El- och energiprogrammet

El- och energiprogrammet, Energiteknik

Lars Kaggskolan, i Kalmar
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 180 (.)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 180 (.)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

För dig som vill jobba med modern teknik

El- och energiprogrammet är för dig som vill arbeta med modern teknik inom automation, dator- och kommunikationsteknik, elteknik eller energiteknik.

Utbildningen är yrkesinriktad och det finns goda möjligheter att få jobb direkt efter gymnasiet. Första året läser alla elever gemensamt och sedan väljer du inriktning inför årskurs 2.

Programmet erbjuder APL (arbetsplatsförlagt lärande) upp till 15 veckor, men även 20 veckor (på inriktningen elteknik via ETG på etablerade branschföretag inom regionen). Från och med hösten 2023 ska alla yrkesprogram ge grundläggande behörighet till högskola och universitet.

Inriktning Elteknik

Du får lära dig hur du producerar och överför el- och värmeenergi och hur olika typer av kraftverk, vattenverk och reningsverk fungerar. Du får kunskaper i att genomföra drift- och underhållsarbeten och servicefunktioner inom bostäder och större el- och fastighetsanläggningar.

Inriktningen leder till att du utvecklar förmågan att arbeta med energistyrning (styrning och reglering av värme, belysning och ventilation) inom olika yrkesbranscher. På inriktningen arbetar vi bland annat med energieffektivisering, energiproduktion, mätning, installation av till exempel solceller, värmepumpar med mera.

Efter utbildningen

Efter avslutad utbildning har du möjlighet att arbeta som installationselektriker, automationstekniker, industrielektriker, nätverkstekniker, servicetekniker, drift- och underhållstekniker, driftoperatör med mera. Det finns även möjlighet till vidareutbildning inom exempelvis yrkeshögskola, högskola och universitet.

Är du intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Energiteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Kalmar

Behörighet

För behörighet till El- och energiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

El- och energiprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till El- och energiprogrammet, Energiteknik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Kalmarsunds Gymnasieförbund. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 865 391 28 KALMAR
Telefon: 0480-45 15 07
Mejladress: gymnasieantagningen@gyf.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Energiteknik så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Lars Kaggskolan
Lorensbergsgatan 56
392 34 Kalmar

På Kagg skapar vi förutsättningar för din framtid!

På Lars Kaggskolan är det lätt att trivas. ”Kom som du är och var som du vill” är en del av den värdefulla gemenskapen på Kagg. På vår skola får du möjlighet att utvecklas utifrån dina egna förutsättningar, oavsett vilket program du...

Läs mer om Lars Kaggskolan och visa alla program.

Sponsrad