El- och energiprogrammet: Energiteknik

Praktiska gymnasiet Örebro
Programinformation
Örebro
Antal elever: cirka 70 (.)
El- och energiprogrammet
Lärlingsutbildning
  • Antagningspoäng: 147,5
    (medelvärde: 190,5) * statistik från 2022
(Läs mer) Öppet hus
2023-03-29
El- och energiprogrammet: Energiteknik

Om utbildningen

Studera El- och energiprogrammet med inriktning Energiteknik

Är du teknik- och miljöintresserad och vill arbeta med problemlösning? Då kan energiteknik vara något för dig. Under utbildningen får du lära dig att genomföra drift- och underhållsarbeten och servicearbeten inom bland annat miljö- och energibranschen. Vi går också igenom elkopplingar, dragning av elnät, installationer av belysning och industriell elteknik. Efter studenten kan du välja mellan flera olika yrken inom energi- och processbranschen, exempel driftoperatör eller drift- och underhållstekniker.

Högskolebehörighet

Från hösten 2023 innehåller alla yrkesprogram de kurser som krävs för att få grundläggande högskolebehörighet. Du behöver alltså inte välja till några kurser om du vill plugga vidare på högskola eller universitet. Däremot kan du välja bort högskolebehörigheten, om du istället vill fokusera på dina yrkeskurser.

Är du intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet: Energiteknik , vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till El- och energiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

El- och energiprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till El- och energiprogrammet: Energiteknik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen i Örebro län. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 311 10 701 35 Örebro
Telefon: 019-211000  
Mejladress: gymnasieantagningen@orebro.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet: Energiteknik så kommer skolan att kontakta dig.

Praktiska gymnasiet Örebro

Välkommen till Praktiska Gymnasiet Örebro!

Vi utbildar framtidens arbetskraft. Vårt mål är att du ska ha ett jobb direkt efter studenten, efter ditt livs bästa skoltid! Ett yrkesprogram är ett riktigt smart framtidsval! Alla våra program ger dig flera valmöjligheter efter studenten. Du kan börja...


Läs mer om Praktiska gymnasiet Örebro och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Praktiska gymnasiet Örebro

Hagagatan 51
703 46 Örebro

 Visa telefonnummer
praktiska.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om El- och energiprogrammet: Energiteknik från Praktiska gymnasiet Örebro, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information