Visa gymnasium.se som: Mobil

El- och energiprogrammet, Elteknik

Praktiska gymnasiet Kalmar
Programinformation
Kalmar
Antal elever: 1 (år 1)
El- och energiprogrammet
  • Antagningspoäng: 141,7
    (Lägsta: 120) * statistik från 2017
(Läs mer) Öppet hus
2020-01-15
2020-04-15
El- och energiprogrammet, Elteknik

El- och energiprogrammet, Elteknik

El- och energiprogrammet, Elteknik

Är du teknisk och gillar elektronik? Är siffror din grej, och gillar du att vara serviceinriktad? Här på El och energi-programmet i Kalmar blir ditt intresse ditt jobb. Du jobbar med många uppgifter samtidigt, får lära dig bland annat att installera/sköta el-energi- och vattensystem. Säkerheten är en viktig del i utbildningen, därför får du också läsa arbetsmiljöfrågor som hur du skyddar dig på jobbet och undviker skador.

Inriktning Elteknik

Är du noggrann och vill jobba praktiskt med händerna, då är detta inriktningen för dig. Du installerar, underhåller och reparerar olika system för el/energi, inom hushåll/företag/industrier. Det kan även vara installation av säkerhets- och passagesystem eller tv- och datanät. Efter studenten kan du jobba som bland annat distributionselektriker eller installationselektriker.

Exempel på framtida yrken:

Allmän driftoperatör / Distributionselektriker / Elektronikproduktionstekniker / Fastighetsautomation / Hemservicetekniker / Industriautomation / Industrielektriker / Installationselektriker / kraft- och värmetekniker / Nätverkstekniker / Processautomation / vatten- och miljötekniker

Är du intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Elteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till El- och energiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Videoreportage

Vad ska du bli?

Praktiska Gymnasiet

Många företag längtar efter någon som du. Någon som vill ha jobb direkt efter gymnasiet. Det råder stor brist på arbetskraft i många praktiska yrken, inte bara i Sverige, utan även i resten av världen. Det är här vi kommer in i bilden.


Ansökan

Ansök till El- och energiprogrammet, Elteknik

Som boende i samma kommun som Praktiska gymnasiet Kalmar söker du till programmet via Gymnasieantagningen Kalmarsunds Gymnasieförbund. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 865 391 28 KALMAR
Telefon: 0480-45 15 07
E-post: gymnasieantagningen@gyf.se

Gymnasieexamen

Inriktningen Elteknik på El- och energiprogrammet på Praktiska Gymnasiet i Kalmar ger dig en yrkesförberedande gymnasieutbildning. Möjlighet till Högskolebehörighet finns inom ordinarie 2500 poäng. 

Reportage

Blond tjej som ler

Ellen pluggar florist på Praktiska Gymnasiet

Läs mer Praktiska Gymnasiet

Ellen är 17 år och studerar inriktningen mot Florist på Praktiska Gymnasiet Skövde. Läs mer om varför hon valde sin utbildning, Praktiska gymnasiet och hur hon har det på skolan!


Ta kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Elteknik så kommer skolan att kontakta dig.

Praktiska gymnasiet Kalmar

Praktiska gymnasiet Kalmar

Praktiska Gymnasiet Kalmar – ett yrkesgymnasium med mycket praktik

Vill du plugga något som både ger dig jobb och förutsättningar för framtida studier? Då är Praktiska Gymnasiet skolan för dig. Vi vet att det du kan lära dig på en arbetsplats lär du dig bäst där. Samtidigt får du...


Läs mer om Praktiska gymnasiet Kalmar och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Praktiska gymnasiet Kalmar

Praktiska gymnasiet Kalmar

Verkstadsgatan 15
392 39 Kalmar

 Visa telefonnummer
praktiska.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om El- och energiprogrammet, Elteknik, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Reportage
Ellen pluggar florist på Praktis...

Ellen är 17 år och studerar inriktningen mot Florist på Praktiska Gymnasiet Skövde. Läs mer om varför hon valde sin utbildning, Praktiska gymnasiet och hur hon har det på skolan!

Läs mer