El- och energiprogrammet

El- och energiprogrammet, Elteknik

Rodengymnasiet, i Norrtälje
Undervisningsform
Lärlingsutbildning, Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 60 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 145,0
(medelvärde: 196,3)
Ladda ner poängplan
Undervisningsform
Lärlingsutbildning, Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 60 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 145,0
(medelvärde: 196,3)
Ladda ner poängplan
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Två tjejer som arbetar med något i skolan

Elteknik som lärling på El- och energiprogrammet på Rodengymnasiet

Vill du bli elektriker och jobba med elinstallationer eller datanät? El- och energiprogrammet är ett yrkesprogram där inriktningen elteknik är en lärlingsutbildning. Du kan dessutom välja till kurser för att få grundläggande behörighet för högskola och universitet.

Rodengymnasiets inriktning elteknik är en lärlingsutbildning vilket innebär att i årskurs 2 och 3 är hälften av studierna förlagda till en arbetsplats. Eleven, skolan och elföretaget skriver ett utbildningskontrakt och eleven får en utbildad handledare på arbetsplatsen.

Inriktning Elteknik

På inriktningen elteknik utbildas du i konstruktion, installation och underhåll av elinstallationer inom belysning, kraft och energi eller tv- och datanät. Efter utbildningen får du yrkesexamen som installationselektriker och kan även arbeta som till exempel serviceelektriker eller larminstallatör.

När du studerar el och energi arbetar du mycket med matematik eftersom det ingår i ett flertal av kurserna. Då ämnesområdet dessutom kräver goda språkkunskaper får du också möjlighet att fördjupa dina kunskaper i engelska.

Lärande i Arbete (LiA)

Minst 15 veckor av utbildningen kommer ske ute på en arbetsplats, där du får använda det du lärt dig i skolan i praktiken. Du kan få vara på till exempel en elfirma, IT-företag, energiverk eller verkstäder för olika elektroniska utrusningar. Att ha erfarenhet från yrkeslivet redan när du tar studenten gör att chansen till att få jobb är mycket större.

Är du intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Elteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

Välj mellan 2 startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Norrtälje

Höst

  • Lärlingsutbildning
  • Norrtälje

Behörighet

För behörighet till El- och energiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

El- och energiprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till El- och energiprogrammet, Elteknik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen i Norrtälje. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 812, 761 28 NORRTÄLJE
Telefon: 0176-715 63
Mejladress: gyantagningen@norrtalje.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Elteknik så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Rodengymnasiet
Baldersgatan 14
761 28 Norrtälje

Roslagens största gymnasieskola – här är du i centrum!

Rodengymnasiet i Norrtälje är ett lugnt och tryggt gymnasium med en härlig stämning. Skolan har både ett gott rykte och ett brett utbud. Relationen lärare och elever är enkel då alla hälsar glatt på varandra i skolans korridorer. Rodengymnasiets speciella...

Läs mer om Rodengymnasiet och visa alla program.

Sponsrad