El- och energiprogrammet

El- och Energiprogrammet, Energiteknik

Jämtlands Gymnasium, i Östersund
Antal elever
Antal elever: cirka 10 (.)
Ladda ner poängplan
Antal elever
Antal elever: cirka 10 (.)
Ladda ner poängplan
Få mer information om programmet 👍

Film

Utbildningsinfo

Läs Energiteknik på El- och energiprogrammet på Jämtlands Gymnasium i Bispgården

Är du intresserad av energi, elektronik och kraft? Då borde du läsa inriktningen mot Energiteknik på El- och energiprogrammet på Jämtlands Gymnasium i Bispgården. Det är en utbildning som fokuserar på energiutvninning genom teknik såsom vatten- och vindkraftverk.

En utbildning mot energi

På inriktningen mot energiteknik lär du dig mer om hur man driver, sköter och underhåller olika energianläggningar såsom vattenkraftverk, värmeverk eller kraftvärmeverk. Du lär dig om energi och hur man använder det på bästa sätt vad gäller miljö och ekonomi. 

Gymnasial lärlingsutbildning

El- och energiprogrammet läser du som en gymnasial lärlingsutbildning, vilket innebär att du lär dig direkt på arbetsplatser från erfarna personer inom yrket. Hälften av tiden utförs på skolan och hälften på arbetsplatser. Du får direkt erfarenhet av yrket på plats under studietiden.

Yrkesförberedande

Dagens samhälle blir allt mer beroende av elenergi, av den enkla anledningen ökar också behovet av människor med sådan kompetens. För dig som väljer att läsa El- och energiprogrammet med inriktning energiteknik väntar en studietid som kommer att förbereda dig väl för arbete direkt efter avslutade studier.

Du kommer under utbildningen att ha arbetsplatsförlagt lärande (APL), detta gör att du får komma ut i arbetslivet och få praktisk erfarenhet och verkligen känna på riktigt arbete. APL gör även att du får kontakt med olika företag, något som ökar dina chanser att få ett arbete efter att du tagit din examen. 

Är du intresserad och vill veta mer om El- och Energiprogrammet, Energiteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till El- och energiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till El- och Energiprogrammet, Energiteknik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Jämtlands gymnasieförbund. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: 83182 Östersund
Telefon: 063-14 02 00
Mejladress: gymnasieantagningen@jgy.se

Gymnasieexamen

El- och energiprogrammet förbereder dig dels för yrkesverksamhet men också för vidare studier. Du kan efter avslutade studier bli anställd som lärling, efter ett år som lärling får du ett certifikat på att du är utbildad elektriker.

Om du önskar att läsa vidare efter gymnasiet går det att studera på YH-utbildningar eller läsa speciella kurser som gör dig behörig för universitet- eller högskolestudier.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om El- och Energiprogrammet, Energiteknik så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Jämtlands Gymnasium
Jämtlands Gymnasieförbund
831 82 Östersund

Lyckas med dina studier och nå dina mål på Jämtlands Gymnasium

Vill du satsa på något du är genuint intresserad av? Jämtlands Gymnasium tror att dina studieresultat kommer bli bättre om du trivs i skolan. Jämtlands Gymnasium erbjuder upp till 18 nationella program, med en hel rad av olika profiler och...

Läs mer om Jämtlands Gymnasium och visa alla program.

Sponsrad