Visa gymnasium.se som: Mobil

Idrottsutbildning (NIU), Badminton

Nils Ericsonsgymnasiet
Programinformation
Trollhättan
RIG / NIU

Film

Har du funderat på vad du vill bli i framtiden? Här kan du lyssna på elever från olika program på Magnus Åbergsgymnasiet, Nils Ericsongymnasiet och Birger Sjöberggymnasiet och inspireras av deras framtidsplaner!

     
Idrottsutbildning (NIU), Badminton

Om utbildningen

Kombinera badminton och gymnasiestudier!

På Magnus Åbergsgymnasiet och Nils Ericsonsgymnasiet har du möjlighet att välja till specialidrott inom antingen badminton eller fotboll till din utbildning.

Har du en idrott du brinner för som du skulle vilja satsa på? Nationell Idrottsutbildning (NIU) gör det möjligt för dig som idrottar att utveckla dina kunskaper och färdigheter kring idrotten under din gymnasietid, och få en livsstil anpassad till din idrott. På Nils Ericsonsgymnasiet erbjuder vi nationell idrottsutbildning i fotboll och badminton.

Kombinera med ett gymnasieprogram

Genom NIU kan du addera fler timmar idrott till din studieplan. Idrottsutbildningen kan väljas till samtliga nationella gymnasieutbildningar. Kurserna omfattar 400 poäng och placeras på det individuella valet samt programfördjupningen. Observera att du får olika påverkan på studieplanen beroende på vilket gymnasieprogram du väljer att kombinera NIU med. Prata med din studie- och yrkesvägledare om du vill veta mer om vad NIU innebär för din studieplan.

Inriktning Badminton

Innehållet på vår Nationella Elitidrottsutbildning (NIU) i badminton ger dig förutsättningar att utvecklas fysiskt, mentalt och tekniskt. Utbildningen ska ses som ett komplement till din ordinarie tränings- och tävlingsv erksamhet. Innehållet på vår Nationella Elitidrottsutbildning (NIU) i badminton kommer att göra dig väl förberedd fysiskt, mentalt, tekniskt och taktiskt för din egen tränings- och tävlingsverksamhet. Du utbildas i och får en fördjupning i bland annat: spel, taktik och regler samt fysiska och mentala träningsprogram anpassade för dig. Du får även lära dig att planera och genomföra träningspass för dina klasskamrater. Genom kurserna Idrottsspecialisering 1- 2, Träningslära för elitidrott 1- 2, som alla ingår i ämnet Specialidrott, läser Du garanterat 400 poäng. Kurserna ligger på det individuella valet 200 p och 200 p inom programfördjupningen. Detta ger Dig en mycket bra grund för att komma närmare Dina mål som badmintonspelare. Träning och teori sker på dagtid vid tre tillfällen per vecka och leds av våra lärare.

Vi har 4 platser per läsår och urval sker bland annat utifrån dina badmintonmeriter, referenser och genom provträning. Du läser NIU inom ramen för ett nationellt program, vilket betyder att du söker till både ett vanligt gymnasieprogram och nationellt godkänd idrottsutbildning. Hör med din SYV för mer information, poängplaner och hur du söker.
Sista ansökningsdag är den 1 december 2021.

Är du intresserad och vill veta mer om Idrottsutbildning (NIU), Badminton, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan

Ansök till Idrottsutbildning (NIU), Badminton

Du söker programmet via antagningskansliet Antagning Fyrbodal. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Antagning Fyrbodal Fyrbodals kommunalförbund Box 305 451 18 Uddevalla
Telefon: 0522 - 44 08 20
Mejladress: antagning@fyrbodal.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Idrottsutbildning (NIU), Badminton så kommer skolan att kontakta dig.

Nils Ericsonsgymnasiet

Nils Ericsonsgymnasiet i Trollhättan

Nils Ericsonsgymnasiet är en skola med starkt fokus på utveckling, inflytande och miljöfrågor. Skolan är centralt placerad i Trollhättan och lagom stor med en god mix av program som ger dig många möjligheter. Vi vill att du ska växa som människa genom den kunskap...


Läs mer om Nils Ericsonsgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Nils Ericsonsgymnasiet

Gärdhemsvägen 27
46132 Trollhättan

 Visa telefonnummer
www.kunskapsforbundet.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Idrottsutbildning (NIU), Badminton från Nils Ericsonsgymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Nils Ericsonsgymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information