El- och energiprogrammet

El- och energiprogrammet, Energiteknik

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

El- och energiprogrammet, energiteknik på Lindholmens tekniska gymnasium

På elprogrammet läser du grundläggande elkurser som du har nytta av inom alla inriktningar. Data och elektronik är ämnen som får allt större betydelse i vårt samhälle. Du läser en hel del teori, inte bara inom kärnämnen utan även inom elämnen.

Matematik och engelska är viktiga ämnen

Matematik är ett viktigt ämne som man har stor nytta av inom el och data. Språkkunskaper blir allt viktigare, eftersom anvisningar och dokumentation ofta är på engelska. Arbetet sker delvis i projektform och genom arbetsplatsförlagd utbildning (APU) förbereds du för att komma ut i arbetslivet.

I år 1 läser alla på elprogrammet samma grundläggande kurser. Under det första året får du hjälp att bestämma vilken inriktning du vill välja i år 2 och 3.

Inriktningen Energiteknik

I inriktningen energiteknik får du kunskaper i att genomföra drift‐ och underhållsarbeten samt servicefunktioner inom energi‐, miljö‐ och vattenteknikbranscherna samt processbaserade branscher. Inriktningen ska leda till att eleverna utvecklar förmåga att arbeta med specialiserade funktioner i många olika yrken inom energi‐ och processbranscherna. Efter utbildningen kan du jobba som drift‐ och underhållstekniker, driftoperatör, miljötekniker och laborant.

Är du intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Energiteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Göteborg

Behörighet

För behörighet till El- och energiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

El- och energiprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till El- och energiprogrammet, Energiteknik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Energiteknik så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Lindholmens tekniska gymnasium
Utvecklingsgatan 1
417 56 Göteborg

Välkommen till Lindholmens tekniska gymnasium!

Välkommen till en inspirerande skolmiljö som väcker ditt intresse för teknik och innovation! Lindholmens tekniska gymnasium är en nybyggd skola med modern maskinpark och fantastiska lokaler. Här möter du engagerade och inspirerande lärare som arbetar hårt för att just du...

Läs mer om Lindholmens tekniska gymnasium och visa alla program.

Sponsrad