El- och energiprogrammet

El- och energiprogrammet, Elteknik

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
25 januari, 2024 16:30
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 230 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 192,5
(medelvärde: 226,0)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
25 januari, 2024 16:30
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 230 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 192,5
(medelvärde: 226,0)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

El- och energiprogrammet, Elteknik på Lindholmens tekniska gymnasium

På inriktningen Elteknik på El- och energiprogrammet får du lära dig att installera kraft och belysning, tele och data.
För att du ska kunna leva upp till elbranschens krav får du också läsa en hel del teori om el. Det krävs också att du har minst godkänt betyg i samtliga kurser du läser i gymnasieskolan.

I utbildningen på Lindholmens tekniska gymnasiums eltekniksinriktning studerar man förebyggande underhåll och service. Genom det individuella valet, kan du specialisera dig t ex. inom tele, data och integrerade system.

En ljus framtid för elektriker

Inom de närmsta åren kommer många elektriker att pensioneras. Detta innebär att arbetsmarknaden ser ljus ut, framförallt inom eldistributionsområdet. På Lindholmens tekniska gymnasiums El- och energiprogram, inriktning Elteknik får du också den teoretiska el-behörigheten BB1.

Efter att du gått ut gymnasieskolan har du möjlighet att ta anställning som lärling i 1600 timmar, med en varierande begynnelselön. Många elever som läst Elteknik på Lindholmens tekniska gymnasium får anställning inom stora eller små företag, medan andra startar eget inom elbranschen.

Vill du starta eget?

För att underlätta för ungdomar som vill starta egen firma får du på El- och energiprogrammets inriktning Elteknik hjälp att starta eget, genom att man studerar projekt och företagande.

Gör praktik

I utbildningen ingår praktik - arbetsplatsförlagt lärande (APL) på ett elföretag i Göteborgstrakten. I årskurs två har du 8 veckors praktik och under sista året ingår 8 veckors praktik.

Är du intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Elteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Göteborg

Behörighet

För behörighet till El- och energiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

El- och energiprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till El- och energiprogrammet, Elteknik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Elteknik så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Lindholmens tekniska gymnasium
Utvecklingsgatan 1
417 56 Göteborg

Välkommen till Lindholmens tekniska gymnasium!

Välkommen till en inspirerande skolmiljö som väcker ditt intresse för teknik och innovation! Lindholmens tekniska gymnasium är en nybyggd skola med modern maskinpark och fantastiska lokaler. Här möter du engagerade och inspirerande lärare som arbetar hårt för att just du...

Läs mer om Lindholmens tekniska gymnasium och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 3

Baseras på 1 recensioner
Skriv en recension
3/5
Muhammed Svensson
15 jan 2013

i bamba är det ofta fullt eftersom vi delar med 5 andra skolor, oftast ingen god eller avancerad mat. finns bra med kiosker i närheten. eleverna är oftast inblandade i 2 grupper...

Visa hela
Sponsrad