Visa gymnasium.se som: Mobil

El- och energiprogrammet, Elteknik

Praktiska gymnasiet Täby
Programinformation
Täby
Antal elever: 19 (år 1)
El- och energiprogrammet
  • Antagningspoäng: 115
    (medelvärde: 174,8) * statistik från 2017
El- och energiprogrammet, Elteknik

Om utbildningen

Välj El- och energiprogrammet i Täby inriktning elteknik och få jobb efter studenten!

Är du teknisk och gillar elektronik? Är du bra på service? Är siffror din grej? Välj El- och energiprogrammet på Praktiska Gymnasiet i Täby! Här få du bland annat lära dig att installera och sköta el-, energi- och vattensystem. Välj inriktning Elteknik och ta jobb som t.ex. distributionselektriker eller installationselektriker.

Exempel på kurser som ingår i El- och energiprogrammet i Täby är Datorteknik 1a, Elektromekanik, Energiteknik 1 och Mekatronik. Säkerheten är en viktig del i utbildningen, därför läser du också arbetsmiljöfrågor. Du lär dig till exempel hur du skyddar dig på jobbet och undviker skador.

Inriktning Elteknik

Inriktningen elteknik passar särskilt bra för dig som är noggrann och vill jobba praktiskt med händerna. Du lär dig att installera, underhålla och reparera olika system för el/energi inom hushåll, företag och industrier. Du lär dig också installation av säkerhets- och passagesystem eller tv- och datanät. Efter dina studier på Praktiska Gymnasiet i Täby kan du jobba som t.ex. distributionselektriker eller installationselektriker.

Kurser som ingår i inriktningen Elteknik:

Elkraftteknik
Praktisk ellära
Elinstallationer
Kommunikationsnät 1

Är du intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Elteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Film

Många företag längtar efter någon som du. Någon som vill ha jobb direkt efter gymnasiet. Det råder stor brist på arbetskraft i många praktiska yrken, inte bara i Sverige, utan även i resten av världen. Det är här vi kommer in i bilden.

Behörighet

För behörighet till El- och energiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

El- och energiprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till El- och energiprogrammet, Elteknik

Som boende i samma kommun som Praktiska gymnasiet Täby söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Reportage

Blond tjej som ler

Ellen pluggar florist på Praktiska Gymnasiet

Läs mer Praktiska Gymnasiet

Ellen är 17 år och studerar inriktningen mot Florist på Praktiska Gymnasiet Skövde. Läs mer om varför hon valde sin utbildning, Praktiska gymnasiet och hur hon har det på skolan!


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Elteknik så kommer skolan att kontakta dig.

Praktiska gymnasiet Täby

Praktiska gymnasiet Täby

Praktiska gymnasiet i Täby - Gymnasieskolan mitt i arbetslivet

Vill du plugga något som både ger dig jobb och förutsättningar för framtida studier? Då är Praktiska Gymnasiet skolan för dig. Vi vet att det du kan lära dig på en arbetsplats lär du dig bäst där. Samtidigt får du...


Läs mer om Praktiska gymnasiet Täby och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Praktiska gymnasiet Täby

Eldarvägen 4
187 75 Täby

 Visa telefonnummer
praktiska.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om El- och energiprogrammet, Elteknik, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Reportage
Ellen pluggar florist på Praktis...

Ellen är 17 år och studerar inriktningen mot Florist på Praktiska Gymnasiet Skövde. Läs mer om varför hon valde sin utbildning, Praktiska gymnasiet och hur hon har det på skolan!

Läs mer