Visa gymnasium.se som: Mobil

El- och energiprogrammet, Elteknik

Praktiska gymnasiet Märsta
Programinformation
Märsta
Antal elever: 12 (år 1)
El- och energiprogrammet
  • Antagningspoäng: 185,2
    (Lägsta: 112,5) * statistik från 2017
El- och energiprogrammet, Elteknik

Utbildningsinfo

Läs till Elektriker på El- och energiprogrammet i Märsta

Energiteknik, Elektromekanik, Datorteknik och Mekatronik är några av de ämnen som ingår i El- och energiprogrammet på Praktiska gymnasiet Märsta. Den här utbildningen passar dig som har ett genuint intresse för ämnen som teknik, elektronik och är sugen på att arbeta som elektriker efter studenten. På El- och energiprogrammet kommer du att ha många bollar i luften och lära dig att installera/sköta olika el- energi- och vattensystem. När du jobbar med el och energi är säkerheten viktig och det är en central del i utbildningen. Du läser även om arbetsmiljöfrågor som hur du bäst skyddar dig på jobbet och undviker skador.

Inriktning Elteknik

På inriktningen Elteknik lär du dig att installera, underhålla och reparera olika systemtyper för el/energi inom hushåll, företag och industrier. Efter dina tre år på El- och energiprogrammet kan du exempelvis arbeta som distributionselektriker eller installationselektriker.

Lärlingsutbildning

Som lärling på Praktiska Gymnasiet Märsta får du en stor mängd praktik under din tid på skolan. Det innebär att du får använda de teoretiska kunskaper du lärt dig i skolan ute på praktiken. Att vara lärling är lätt uppgift utan här ställs höga krav. Det gäller att komma i tid, utföra sina arbetsuppgifter i tid och samarbeta väl med sina kollegor.

Film

Många företag längtar efter någon som du. Någon som vill ha jobb direkt efter gymnasiet. Det råder stor brist på arbetskraft i många praktiska yrken, inte bara i Sverige, utan även i resten av världen. Det är här vi kommer in i bilden.

Behörighet

För behörighet till El- och energiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till El- och energiprogrammet, Elteknik

Som boende i samma kommun som Praktiska gymnasiet Märsta söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Gymnasieexamen

El- och energiprogrammet är ett yrkesförberedande program som ger dig en yrkesexamen. Möjlighet till högskolebehörighet finns. 

Reportage

Blond tjej som ler

Ellen pluggar florist på Praktiska Gymnasiet

Läs mer Praktiska Gymnasiet

Ellen är 17 år och studerar inriktningen mot Florist på Praktiska Gymnasiet Skövde. Läs mer om varför hon valde sin utbildning, Praktiska gymnasiet och hur hon har det på skolan!


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Elteknik så kommer skolan att kontakta dig.

Praktiska gymnasiet Märsta

Praktiska gymnasiet Märsta

Praktiska Gymnasiet Märsta - Liten skola med litet format

Praktiska Gymnasiet Märsta är en liten skola som fokuserar på de yrkesförberedande programmen. Det lilla formatet innebär också att alla känner alla på skolan och på så sätt har skolan skapat en riktigt skön stämning. Alla tillåts vara sig själva...


Läs mer om Praktiska gymnasiet Märsta och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Praktiska gymnasiet Märsta

Östra Bangatan 4
195 60 Arlandastad

 Visa telefonnummer
praktiska.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om El- och energiprogrammet, Elteknik, fyll i följande uppgifter:

Reportage
Ellen pluggar florist på Praktis...

Ellen är 17 år och studerar inriktningen mot Florist på Praktiska Gymnasiet Skövde. Läs mer om varför hon valde sin utbildning, Praktiska gymnasiet och hur hon har det på skolan!

Läs mer