Idrottsutbildning

Idrottsutbildning (NIU), Fotboll

Stagneliusskolan, i Kalmar
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Kombinera din gymnasietid med elitidrott

Vill du elitsatsa inom fotboll? Stagneliusskolan erbjuder tre gymnasieprogram att kombinera tillsammans med en elitidrottssatsning. 

Elitidrottsprogrammet är det självklara valet för dig som vill kombinera dina studier med din specialidrott på högsta nationell nivå. Vill du satsa seriöst på din specialidrott utan att behöva avstå från dina studier så är detta rätt plats för dig.

Du väljer mellan:

Högskoleförberedande program:

Ekonomiprogrammet (EK)
Med inriktning mot ekonomi 
Samhällsvetenskapsprogrammet (SA)
Med inriktning beteendevetenskap 

Yrkesprogram:

Försäljnings- och serviceprogrammet (FS)
Med inriktning mot handel och service 

Ansökan och antagning

Ansökan till NIU görs direkt till de olika idrottsförbunden senast den 1 december. Se skolans hemsida för mer information om ansökning och antagning. Antagning till nationell idrottsutbildning kräver:

- antagning till något av de fem nationella program som gymnasieförbundet erbjuder (samhällsvetenskapsprogrammet, naturvetenskapsprogrammet, försäljning och service, ekonomiprogrammet och barn- och fritidsprogrammet)
- en idrottsmässig antagning baserad på en uttagning
- idrottsmeriter

När du har fått intyg om att du har blivit antagen inom din idrott måste intyget skickas med din gymnasieansökan.

NIU Fotboll

Du läser ett nationellt program där du i fördjupning och individuellt val läser kurser i träningslära och idrottsspecialisering fotboll. NIU fotboll är en nationellt godkänd idrottsutbildning. Fotbollsmässigt ges du möjlighet att träna tre förmiddagar i veckan.

Dina instruktörer är kvalitetssäkrade genom att de är utbildade enligt SvFF, lägst Diplom Avancerad. En utbildad målvaktsinstruktör finns också på plats vid minst två tillfällen i veckan.

Fotbollsträningen är elitinriktad och kompletteras med fysträning, mental träning och kunskaper i träningslära och ledarskap. NIU fotboll samarbetar med elitklubben Kalmar FF på killsidan och IFK Kalmar på tjejsidan. Den största delen av träningen sker för killarnas del på Guldfågeln arena och för tjejerna på Gröndals IP där du erbjuds träning på planer av högsta kvalitet. Vid behov har du även tillgång till idrottsmedicinsk expertis och på träningsdagar serveras du frukost eller mellanmål.

Det kommer att finnas cirka 20 platser på NIU fotboll som fördelas mellan killar och tjejer beroende på bland annat söktryck och fotbollsmeriter. Alla tre årskurser tränar tillsammans, men killar och tjejer var för sig. De sökande som anses ha bäst förutsättningar att tillgodogöra sig utbildningen tas in.

Är du intresserad och vill veta mer om Idrottsutbildning (NIU), Fotboll, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Kalmar

Ansökan

Ansök till Idrottsutbildning (NIU), Fotboll

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Kalmarsunds Gymnasieförbund. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 865 391 28 KALMAR
Telefon: 0480-45 15 07
Mejladress: gymnasieantagningen@gyf.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Idrottsutbildning (NIU), Fotboll så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Stagneliusskolan
Box 824
39128 Kalmar

Stagneliusskolan skapar möjligheter

Stagneliusskolan erbjuder många olika utbildningar med hög kvalitet. En utbildning hos oss ger dig många valmöjligheter i framtiden. Med en examen från Stagneliusskolan är du väl förberedd för framtida studier på högskola/universitet eller för att ta ett första steg ut i yrkeslivet....

Läs mer om Stagneliusskolan och visa alla program.

Sponsrad