Visa gymnasium.se som: Mobil

Hur tänker du kring gymnasievalet? Svara på vår korta undersökning och ha chans att vinna ett presentkort från SF Anytime värt 295 kr! ➡️ Gör undersökningen här!

El- och energiprogrammet, Elteknik

Praktiska gymnasiet Märsta
Programinformation
Märsta
Antal elever: cirka 40 (.)
El- och energiprogrammet
Lärlingsutbildning
  • Antagningspoäng: 80,0
    (medelvärde: 179,4) * statistik från 2021
El- och energiprogrammet, Elteknik

Om utbildningen

Läs till Elektriker på El- och energiprogrammet i Märsta

Energiteknik, Elektromekanik, Datorteknik och Mekatronik är några av de ämnen som ingår i El- och energiprogrammet på Praktiska gymnasiet Märsta. Den här utbildningen passar dig som har ett genuint intresse för ämnen som teknik, elektronik och är sugen på att arbeta som elektriker efter studenten. På El- och energiprogrammet kommer du att ha många bollar i luften och lära dig att installera/sköta olika el- energi- och vattensystem. När du jobbar med el och energi är säkerheten viktig och det är en central del i utbildningen. Du läser även om arbetsmiljöfrågor som hur du bäst skyddar dig på jobbet och undviker skador.

Inriktning Elteknik

På inriktningen Elteknik lär du dig att installera, underhålla och reparera olika systemtyper för el/energi inom hushåll, företag och industrier. Efter dina tre år på El- och energiprogrammet kan du exempelvis arbeta som distributionselektriker eller installationselektriker.

Lärlingsutbildning

Som lärling på Praktiska Gymnasiet Märsta får du en stor mängd praktik under din tid på skolan. Det innebär att du får använda de teoretiska kunskaper du lärt dig i skolan ute på praktiken. Att vara lärling är lätt uppgift utan här ställs höga krav. Det gäller att komma i tid, utföra sina arbetsuppgifter i tid och samarbeta väl med sina kollegor.

Är du intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Elteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Film

Behörighet

För behörighet till El- och energiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

El- och energiprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till El- och energiprogrammet, Elteknik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Elteknik så kommer skolan att kontakta dig.

Praktiska gymnasiet Märsta

Praktiska Gymnasiet Märsta - Liten skola med litet format

Vill du plugga något som både ger dig jobb och förutsättningar för framtida studier? Då är Praktiska Gymnasiet skolan för dig. Vi vet att det du kan lära dig på en arbetsplats lär du dig bäst där. Samtidigt får du...


Läs mer om Praktiska gymnasiet Märsta och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Praktiska gymnasiet Märsta

Östra Bangatan 4
195 60 Arlandastad

 Visa telefonnummer
praktiska.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om El- och energiprogrammet, Elteknik från Praktiska gymnasiet Märsta, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information