Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

El- och energiprogrammet, Elteknik

Lindholmens tekniska gymnasium
Programinformation
Göteborg
El- och energiprogrammet

Om utbildningen

El- och energiprogrammet, Elteknik på Lindholmens tekniska gymnasium

På inriktningen Elteknik på El- och energiprogrammet får du lära dig att installera kraft och belysning, tele och data.
För att du ska kunna leva upp till elbranschens krav får du också läsa en hel del teori om el. Det krävs också att du har minst godkänt betyg i samtliga kurser du läser i gymnasieskolan.

I utbildningen på Lindholmens tekniska gymnasiums eltekniksinriktning studerar man förebyggande underhåll och service. Genom det individuella valet, kan du specialisera dig t ex. inom tele, data och integrerade system.

En ljus framtid för elektriker

Inom de närmsta åren kommer många elektriker att pensioneras. Detta innebär att arbetsmarknaden ser ljus ut, framförallt inom eldistributionsområdet. På Lindholmens tekniska gymnasiums El- och energiprogram, inriktning Elteknik får du också den teoretiska el-behörigheten BB1.

Efter att du gått ut gymnasieskolan har du möjlighet att ta anställning som lärling i 1600 timmar, med en varierande begynnelselön. Många elever som läst Elteknik på Lindholmens tekniska gymnasium får anställning inom stora eller små företag, medan andra startar eget inom elbranschen.

Vill du starta eget?

För att underlätta för ungdomar som vill starta egen firma får du på El- och energiprogrammets inriktning Elteknik hjälp att starta eget, genom att man studerar projekt och företagande.

Gör praktik

I utbildningen ingår praktik - arbetsplatsförlagt lärande (APL) på ett elföretag i Göteborgstrakten. I årskurs två har du 8 veckors praktik och under sista året ingår 8 veckors praktik.

Lindholmens tekniska gymnasiums El- och energiprogram, inriktning Elteknik samarbetar med följande partners:

  • Emil Lundgren
  • Midroc
  • ELCAB
Är du intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Elteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till El- och energiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

El- och energiprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till El- och energiprogrammet, Elteknik

Som boende i samma kommun som Lindholmens tekniska gymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
E-post: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Certifiering

ETG

ETG

ETG är en certifiering utfärdad av Elbranschens centrala yrkesnämnd. Med en ETG-certifiering kvalitetssäkras både elevens kunskap och praktikperiod

Läs mer om ETG här!

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Elteknik så kommer skolan att kontakta dig.

Lindholmens tekniska gymnasium

Lindholmens Tekniska Gymnasium

Välkommen till Lindholmens tekniska gymnasium!

Din Framtid börjar här!På Lindholmens tekniska gymnasium är vi helt fokuserade på teknik. Vi andas teknik, lever teknik. Lagom till höstterminen 2020 flyttar vi in i ett nytt specialbyggt hus på Lindholmen – ett riktigt tempel för dig som älskar...


Läs mer om Lindholmens tekniska gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Lindholmens tekniska gymnasium

Diagonalen 6
417 56 Göteborg

 Visa telefonnummer
www.goteborg.se

Recensioner

Snittbetyg: 3

Baseras på 1 recensioner.

Muhammed Svensson
(3)
i bamba är det ofta fullt eftersom vi delar med 5 andra skolor, oftast ingen god eller avancerad mat. finns bra med kiosker i närheten. eleverna är oftast inblandade i 2 grupper. invandrare och svenska, för det mesta, med det finns en del "hel" svenska som umgås med dem ändå. (så som jag), det är en del stök på skolan men inget allvarligt. lärar...
Visa hela
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om El- och energiprogrammet, Elteknik från Lindholmens tekniska gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Lindholmens tekniska gymnasium
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(3,0)
Baseras på 1 recensioner.

Du kanske också är intresserad av: