Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Försäljnings- och serviceprogrammet

Försäljnings- och serviceprogrammet, AST

Stagneliusskolan, i Kalmar
Undervisningsform
AST/NPF
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 70 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 82,5
(medelvärde: 175,3)
Ladda ner poängplan
Undervisningsform
AST/NPF
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 70 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 82,5
(medelvärde: 175,3)
Ladda ner poängplan
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

 Försäljnings- och serviceprogrammet, Försäljning & service: AST

Förbered dig för jobb inom handel

Det här programmet vänder sig till dig som har behov av en autismanpassad verksamhet och som har uppnått de formella kraven att antas till det yrkesförberedande programmet försäljning och service.

Utbildningen ger dig goda kunskaper för arbete i butik eller med e-handel. Här lär du dig att utföra arbetsuppgifter inom handel med varor och tjänster. Du kommer att få kunskaper och färdigheter i praktisk marknadsföring, butiksmatematik och affärsdrift. Med moderna programvaror kommer du att få skapa och underhålla webbplatser.

Vi erbjuder dessutom fördjupningskurser inom media och även på det estetiska området. Målet är att du ska känna trygghet i den lilla gruppen, och att du lyckas med skolarbetet.

Arbetsplatsförlagt lärande (apl)

I utbildningen ingår även så kallat arbetsplatsförlagt lärande (apl). Det innebär att du genomför en del av utbildningen ute på en arbetsplats där du får möjlighet att praktiskt utveckla en yrkeskunskap.

Efter utbildningen

Efter utbildningen har du de kunskaper som krävs för ett arbete inom olika handelsyrken. Utbildningen kan leda till arbete inom exempelvis:

  • Lagerhantering
  • Försäljning
  • Marknadsföring
  • Inköp
  • Kundservice.
Är du intresserad och vill veta mer om Försäljnings- och serviceprogrammet, AST, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • AST/NPF
  • Kalmar

Behörighet

För behörighet till Försäljnings- och serviceprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Försäljnings- och serviceprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Försäljnings- och serviceprogrammet, AST

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Kalmarsunds Gymnasieförbund. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 865 391 28 KALMAR
Telefon: 0480-45 15 07
Mejladress: gymnasieantagningen@gyf.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Försäljnings- och serviceprogrammet, AST så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Stagneliusskolan
Box 824
39128 Kalmar

Stagneliusskolan skapar möjligheter

Stagneliusskolan är en traditionsrik skola med rötter i 1600-talets gymnasium i Kalmar. Idag har vi cirka 1300 elever. Skolbyggnaden är vackert och centralt belägen vid Fredriksskanskanalen, ritad av Ragnar Östberg och byggd 1933. Den har idag moderna undervisningslokaler med ett...

Läs mer om Stagneliusskolan och visa alla program.

Sponsrad