Försäljnings- och serviceprogrammet

Försäljnings- och serviceprogrammet, AST

Stagneliusskolan, i Kalmar
Undervisningsform
AST
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 40 (.)
Undervisningsform
AST
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 40 (.)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

 Försäljnings- och serviceprogrammet, Försäljning & service: AST

Förbered dig för jobb inom handel

Det här programmet vänder sig till dig som har en diagnos inom autismspektrumtillstånd (AST) och som har uppnått de formella kraven att antas till yrkesprogrammet, med inriktningen handel och service. Utbildningen ger dig goda kunskaper för arbete i butik eller med näthandel.

Försäljnings- och serviceprogrammet

Här lär du dig att utföra arbetsuppgifter inom handel med varor och tjänster. Du kommer att få kunskaper och färdigheter i praktisk marknadsföring, butiksmatematik och affärsdrift. Utbildningen läser du på fyra år. Vi erbjuder dessutom fördjupningskurser inom media och även på det estetiska området. Målet är att du ska känna trygghet i den lilla gruppen och att du ska lyckas med skolarbetet.

APL

I utbildningen ingår även så kallat arbetsplatsförlagt lärande (APL). Det innebär att du genomför en del av utbildningen ute på en arbetsplats där du får möjlighet praktiskt utveckla en yrkeskunskap.

Efter utbildningen

Efter utbildningen har du kunskaper som krävs för ett arbete inom olika handelsyrken. Utbildningen kan leda till arbete inom exempelvis lagerhantering, försäljning, marknadsföring, inköp eller kundservice.

Är du intresserad och vill veta mer om Försäljnings- och serviceprogrammet, AST, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • AST
  • Kalmar

Behörighet

För behörighet till Försäljnings- och serviceprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Försäljnings- och serviceprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Försäljnings- och serviceprogrammet, AST

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Kalmarsunds Gymnasieförbund. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 865 391 28 KALMAR
Telefon: 0480-45 15 07
Mejladress: gymnasieantagningen@gyf.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Försäljnings- och serviceprogrammet, AST så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Stagneliusskolan
Box 824
39128 Kalmar

Stagneliusskolan skapar möjligheter

Stagneliusskolan erbjuder många olika utbildningar med hög kvalitet. En utbildning hos oss ger dig många valmöjligheter i framtiden. Med en examen från Stagneliusskolan är du väl förberedd för framtida studier på högskola/universitet eller för att ta ett första steg ut i yrkeslivet....

Läs mer om Stagneliusskolan och visa alla program.

Sponsrad