El- och energiprogrammet, Elteknik: Installation

Birger Sjöberggymnasiet
Programinformation
Vänersborg
Antal elever: cirka 110 (.)
El- och energiprogrammet
  • Antagningspoäng: 175,0
    (medelvärde: 209,7) * statistik från 2022
El- och energiprogrammet, Elteknik – Installation

Om utbildningen

Elteknik – Installation på El- och energiprogrammet

El- och energiprogrammet passar dig som gillar att arbeta praktiskt, ärteknikintresserad och vill ut i arbetslivet direkt efter gymnasiet.

Om du gillar att lösa problem och har ett teknikintresse så erbjuder vi den grund du behöver för att bli så mycket du kan inom elteknikbranschens många områden. Hos oss kan du välja mellan yrkesutgångarnaElteknik – Installation,Elteknik – DistributionochAutomation. Du får lära dig om produktion, installation, distribution och underhåll av system för el samt automation. Under utbildningen jobbar vi också med service och kundbemötande, arbetsmiljö och säkerhetsfrågor så som standarder och informationssäkerhet. Du kan börja jobba direkt efter utbildningen eller fortsätta studera inom yrkeshögskolan. En annan möjlighet är att läsa extra kurser för att kunna studera vidare på högskolan. När du avslutat din utbildning får du grundläggande behörighet till yrkeshögskolan.

Under första året läser alla samma ämnen. Inför årskurs 2 väljer du inriktning som ger grunden för den yrkesutgång du vill bli. Du har minst 15 veckors utbildning ute på en arbetsplats, så kallad APL, under årskurs 2 och 3. Praktiken ger dig erfarenheter och bra kontakter som du kan dra nytta av när du söker jobb.

Exempel på jobb efter examen drifttekniker, underhållstekniker, process- och automationstekniker, industrielektriker, installationselektriker, distributionselektriker, driftoperatör, nätverkstekniker.

Är du intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Elteknik: Installation, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till El- och energiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

El- och energiprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till El- och energiprogrammet, Elteknik: Installation

Du söker programmet via antagningskansliet Antagning Fyrbodal. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Antagning Fyrbodal Fyrbodals kommunalförbund Box 305 451 18 Uddevalla
Telefon: 0522 - 44 08 20
Mejladress: antagning@fyrbodal.se

Behörighet

För att få grundläggande högskolebehörighet krävs att du läser kurserna:

Svenska 2/Svenska som andraspråk 2
Svenska 3/Svenska som andraspråk 3
Engelska 6

Två av kurserna kan du läsa inom ramen för individuellt val, men du måste läsa minst en av kurserna som utökat program.

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Elteknik: Installation så kommer skolan att kontakta dig.

Birger Sjöberggymnasiet

Välkommen till Birger Sjöberggymnasiet!

Vid Birger Sjöberggymnasiet arbetar ca 180 lärare och gemensam personal för att ge ca 1 033 elever en bra gymnasieutbildning. Vi arbetar i olika programarbetslag och verkar för ett flexibelt arbetssätt för elever och personal. Vi tror att du som väljer...


Läs mer om Birger Sjöberggymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Birger Sjöberggymnasiet

Idrottsgatan 3
462 36 Vänersborg

 Visa telefonnummer
www.kunskapsforbundet.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om El- och energiprogrammet, Elteknik: Installation från Birger Sjöberggymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Birger Sjöberggymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information