El- och energiprogrammet

El- och energiprogrammet, Elteknik

Sjödalsgymnasiet, i Huddinge (+1 orter)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 90 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 137,5
(medelvärde: 186,6)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 90 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 137,5
(medelvärde: 186,6)
Få mer information om programmet 👍

Film

Om utbildningen

El- och energiprogrammet, Elteknik

Vill du arbeta med felsökning, installation och underhåll?

Som installationselektriker får du grundläggande kunskaper i att planera, installera och underhålla el-anläggningar med god säkerhet. Du kommer att arbeta som elektriker med starkströmsinstallationer, eller som serviceelektriker med felsökning och reparationer. Om du dessutom blir larminstallatör lär du dig att planera, installera, administrera, underhålla och reparera larmsystem.

Profilerna Installation eller Larm & säkerhet

Du kommer att lära dig hur du ska möta den framtida utvecklingen inom larmteknikområdet. Är du i framtiden intresserad av att arbeta i larm- och säkerhetsbranschen ska du givetvis söka dessa kurser. På Sjödalsgymnasiet kan du läsa El- och energiprogrammets inriktning Elteknik med någon av profilerna Installation eller Larm & säkerhet.

15 veckor i det riktiga arbetslivet

För att din utbildning ska bli så verklighetsanpassad som möjligt läser du kurser eller delar av kurser i samverkan med näringslivet. Arbetsplatsförlagt lärande, APL, har du under minst 15 veckor av din utbildning. Många arbetsuppgifter innebär omfattande kundkontakter av olika slag. Vissa arbetsuppgifter är också förlagda till kundens arbetsplats eller hem. Därför är det även viktigt att du är intresserad av människor och under utbildningen tränar upp din serviceförmåga.

Framtiden efter El- och energiprogrammet

Med el- och energiprogrammet som grund kan du jobba nästan var du vill i världen. Du kan söka jobb direkt efter gymnasiet eller läsa in högskolebehörighet under din utbildning och sedan läsa vidare. Med en godkänd gymnasieutbildning och ytterligare ett år som lärling på en arbetsplats kan du få ditt yrkescertifikat.

Sjödalsgymnasiet är branschrekommenderad.

Är du intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Elteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

Välj mellan 2 startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Huddinge

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

Behörighet

För behörighet till El- och energiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

El- och energiprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till El- och energiprogrammet, Elteknik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Få ansökningskoden Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Elteknik så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Sjödalsgymnasiet
Paradistorget 4
141 85 Huddinge

Sjödalsgymnasiet 

Sjödalsgymnasiet ligger mitt i Huddinge, på promenadavstånd från pendeltågsstationen. Skolan har hela 28 års erfarenhet av att tillgodose elever med undervisning av hög kvalitet! Sjödalsgymnasiet är en skola som bryr sig om dig. Som elev förväntas du anstränga dig och...

Läs mer om Sjödalsgymnasiet och visa alla program.

Sponsrad