El- och energiprogrammet

El- och energiprogrammet, Elteknik

Jacobsskolan, i Hässleholm
Antal elever
Antal elever: cirka 90 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 190,0
(medelvärde: 225,8)
Ladda ner poängplan
Antal elever
Antal elever: cirka 90 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 190,0
(medelvärde: 225,8)
Ladda ner poängplan
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

el- och energiprogrammet jacobsskolan

Läs El- och energiprogrammet på Jacobsskolan i Hässleholm

Är du noggrann, ansvarsfull och självständig? Vill du arbeta i en bransch som utvecklas snabbt? Har du ett intresse för datorteknik eller elteknik?

Inriktningarna på El- och energiprogrammet på Jacobsskolan ger dig möjlighet till spännande och omväxlande arbeten inom det område du tycker är intressant. Här varvas teoretisk undervisning med praktiska övningar. Lärarna du har arbetar mycket tillsammans i lärarlag så att de gymnasiegemensamma ämnena och karaktärsämnena integreras i stor utsträckning. Din utbildningen genomförs i samråd med branschföretag, där du också får göra APL (arbetsplatsförlagt lärande) under årskurs 2 och 3.

Inriktning Elteknik

På inriktningen Elteknik får du utbildning för arbete inom det elkrafttekniska området. Du lär dig att installera, underhålla och reparera elanläggningar, eldistributionsnät, larm och övervakningssystem, data och tv-nät och mycket annat. Du får också kunskap om att dra olika typer av kablar samt montera och koppla strömbrytare, belysning, motorer m m. Utbildningen genomförs med stor vikt på praktiska tillämpningar i skolan och på APL (arbetsplatsförlagt lärande).

Teknikcollege

Hässleholms kommun är certifierade inom Teknikcollege. Certifieringen omfattar El- och energiprogrammet, Industritekniska programmet, Teknikprogrammet och T4 (fjärde året på Teknikprogrammet). Via Teknikcollege har företagen möjlighet att påverka utbildningar, så att eleverna har med sig kunskaper och färdigheter som företagen behöver för att kunna anställa eleverna efter avslutad utbildning.

Därför ska du välja El- och energiprogrammet:

  • Du vill jobba i framtidsyrken som IT-tekniker, support-tekniker, nätverkstekniker, servicetekniker, teknisk säljare, installationselektriker, industrielektriker eller som larm- och säkerhetstekniker
  • Du vill jobba i en bransch som ständigt utvecklas och förnyas där möjlighet till en anställning direkt efter gymnasiet är stor.
  • Du vill investera i din framtid
  • Du tycker om att arbeta med problemlösning i en bransch som utvecklas i hög fart
  • Du vill läsa en vidareutbildning inom elbranschen direkt efter gymnasiet
Är du intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Elteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till El- och energiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

El- och energiprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till El- och energiprogrammet, Elteknik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Kristianstad. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Barn- och utbildningsförvaltningen, Gymnasieantagningen, 291 80 Kristianstad
Telefon: 044-13 61 61
Mejladress: antag@kristianstad.se

Certifiering

Teknikcollege

Teknikcollege

Teknikcollege är en certifiering utfärdad av Industrirådet. Du går en utbildning som matchar de behov som Sveriges mest innovativa och spännande industriföretag har.

Läs mer om Teknikcollege här!

Certifiering

Teknikcollege

Teknikcollege

Teknikcollege är en certifiering utfärdad av Industrirådet. Du går en utbildning som matchar de behov som Sveriges mest innovativa och spännande industriföretag har.

Läs mer om Teknikcollege här!

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Elteknik så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Jacobsskolan
Stobyvägen 6
28140 Hässleholm

Välkommen till Jacobsskolan i Hässleholm

Jacobsskolan i Hässleholm är en yrkesinriktad gymnasieskola med fräscha renoverade lokaler. Efter studier hos oss är eleven anställningsbar eller förberedd för vidare studier. Jacobsskolan ligger centralt i Hässleholm och Hässleholm är en knutpunkt vilket gör det enkelt för dig som...

Läs mer om Jacobsskolan och visa alla program.

Sponsrad