Visa gymnasium.se som: Mobil

El- och energiprogrammet, Elteknik

Praktiska gymnasiet Borås
Programinformation
Borås
Antal elever: 5 (år 1)
El- och energiprogrammet
  • Antagningspoäng: 146,1
    (Lägsta: 85) * statistik från 2017
(Läs mer) Öppet hus
2020-01-15
2020-04-15
El- och energiprogrammet, Elteknik

El- och energiprogrammet, Elteknik

Välj El- och energiprogrammet inriktning Elteknik - få jobb efter studenten!

Är du teknisk och gillar elektronik? Är du bra på service? Är siffror din grej? Välj El- och energiprogrammet på Praktiska Gymnasiet i Borås! Här få du bland annat lära dig att installera och sköta el-, energi- och vattensystem. Välj inriktning Elteknik och ta jobb som t.ex. distributionselektriker eller installationselektriker.

Exempel på kurser som ingår i El- och energiprogrammet i Borås är Datorteknik 1a, Elektromekanik, Energiteknik 1 och Mekatronik. Säkerheten är en viktig del i utbildningen, därför läser du också arbetsmiljöfrågor. Du lär dig till exempel hur du skyddar dig på jobbet och undviker skador.

Inriktning Elteknik - bli elektriker inom distribution eller installation

Inriktningen elteknik passar särskilt bra för dig som är noggrann och vill jobba praktiskt med händerna. Du lär dig att installera, underhålla och reparera olika system för el/energi inom hushåll, företag och industrier. Du lär dig också installation av säkerhets- och passagesystem eller tv- och datanät. Efter dina studier på Praktiska Gymnasiet i Borås kan du jobba som t.ex. distributionselektriker eller installationselektriker.

Kurser som ingår i inriktningen Elteknik är:

  • Elkraftteknik
  • Praktisk ellära
  • Elinstallationer
  • Kommunikationsnät 1

Möjlighet till högskolebehörighet

Alla program som erbjuds på Praktiska gymnasiet Borås ger dig möjlighet att bli högskolebehörig. El- och energiprogrammet med inriktning Elteknik är inget undantag. Högskolebehörighet går dessutom att nå inom de ordinarie 2500 poängen genom att läsa specifika kurser i det individuella valet.

Är du intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Elteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Videoreportage

Många företag längtar efter någon som du. Någon som vill ha jobb direkt efter gymnasiet. Det råder stor brist på arbetskraft i många praktiska yrken, inte bara i Sverige, utan även i resten av världen. Det är här vi kommer in i bilden.

Behörighet

För behörighet till El- och energiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till El- och energiprogrammet, Elteknik

Som boende i samma kommun som Praktiska gymnasiet Borås söker du till programmet via Antagningsenheten Sjuhärad. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Borås Stad, Utbildningskontoret 501 80 Borås
Telefon: 033-357770
E-post: gymnasieantagningen@boras.se

Gymnasieexamen

El- och energiprogrammet med inriktning Elteknik är ett yrkesförberedande program som leder till en yrkesexamen. Möjlighet till högskolebehörighet finns inom ordinarie 2500 poäng.

Få kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Elteknik så kommer skolan att kontakta dig.

Praktiska gymnasiet Borås

Praktiska gymnasiet Borås

Praktiska Gymnasiet Borås – Hälften skola, hälften praktik

Vill du plugga något som både ger dig jobb och förutsättningar för framtida studier? Då är Praktiska Gymnasiet skolan för dig. Vi vet att det du kan lära dig på en arbetsplats lär du dig bäst där. Samtidigt får du...


Läs mer om Praktiska gymnasiet Borås och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Praktiska gymnasiet Borås

Praktiska gymnasiet Borås

Risängsgatan 4-6
50468 Borås

 Visa telefonnummer
praktiska.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om El- och energiprogrammet, Elteknik, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Reportage
Ellen pluggar florist på Praktis...

Ellen är 17 år och studerar inriktningen mot Florist på Praktiska Gymnasiet Skövde. Läs mer om varför hon valde sin utbildning, Praktiska gymnasiet och hur hon har det på skolan!

Läs mer