lösningar på olika problem. På programmet lär du dig att utveckla din nyfikenhet i hur tekniken i samhället påverkar oss och hur vi kan ta tillvara denna möjlighet inom olika områden.

Som teknikelev kommer du att få arbeta med modern labbutrustning och få handledning och undervisning av lärare som brinner för sina ämnen. Vi arbetar ofta ämnesövergripande för att skapa en helhetsbild.

Under din tid hos oss får du möta många föreläsare, åka på studieresor och gå på studiebesök. Dessutom samarbetar vi med näringslivet, för att du ska komma ut i arbetslivet och få använda den senaste tekniken.

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Lokal Idrottsspecialisering (LIS)

Nils Ericsonsgymnasiet erbjuder Lokal Idrottsspecialisering - LIS. LIS startar under åk 1 och utbildningen är till för dig som vill träna i din valda idrott i kombination med ditt skolarbete. För att du ska kunna ta del av Lokal Idrottsspecialisering ska du:

  • Vara verksam i en idrottsförening ansluten till Riksidrottsförbundet (RF)

Kurser

  • Idrott och Hälsa 1 – Specialisering 100 poäng
  • Idrott och Hälsa 2 – Specialisering 100 poäng

För att utveckla din egen tränings- och tävlingsverksamhet kommer du bland annat att arbeta med:

  • Vald idrotts teknik, spel, taktik och regler
  • Vald idrotts utveckling av din kroppsliga förmåga
  • Kost, träningslära och idrottspsykologi

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Du söker programmet via antagningskansliet Antagning Fyrbodal. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Antagning Fyrbodal Fyrbodals kommunalförbund Box 305 451 18 Uddevalla
Telefon: 0522 - 44 08 20
Mejladress: antagning@fyrbodal.se

Certifiering

Teknikcollege

Teknikcollege

Teknikcollege är en certifiering utfärdad av Industrirådet. Du går en utbildning som matchar de behov som Sveriges mest innovativa och spännande industriföretag har.

Läs mer om Teknikcollege här!

Certifiering

Teknikcollege

Teknikcollege

Teknikcollege är en certifiering utfärdad av Industrirådet. Du går en utbildning som matchar de behov som Sveriges mest innovativa och spännande industriföretag har.

Läs mer om Teknikcollege här!

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik så kommer skolan att kontakta dig.
Nils Ericsonsgymnasiet
Gärdhemsvägen 27
46132 Trollhättan

Nils Ericsonsgymnasiet i Trollhättan

Nils Ericsonsgymnasiet är en skola med starkt fokus på utveckling, inflytande och miljöfrågor. Skolan är centralt placerad i Trollhättan och lagom stor med en god mix av program som ger dig många möjligheter. Vi vill att du ska växa som människa genom den kunskap...

Läs mer om Nils Ericsonsgymnasiet och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 1 recensioner
Skriv en recension
4/5
Ludvig Fors
15 feb 2017
Teknik på Nisse är av hög kvalite

På Teknikprogrammet på Nils Ericsonsgymnasiet kommer du få en bra studietid med bra lärare och bra lokaler att jobba i. De helt nyrenoverade lokalerna är fräscha och väldigt ins...

Visa hela
Sponsrad