Försäljnings- och serviceprogrammet

Försäljnings- och serviceprogrammet

Stagneliusskolan, i Kalmar
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 40 (.)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 40 (.)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Förbered dig för handel och företagande

För dig som vill ha en modern, populär och unik utbildning. Försäljnings- och serviceprogrammet (FS) handlar om att lära sig kommunicera med andra människor genom att du tränar din förmåga att utveckla relationer med arbetskamrater och affärskontakter samt att använda IT på olika sätt. Teori och praktiska moment ingår i utbildningen.

I dag är service och goda kundrelationer mycket viktiga. Utbildningen kommer att utveckla din förmåga att utföra arbetsuppgifter inom försäljning, inköp, service, marknadsföring, ekonomi och företagande. Handel förutsätter kontakter mellan människor och det personliga mötet är alltid viktigt och i fokus.

Här fördjupas även dina kunskaper om entreprenörskap och eget företagande då vi periodvis arbetar i projektform, bland annat med Ung Företagsamhet. I yrkesrollen ingår att ta eget ansvar och handla med omdöme. Programmet lägger därför stor vikt vid din förmåga att agera på ett etiskt riktigt sätt.

Det här programmet ger dig goda kunskaper inför arbete i butik eller hos en grossist, men även som representant för olika återförsäljare. Här lär du dig att utföra arbetsuppgifter inom handel – både fysiska butiker och e-handel – med varor och tjänster. Under dina tre år på programmet kommer du också att få kunskaper och färdigheter i praktisk marknadsföring, butiksmatematik, affärsdrift och ledarskap. Du kommer att med moderna programvaror få skapa och underhålla webbplatser.

Genom samarbeten med det lokala näringslivet får du även möjlighet att utveckla dina kunskaper nära verkligheten. Det arbetsplatsförlagda lärandet (APL) i årskurs 2 och 3 bidrar till att du utvecklar dina yrkeskunskaper inom handel och service och blir en del av gemenskapen på en arbetsplats.

Efter utbildningen

Efter utbildningen har du de kunskaper som krävs för ett arbete inom olika handelsyrken. Utbildningen kan leda till arbete inom till exempel försäljning, marknadsföring, butikskommunikation, butiksledning, inköp eller kundservice.

Vill du fortsätta att studera efter utbildningen? Från och med hösten 2023 ska alla yrkesprogram ge grundläggande behörighet till högskola och universitet. Det finns också ett flertal vidareutbildningar inom exempelvis försäljning, företagande, ekonomi och handel på yrkeshögskolor.

Är du intresserad och vill veta mer om Försäljnings- och serviceprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Kalmar

Behörighet

För behörighet till Försäljnings- och serviceprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Försäljnings- och serviceprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Försäljnings- och serviceprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Kalmarsunds Gymnasieförbund. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 865 391 28 KALMAR
Telefon: 0480-45 15 07
Mejladress: gymnasieantagningen@gyf.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Försäljnings- och serviceprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Stagneliusskolan
Box 824
39128 Kalmar

Stagneliusskolan skapar möjligheter

Stagneliusskolan erbjuder många olika utbildningar med hög kvalitet. En utbildning hos oss ger dig många valmöjligheter i framtiden. Med en examen från Stagneliusskolan är du väl förberedd för framtida studier på högskola/universitet eller för att ta ett första steg ut i yrkeslivet....

Läs mer om Stagneliusskolan och visa alla program.

Sponsrad