Visa gymnasium.se som: Mobil

El- och energiprogrammet, Elteknik

Nacka gymnasium
Programinformation
Nacka, Stockholm
El- och energiprogrammet
(Läs mer) Öppet hus
2021-12-04
2022-01-29

Film

En kort presentation av Nacka gymnasium! 

El- och energiprogrammet, Elteknik

Om utbildningen

Bli elektriker på Nacka gymnasium

Är du intresserad av ett arbete med teknisk inriktning, där det krävs noggrannhet och servicekänsla? Då är el- och energiprogrammet det rätta. Inriktningen Dator- och kommunikationsteknik är en praktisk datautbildning som också har omfattande teoretiska inslag.

El- och energiprogrammet har utvecklats mycket de senaste åren, tack vare den snabba teknik- och datorutvecklingen. Samhället blir allt mer elberoende, helt nya produkter och system ser dagens ljus. Det skapas intelligenta hus och IP-telefoni, avancerade styrsystem används i industrin och efterfrågan på larmsystem ökar.

Det sker också en ständig utveckling av nätverksprodukter, till exempel gigabitnät och Internet of Things (IoT). Automatiseringen och datoriseringen av samhället ställer nya krav på utbildningen, men också på dem som jobbar med underhåll och skötsel av tekniska system.

Den ökade internationaliseringen av produkter och tjänster ställer högre krav på språkkunskaper, framför allt engelska som vi därför lägger extra vikt vid. Eftersom utbildningen leder till yrken där kundkontakter står i centrum är också social förmåga och servicekänsla viktigt.

Inriktning Dator- och kommunikationsteknik

Grunden i programmet är kurser i elektroteknik, nätverksteknik och datorteknik. År 1 börjar du en Cisco-upplagd kurs i IT-Essentials, som leder fram till en CompTIA A+ certifiering. År 2 börjar du med en nätverkskurs som leder till CCENT-certifiering (Cisco) i år tre.

Kurslitteraturen är på engelska och till stora delar helt webbaserad, så engelska är en förutsättning för att klara av utbildningen – och yrket, eftersom de manualer och instruktioner som du kommer att arbeta med är ofta på engelska.

Arbetsplatsförlagd lärande, APL

Minst 15 veckor av utbildningen förläggs till en arbetsplats, så kallad APL. Under APL-tiden utbildas du både av en handledare på arbetsplatsen och av lärare från skolan. Du får inblick i arbetsmarknaden och skapar kontakter inför framtiden.

Efter gymnasiet

Efter utbildningen kan du arbeta som PC-tekniker, supporttekniker, teknisk säljare, servicetekniker och nätverkstekniker (Cisco). Självklart har du möjlighet att läsa in de kurser som krävs för att få grundläggande behörighet till högskolan. Efter gymnasiet kan du också vidareutbilda dig genom att läsa kurser i datorteknik på yrkeshögskola.

Är du intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Elteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till El- och energiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

El- och energiprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till El- och energiprogrammet, Elteknik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Elteknik så kommer skolan att kontakta dig.

Nacka gymnasium

Nacka gymnasium - Utbildning för framgång!

Vi vänder oss till dig som tar dina studier på allvar och som är beredd att satsa engagemang och tid under dina tre gymnasieår. I gengäld erbjuder vi dig en utbildning av hög kvalitet. På Nacka gymnasium finns den kreativitet...


Läs mer om Nacka gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Nacka gymnasium

Griffelvägen 17
131 40 Nacka

 Visa telefonnummer
www.nackagymnasium.nacka.se


Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 1 recensioner.

Lucas
Jag går på el och energiprogrammet och jag kan bara säga om ni vill ha en bra utbildning med kompetenta lärare och bra lokaler så är Nacka perfekt för dig. Innan jag gick på Nacka hade jag sökt till skräpgymnasium på andra sidan stan och jag ångrar inte en sekund att jag valde Nacka. Men de sätter krav på eleverna.
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,0)
Baseras på 1 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om El- och energiprogrammet, Elteknik från Nacka gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Nacka gymnasium
Påminn mig om öppet hus
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information