Visa gymnasium.se som: Mobil

El- och energiprogrammet, Elteknik

Tumba Gymnasium
Programinformation
Stockholm
Antal elever: 36 (år 1)
El- och energiprogrammet
Startdatum: - Stockholm

Om utbildningen

El- och energiprogrammet, Elteknik på Tumba Gymnasium

Utbilda dig till elektriker på Tumba Gymnasium

På TG har vi två inriktningar inom El- och energiprogrammet med ett gemensamt basår. Alla elever på El- och energiprogrammet läser matematik 2 som ger behörighet till yrkeshögskolan om du vill specialisera dig ytterligare. Självklart erbjuds du även att läsa in din högskolebehörighet. Elteknik är för dig som vill bli "elektriker" och Dator- och kommunikationsteknik handlar om hög yrkeskompetens inom digital teknik. Bägge specialiseringarna leder till spännande och välbetalda jobb. Det behövs välutbildade elektriker förberedda för framtidens krav på miljö och förnybar energi.

Grundläggande yrkesutbildning

El- och energiprogrammet ger grundläggande yrkesutbildning som elektriker eller nätverkstekniker. Vill du studera vidare på en yrkeshögskola väljer du till de kurser som ger högskolebehörighet. Innehållet i utbildningen har tagits fram av ECY, Elfackens Centrala Yrkesnämnd, och ger tillräckliga yrkeskunskaper för fortsatta studier. Utbildningen följer även Elsäkerhetsverkets krav för begreppet elyrkesman.

Inriktning elteknik

Under utbildningen lär du dig att utföra elinstallationer vid ny- och ombyggnationer. Du får också kunskap om risker och hur du skyddar dig mot skador. Du lär dig även om kvalitet, miljö och ekonomi. Genom utbildningen får du inblick i larm- och säkerhetsteknik, energiteknik, data- och medienät, registrering av olika nät samt "intelligenta hus", en modernare form av kraft- och belysningsstyrning.

Arbetsplatsförlagt lärande (APL)

I utbildningen ingår arbetsplatsförlagt lärande (APL) i minst 15 veckor. APL ger dig möjligheten att använda och utveckla dina kunskaper i praktiken. Du lär dig om branschen, möter kollegor och börjar utveckla din yrkesidentitet. Arbetsuppgifterna varierar beroende på var du gör din praktik.

Idrottsutbildningar på Tumba Gymnasium

  • NIU Handboll
  • LIU Ishockey
  • LIU Konståkning
  • LIU Ridning
Är du intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Elteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till El- och energiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

El- och energiprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till El- och energiprogrammet, Elteknik

Som boende i samma kommun som Tumba Gymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Elteknik så kommer skolan att kontakta dig.

Tumba Gymnasium

Tumba-gymnasium-Stockholm

De senaste åren har söktrycket för Tumba Gymnasiums högskoleförberedande program ökat kraftigt, och har nu dubbelt så många sökande som platser på utbildningarna. Tumba Gymnasium är en säker biljett till fortsatta studier på högskola eller universitet! Pluggar du på Naturvetenskapsprogrammet...


Läs mer om Tumba Gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Tumba Gymnasium

Utbildningsvägen 2
147 40 Tumba

 Visa telefonnummer
tumbagymnasium.se Utbildningens hemsida

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om El- och energiprogrammet, Elteknik från Tumba Gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: