Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

El- och energiprogrammet, Automation

Nobelgymnasiet
Programinformation
Karlstad
El- och energiprogrammet

Om utbildningen

Läs Automation på Nobelgymnasiet i Karlstad

Är du en problemlösare? Då är El- och energiprogrammet en chans för dig och en möjlighet att utveckla din kreativitet och ditt teknikintresse. Efter utbildningen kan du arbeta som elektriker eller automationstekniker inom elinstallation eller eldistribution. Du får lära dig att använda rätt material och verktyg samt att planera och utvärdera ditt arbete.

El- och energiprogrammet ger dig ett framtida yrke där du får utveckla dina tekniska och matematiska kunskaper. Du får också utveckla din samarbetsförmåga, möta kunder, ge service och utföra arbeten både på företag och i bostäder. Du kommer att lära dig mycket om arbetsmiljöfrågor och få kunskaper om hur man driver ett företag inom ung företagsamhet.

Utbildningen ger dig möjligheten att bli behörig till högskola/universitet.

Automation

Du lär dig om elektroteknik, styr- och reglerteknik samt teknik för drift och underhåll. Inriktningen ger möjlighet till jobb som t.ex. automationstekniker inom fastighet, hiss eller processindustrin.

Om El- och Energigymnasiet

El- och energiprogrammet är ett yrkesprogram som förbereder dig för att jobba med system för antingen energi-, miljö- och vattenteknik, dator- och kommunikationssystem, eller för att arbeta som elektriker inom installation eller eldistribution.

På El- och energiprogrammet får du träna på att använda rätt material och verktyg. Du får även lära dig att planera och utvärdera ett arbete. Du kommer lära dig hur det fungerar på företag och arbetsplatser.

På Nobelgymnasiets El- och energiprogram blir du även förberedd inför att arbeta utomlands. Automationsbranschen är internationell och ställer krav på goda språkkunskaper, och här får du kunskaperna!

Är du intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Automation, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Fortsatta studier

Om du vill ha grundläggande högskolebehörighet kan du läsa till de ämnen som krävs på Nobelgymnasiet i Karlstad.

Behörighet

För behörighet till El- och energiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

El- och energiprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till El- och energiprogrammet, Automation

Som boende i samma kommun som Nobelgymnasiet söker du till programmet via Elevantagningen i Karlstad. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Få ansökningskoden Postadress: Gymnasieförvaltningen, Elevantagningen651 84 KARLSTAD
Telefon: 054-540 13 08
E-post: elevantagningen@karlstad.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Automation så kommer skolan att kontakta dig.

Nobelgymnasiet

Nobelgymnasiet-Karlstad

Goda chanser till arbete efter studierna

På Nobelgymnasiet i Karlstad samlas elever med flinka fingrar och intresse för alltifrån bilar, frisyrer, elledningar och make-up. Här lär lärare och elever av varandra. Som elev är du alltid viktigast och på Nobelgymnasiet vill man ge dig den bästa...


Läs mer om Nobelgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Nobelgymnasiet

Nokiagatan 20
654 66 Karlstad

 Visa telefonnummer
karlstad.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om El- och energiprogrammet, Automation från Nobelgymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Nobelgymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill gå en titta-på-dag
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: