El- och energiprogrammet

El- och energiprogrammet, Elteknik

Nacka gymnasium, i Nacka (+1 orter)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Ladda ner poängplan
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Ladda ner poängplan
Få mer information om programmet 👍

Film

Om utbildningen

El- och energiprogrammet, Elteknik

El- och energiprogrammet, Elteknik 

Är du intresserad av ett arbete med teknisk inriktning, där det krävs noggrannhet och servicekänsla? Då är el- och energiprogrammet det rätta för dig! Vi har de bästa lokalerna för programmet och har ett gott samarbete med företag inom branschen, vilket ger många av våra elever fast anställning direkt efter studenten.

Inriktning  Elteknik

(tog bort det som stod innan) Inriktningen Elteknik ger en bred kompetens, där grunden är tekniska kunskaper inom ellära, elektroteknik, styrteknik och installationsteknik. Elbranschen är reglerad av säkerhetsföreskrifter och därför genomsyrar elsäkerhet och kvalitet alla våra kurser.

”Skolan och lokalerna är bra och lärarna är schyssta och trevliga.” (Love, elev)

Utbildningen förbereder dig för arbete med produktion och installation, service, underhåll, säkerhetssystem, antennanläggningar och datakommunikation. Ellära och elektroteknik är grundläggande ämnen.

Under första och andra läsåret studerar du framför allt kurser i elinstallation, med mycket praktiskt innehåll.

I år tre tillkommer ännu fler praktiska och yrkesspecifika kurser, till exempel installation av datanät, styrsystem och säkerhetssystem.

Elutbildningen på Nacka gymnasium har ett nära samarbete med företag inom branschen och vi anpassar utbildningen till dagens krav så att du som elev kommer ut väl förberedd i yrkeslivet. Detta resulterar i många fall att man får en anställning på det företag man praktiserat på. Minst 15 veckor av utbildningen förläggs till en arbetsplats, så kallad APL.

Självklart har du möjlighet att även läsa de kurser som krävs för att få en grundläggande behörighet till högskolan.

Är du intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Elteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

Välj mellan 2 startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Nacka

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

Behörighet

För behörighet till El- och energiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

El- och energiprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till El- och energiprogrammet, Elteknik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Elteknik så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Nacka gymnasium
Griffelvägen 17
131 40 Nacka

Nacka gymnasium - Utbildning för framgång!

Vi vänder oss till dig som tar dina studier på allvar och som är beredd att satsa engagemang och tid under dina tre gymnasieår. I gengäld erbjuder vi dig en utbildning av hög kvalitet. På Nacka gymnasium finns den kreativitet...

Läs mer om Nacka gymnasium och visa alla program.

Sponsrad