Visa gymnasium.se som: Mobil

Hur tänker du kring gymnasievalet? Svara på vår korta undersökning och ha chans att vinna ett presentkort från SF Anytime värt 295 kr! ➡️ Gör undersökningen här!

El- och energiprogrammet, Elteknik

Praktiska Gymnasiet Göteborg Majorna
Programinformation
Göteborg
Antal elever: cirka 40 (.)
El- och energiprogrammet
Lärlingsutbildning
  • Antagningspoäng: 142,5
    (medelvärde: 176,7) * statistik från 2021

Film

El- och energiprogrammet, Elteknik

Om utbildningen

Vill du bli elektriker? Studera Elteknik på El- och energiprogrammet i Göteborg Majorna.

Är du bra på service? Gillar du teknik och elektronik? Studera El- och energiprogrammet på Praktiska Gymnasiet i Göteborg Majorna! Du lär dig att sköta och installera el-, energi- och vattensystem. Väljer du inriktningen Elteknik kan du ta jobb som t.ex. installationselektriker eller distributionselektriker efter studenten.

Säkerheten är en viktig del i arbetet som elektriker, därför läser du arbetsmiljöfrågor under din utbildning vid Praktiska Gymnasiet. Du lär dig till exempel hur du skyddar dig på jobbet och undviker skador. Några av de kurser som ingår i El- och energiprogrammet i Göteborg Majorna är Elektromekanik, Energiteknik 1, Datorteknik 1a och Mekatronik. 

Inriktning Elteknik - jobba som elektriker inom installation eller distribution

Inriktningen elteknik riktar sig till dig som är noggrann och vill jobba mycket praktiskt med dina händer. Du lär dig att installera, underhålla och reparera olika system för el och energi inom företag, hushåll och industrier. Du lär dig också installation av säkerhets- och passagesystem eller tv- och datanät. Efter din utbildning vid Praktiska Gymnasiet i Göteborg Majorna kan du ta jobb som exempelvis distributionselektriker eller installationselektriker.

Elkraftteknik, Praktisk ellära, Elinstallationer och Kommunikationsnät 1 är de kurser om totalt 500 poäng som utgör inriktningen Elteknik.

Möjlighet till högskolebehörighet

Alla gymnasieprogram som erbjuds på Praktiska gymnasiet i Göteborg Majorna ger dig möjlighet att bli högskolebehörig. El- och energiprogrammet med inriktning Elteknik är inget undantag. Högskolebehörighet går dessutom att nå inom de ordinarie 2500 poängen genom att läsa specifika kurser i det individuella valet.

Är du intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Elteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till El- och energiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

El- och energiprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till El- och energiprogrammet, Elteknik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Elteknik så kommer skolan att kontakta dig.

Praktiska Gymnasiet Göteborg Majorna

Praktiska Gymnasiet Göteborg Majorna – Jobb efter studenten?

Vill du plugga något som både ger dig jobb och förutsättningar för framtida studier? Då är Praktiska Gymnasiet skolan för dig. Vi vet att det du kan lära dig på en arbetsplats lär du dig bäst där. Samtidigt får du...


Läs mer om Praktiska Gymnasiet Göteborg Majorna och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Praktiska Gymnasiet Göteborg Majorna

Gröna Gatan 28
414 54 Göteborg

 Visa telefonnummer
praktiska.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om El- och energiprogrammet, Elteknik från Praktiska Gymnasiet Göteborg Majorna , fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Praktiska Gymnasiet Göteborg
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information