El- och energiprogrammet, Automation

Carl Wahren Gymnasium
Programinformation
Hallstavik, Uppsala län
Antal elever: cirka 10 (.)
El- och energiprogrammet
Lärlingsutbildning
  • Antagningspoäng: 95,0
    (medelvärde: 145,0) * statistik från 2022

Om utbildningen

Automation på Carl Wahren Gymnasium

El- och energiprogrammet med inriktning Automation ger dig systemkunskaper i ämnena elektroteknik, datorteknik samt drift- och underhållsteknik. Inriktningen utvecklar din förmåga att installera och sköta automatiserade produktionssystem. Exempel på yrken: Fastighetsautomation, Industriautomation, Processautomation

Om utbildningen på El- och energiprogrammet

För att du ska bli en bra yrkesarbetare som lätt får jobb krävs en god utbildning - både teoretiskt och praktiskt. Tycker du det är kul att arbeta med omväxlande arbetsuppgifter? Då kommer du trivas på El- och energiprogrammet på Carl Wahren Gymnasium. Under din gymnasietid får du en mentor som följer dig. Du får arbeta mycket utanför skolan och utföra installationer på kontor, i butiker, i hem, på nybyggen, industrier; ja överallt där el finns. Med hjälp av god handledning får du lära dig att självständigt utföra arbetsuppgifter i det verkliga arbetslivet. Skolan har goda kontakter med olika företag och målsättningen är att du har en anställning när du slutar gymnasiet. Vill du bli en anställningsbar elektriker måste du ha minst godkända betyg i samtliga kurser som branschen kräver.

Exempel på samarbetspartners:

Holmen Paper AB
Bravida
Salléns 
Aldéns el
Eljouren

Är du intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Automation, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till El- och energiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

El- och energiprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till El- och energiprogrammet, Automation

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen i Norrtälje. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 812, 761 28 NORRTÄLJE
Telefon: 0176-715 63
Mejladress: gyantagningen@norrtalje.se

Certifiering

ETG College

ETG College

ETG College är en certifiering utfärdad av Elbranschens centrala yrkesnämnd. Med en ETG College-certifiering kvalitetssäkras både elevens kunskap och praktikperiod

Läs mer om ETG College här!

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Automation så kommer skolan att kontakta dig.

Carl Wahren Gymnasium

Carl Wahren är en liten gymnasieskola med stora möjligheter. Litenheten i kombination med bred kompetens är en förutsättning för att kunna möta alla elevers behov, det ska vara nära till beslut om förutsättningar och behov ändras. Trygghet, inflytande, flexibilitet och...


Läs mer om Carl Wahren Gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Carl Wahren Gymnasium

Kokarev 6
763 34 Hallstavik

 Visa telefonnummer
www.carlwahren.com


Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om El- och energiprogrammet, Automation från Carl Wahren Gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Intresserad av
Jag vill byta till Carl Wahren Gymnasium
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev/gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information