Visa gymnasium.se som: Mobil

El- och energiprogrammet, Elteknik

Carl Wahren Gymnasium
Programinformation
Hallstavik, Uppsala län
El- och energiprogrammet

Om utbildningen

El- och energiprogrammet på Carl Wahren gymnasium

Läs Elteknik på Carl Wahren Gymnasium

Denna inriktning på El- och energiprogrammet på Carl Wahren Gymnasium ger dig kunskaper i att installera, underhålla och reparera elanläggningar, eldistributionsnät, tv- och datanät samt larm. 

Exempel på yrken:

  • Distributionselektriker
  • Installationselektriker
  • Industrielektriker

Om utbildningen på El- och energiprogrammet

För att du ska bli en bra yrkesarbetare som lätt får anställning behövs en god utbildning som är både teoretisk och praktisk. Är du en person som tycker om omväxlande arbetsuppgifter kommer du att trivas på utbildningen. Här får du en mentor som följer dig under hela din studietid. Du får arbeta mycket utanför skolan och bland annat utföra installationer i hem, på nybyggen, i butiker, på kontor, industrier; ja på alla ställen där el finns. Du får god handledning och kan på så sätt lära dig att självständigt utföra arbetsuppgifter i det verkliga arbetslivet. Carl Wahren Gymnasium har goda kontakter med olika företag och målsättningen är att du har en anställning när du är klar med din utbildning. För att bli en anställningsbar elektriker krävs det att du har minst godkända betyg i samtliga kurser som branschen kräver.

Exempel på samarbetspartners:

Holmen Paper AB
Bravida
Salléns 
Aldéns el
Eljouren

Är du intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Elteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till El- och energiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

El- och energiprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till El- och energiprogrammet, Elteknik

Som boende i samma kommun som Carl Wahren Gymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen i Norrtälje. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 812, 761 28 NORRTÄLJE
Telefon: 0176-715 63
E-post: gyantagningen@norrtalje.se

Certifiering

ETG

ETG

ETG är en certifiering utfärdad av Elbranschens centrala yrkesnämnd. Med en ETG-certifiering kvalitetssäkras både elevens kunskap och praktikperiod

Läs mer om ETG här!

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Elteknik så kommer skolan att kontakta dig.

Carl Wahren Gymnasium

Carl Wahren gymnasium

På Carl Wahren Gymnasium i Hallstavik finns ett dussintal olika program med olika inriktningar. Skolan har specialiserat sig på APL och alla yrkesprogram erbjuds som lärlingsutbildningar. Det innebär att du gör halva din studietid på ett företag, i så kallat...


Läs mer om Carl Wahren Gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Carl Wahren Gymnasium

Kokarev 6
763 34 Hallstavik

 Visa telefonnummer
www.carlwahren.com


Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om El- och energiprogrammet, Elteknik, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.