Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

El- och energiprogrammet, automation

Curt Nicolin Gymnasiet
Programinformation
Finspång
elever konstruerar

Om utbildningen

Läs el- och energiprogrammet med inriktning automation

El-programmet är ett ständigt växande framtidsområde och på CNG får du all den kunskap du behöver veta för att bli så självständig och skicklig tekniker som möjligt, som många företag efterfrågar. Så älskar du jobba med både händer och huvud och gillar utmaning? Då är El-programmet det rätta valet för dig. 

På automationsinriktning finns två utgångar. Du väljer om du vill gå mot automation eller mot installation. I båda utgångarna skapar du dig en bred grund inom ellära och samtidigt spetsar du din kunskap i styrning och programmering av maskiner och robotar. De olika utgångarna gör dig till antingen automationstekniker och industrielektriker eller till installationselektriker. Under dina tre år på CNG blir APL-praktik och studiebesök givna inslag där du möter och får inspireras av erfarna industrielektriker och tekniker på CNG:s företag eller av installationselektriker ute på olika anläggningar. Under skolans unika årskurs 3, är du under en stor del av skoltiden ute på praktik. Då får du kliva rakt in på framgångsrika företag, där du testar dina kunskaper på riktigt med hjälp och stöd av din handledare samt knyter värdefulla kontakter inför ditt framtida yrkesliv. 

Utbildningen syftar till att ge dig en industrianpassad automationsutbildning och samtidigt en teoretisk behörighetsnivå för att kunna gå vidare inom andra elområden. Hos CNG kan du också, genom det som kallas för Dubbel kompetens, komplettera ditt El- och energiprogram med kurser som ger högskolebehörighet. 

Är du intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, automation, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till El- och energiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

El- och energiprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till El- och energiprogrammet, automation

Som boende i samma kommun som Curt Nicolin Gymnasiet söker du till programmet via Gymnasieantagnigen i Östra samverkansområdet, Norrköping. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Gymnasieintagningen Östra samverkansområdet 601 81 Norrköping
Telefon: 011-150000
E-post: gymnasieintagningen@norrkoping.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, automation så kommer skolan att kontakta dig.

Curt Nicolin Gymnasiet

Curt Nicolin Gymnasiet

Curt Nicolin Gymnasiet i Finspång

Curt Nicolin Gymnasiet ligger i Finspång och är en av Sveriges största friskolor och har funnits sedan 1996. CNG som friskola är icke vinstdriven och ägs av regionens industri och Finspångs kommun. Skolan erbjuder fyra gymnasieprogram; Teknikprogrammet, El- och energiprogrammet, Vård-...


Läs mer om Curt Nicolin Gymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Curt Nicolin Gymnasiet

Finnvedsvägen 4
612 30 Finspång

 Visa telefonnummer
www.cng.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om El- och energiprogrammet, automation från Curt Nicolin Gymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: