Visa gymnasium.se som: Mobil

Gymnasieutbildning inom Processteknik

Processteknik - arbeta med industriell produktion

Processteknik är för dig som vill jobba inom industriell produktion och fördjupa dig inom bakomliggande processer, men även med tillverkning, underhåll och service. Processteknik läser du på Industritekniska programmet på gymnasiet.

 
Visar 1-3 av 3 träffar
Sökresultat Program Ort
Industritekniska programmet, Processteknik
Carl Wahren Gymnasium
Industritekniska programmet
Flera orter (2)
Den här inriktningen på Industritekniska programmet ger dig kunskaper om kemiska och mekaniska industriprocesser, styr- och reglerteknik samt kvalitetskontroll. Exempel på...
Industritekniska programmet, Processteknik
Vansbro Utbildningscenter
Industritekniska programmet
Vansbro
Industritekniska programmet med inriktning Processteknik syftar till att ge grundläggande kunskaper för arbete inom såväl industriell produktion som andra områden...
Industritekniska programmet, Processteknik
Perstorp Gymnasium
Industritekniska programmet
Perstorp
Industritekniska programmet på Perstorp Gymnasium är ett yrkesförberedande program inom kemi som dessutom ger dig full naturvetenskaplig behörighet. Du läser...
  • = Riksintag
Visar 1-3 av 3 träffar
 

Mer om Processteknik

Processindustrin är idag fylld av 320 000 människor och där tillhör också de som jobbar indirekt, ofta regionalt, till exempel underleverantörer, maskintillverkare, konsulttjänster och service. Räknar vi med dessa är vi uppe i 600 000 personer som jobbar med processindustrin i Sverige.

På inriktningen Processteknik läser du produktionskunskap, produktionsutrustning och industritekniska processer. Du får lära dig om kemiska och mekaniska industriprocesser, kvalitetskontroll samt styr- och reglerteknik. Processteknik syftar också till att ge grundläggande kunskaper för arbete inom såväl industriell produktion som andra områden av arbetslivet där kompetens för tillverkning, underhåll och service efterfrågas. Programmet syftar även till att ge en grund för ett fortsatt lärande i arbetslivet och för vidare studier.

Industritekniska programmet

Du kan läsa inriktningen Processteknik på Industritekniska programmet och det är programmet för dig som vill jobba i industrier i framtiden. Du är en person som vill arbeta i en industri som utvecklar och tillverkar saker, sköter underhåll eller arbetar med återvinning. På utbildningen har du möjlighet till praktik som varieras med teori på ett naturligt sätt.

Industribranschen utvecklas i snabb takt och engelska språket blir allt viktigare för att kunna kommunicera med andra delar av världen.

Efter Industritekniska programmet

Industritekniska programmet är ett yrkesprogram och kan leda till jobb inom industrin som exempelvis:

•    Underhållstekniker, reparatör
•    Svetsare
•    Verkstadsmekaniker, CNC-operatör – Metall
•    Trätekniker, CNC-operatör – Trä
•    Processtekniker

Efter att ha läst processtekniksutbildningen kan du arbeta med planering och skötsel av driften vid kemiska eller mekaniska anläggningar där arbetet också kan innefatta flödeskontroller, tillståndsbedömningar och kvalitetsbedömningar.