Visa gymnasium.se som: Mobil

El- och energiprogrammet, Elteknik

Nacka gymnasium
Programinformation
Nacka, Stockholm
El- och energiprogrammet
Startdatum: - Nacka

Film

En kort presentation av Nacka gymnasium! 

El- och energiprogrammet, Elteknik

Om utbildningen

Bli elektriker på Nacka gymnasium

Är du intresserad av ett arbete med teknisk inriktning, där det krävs noggrannhet och servicekänsla? Då är el- och energiprogrammet det rätta. Inriktningen Dator- och kommunikationsteknik är en praktisk datautbildning som också har omfattande teoretiska inslag.

El- och energiprogrammet har utvecklats mycket de senaste åren, tack vare den snabba teknik- och datorutvecklingen. Samhället blir allt mer elberoende, helt nya produkter och system ser dagens ljus. Det skapas intelligenta hus och IP-telefoni, avancerade styrsystem används i industrin och efterfrågan på larmsystem ökar.

Det sker också en ständig utveckling av nätverksprodukter, till exempel gigabitnät och Internet of Things (IoT). Automatiseringen och datoriseringen av samhället ställer nya krav på utbildningen, men också på dem som jobbar med underhåll och skötsel av tekniska system.

Den ökade internationaliseringen av produkter och tjänster ställer högre krav på språkkunskaper, framför allt engelska som vi därför lägger extra vikt vid. Eftersom utbildningen leder till yrken där kundkontakter står i centrum är också social förmåga och servicekänsla viktigt.

Inriktning Dator- och kommunikationsteknik

Grunden i programmet är kurser i elektroteknik, nätverksteknik och datorteknik. År 1 börjar du en Cisco-upplagd kurs i IT-Essentials, som leder fram till en CompTIA A+ certifiering. År 2 börjar du med en nätverkskurs som leder till CCENT-certifiering (Cisco) i år tre.

Kurslitteraturen är på engelska och till stora delar helt webbaserad, så engelska är en förutsättning för att klara av utbildningen – och yrket, eftersom de manualer och instruktioner som du kommer att arbeta med är ofta på engelska.

Arbetsplatsförlagd lärande, APL

Minst 15 veckor av utbildningen förläggs till en arbetsplats, så kallad APL. Under APL-tiden utbildas du både av en handledare på arbetsplatsen och av lärare från skolan. Du får inblick i arbetsmarknaden och skapar kontakter inför framtiden.

Efter gymnasiet

Efter utbildningen kan du arbeta som PC-tekniker, supporttekniker, teknisk säljare, servicetekniker och nätverkstekniker (Cisco). Självklart har du möjlighet att läsa in de kurser som krävs för att få grundläggande behörighet till högskolan. Efter gymnasiet kan du också vidareutbilda dig genom att läsa kurser i datorteknik på yrkeshögskola.

Är du intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Elteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till El- och energiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

El- och energiprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till El- och energiprogrammet, Elteknik

Som boende i samma kommun som Nacka gymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Elteknik så kommer skolan att kontakta dig.

Nacka gymnasium

Nacka Gymnasium

Nacka gymnasium - Utbildning för framgång!

Många elever och föräldrar beskriver Nacka gymnasium som en ”riktig skola”, där lärarna bryr sig om sina elever och där utbildningen står i centrum. Kommunförbundets sammanställning av resultat visar att Nacka gymnasium är en av Sveriges bästa kommunala gymnasieskolor. Skolan...


Läs mer om Nacka gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Nacka gymnasium

Griffelvägen 17
131 40 Nacka

 Visa telefonnummer
www.nackagymnasium.nacka.se Utbildningens hemsida


Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 1 recensioner.

Lucas
(4)
Jag går på el och energiprogrammet och jag kan bara säga om ni vill ha en bra utbildning med kompetenta lärare och bra lokaler så är Nacka perfekt för dig. Innan jag gick på Nacka hade jag sökt till skräpgymnasium på andra sidan stan och jag ångrar inte en sekund att jag valde Nacka. Men de sätter krav på eleverna.
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om El- och energiprogrammet, Elteknik från Nacka gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Nacka gymnasium
Påminn mig om öppet hus
Jag har en fråga
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,0)
Baseras på 1 recensioner.

Du kanske också är intresserad av: