Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

El- och energiprogrammet

El- och energiprogrammet, Automation

Nobelgymnasiet, i Karlstad
Antal elever
Antal elever: cirka 120 (.)
Antal elever
Antal elever: cirka 120 (.)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Läs Automation på Nobelgymnasiet i Karlstad

Är du en problemlösare? Gillar du praktiskt och tekniskt arbete? På el- och energiprogrammet kombinerar du skolarbete med praktik och skaffar dig tidigt breda kunskaper.

El- och energiprogrammet ger dig möjlighet att utveckla dina tekniska och matematiska kunskaper. Du får också öva upp din samarbetsförmåga, möta kunder, ge service och utföra arbeten såväl på företag som i bostäder.

Automation

Med inriktning automation lär du dig att installera och reparera styr- och reglertekniska anläggningar och att felsöka och reparera elanläggningar för drift och underhåll. Du får testa på att programmera, installera, felsöka och underhålla automatiserade produktionsanläggningar inom industrin.

Yrkesutgång: Automations- eller industrielektriker.

Är du intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Automation, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

APL (praktik)

APL (arbetsplatsförlagt lärande) är en naturlig länk till en ständigt föränderlig bransch som ställer stora krav på ett flexibelt förhållningssätt. För inriktning elteknik, som följer ETG-konceptet, är det 600 timmars APL. Med inriktning automation har du 18 veckors APL, fördelade på årskurs två respektive tre. Oavsett inriktning är din APL förlagd på företag inom el-, industri- och energibranschen.

Behörighet

För behörighet till El- och energiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

El- och energiprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till El- och energiprogrammet, Automation

Du söker programmet via antagningskansliet Elevantagningen i Karlstad. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Få ansökningskoden Postadress: Gymnasieförvaltningen, Elevantagningen651 84 KARLSTAD
Telefon: 054-540 13 08
Mejladress: elevantagningen@karlstad.se

Certifiering

ETG College

ETG College

ETG College är en certifiering utfärdad av Elbranschens centrala yrkesnämnd. Med en ETG College-certifiering kvalitetssäkras både elevens kunskap och praktikperiod

Läs mer om ETG College här!

Certifiering

ETG College

ETG College

ETG College är en certifiering utfärdad av Elbranschens centrala yrkesnämnd. Med en ETG College-certifiering kvalitetssäkras både elevens kunskap och praktikperiod

Läs mer om ETG College här!

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Automation så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Nobelgymnasiet
Nokiagatan 20
654 66 Karlstad

Välkommen till Nobelgymnasiet – Värmlands största yrkesgymnasium! Här blir du anställningsbar, högskoleklar och oslagbar. Oavsett om du letar efter en snabb väg till jobb eller bestämmer dig för att läsa vidare senare i livet står dörrarna öppna för dig. Vi...

Läs mer om Nobelgymnasiet och visa alla program.

Sponsrad