Försäljnings- och serviceprogrammet

Försäljnings- och serviceprogrammet

Antal elever
Antal elever: cirka 60 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 100,0
(medelvärde: 203,3)
Antal elever
Antal elever: cirka 60 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 100,0
(medelvärde: 203,3)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Lär dig om Handel och service på Hässleholms Tekniska skola

Försäljnings- och serviceprogrammet är utbildningen för dig som är serviceinriktad, vill jobba med människor och personliga kontakter. Entreprenörskap genomsyrar utbildningen. Du får en yrkesexamen och erbjuds grundläggande behörighet till högskolestudier.

Försäljnings- och serviceprogrammet är ett yrkesprogram. Vi ger dig en bred utbildning med många olika kompetenser, som gör dig intressant för arbetsmarknaden. Hos oss lär du dig att arbeta serviceinriktat, att stärka din entreprenöriella förmåga och att utveckla din sociala kompetens. Vi arbetar bland annat med projekt. Du får möjligheten att starta och driva ett eget UF-företag.

Handel och service

Här utvecklar du din förmåga att marknadsföra, köpa och sälja varor och tjänster både i butik och över nätet. Du lär dig att bli en duktig säljare som arbetar målinriktat och lyssnar till kundernas behov. Här använder du din egen lånedator för att lära dig grunderna i hur du startar och utvecklar din nätbutik.

Arbetsplatsförlagt lärande (APL)

På Försäljnings- och serviceprogrammet genomför du 15 veckors Arbetsplatsförlagt Lärande (APL) på olika företag under din utbildning. Du har din APL i årskurs 2 och 3. Här får du möjlighet att utveckla din förmåga att möta människor och fördjupa dina yrkeskunskaper.

Programspecifik information

Hos oss på Försäljnings- och serviceprogrammet utvecklar du din servicekänsla, kompetens och framåtanda både i och utanför skolan. Du arbetar ofta i projektgrupper med att lösa konkreta problemställningar inom olika teman.

Entreprenörskap och företagsanda

Detta är en av åtta nyckelkompetenser som är nödvändiga för att klara av arbetsmarknadens krav. Hos oss utvecklar vi dig genom att du enskilt eller i samarbete med andra tar itu med problem och finner lösningar, går från tanke till handling och förverkligar idéer. Entreprenörskap är att se möjligheter och att gå från tanke till handling. Genom att driva ett eget UF-företag utvecklar du dina styrkor och din entreprenöriella förmåga (www.ungforetagsamhet.se).

Efter Försäljnings- och serviceprogrammet

Efter din utbildning kan du söka arbete inom bl a kundservice och redovisning/ekonomi, inköp, försäljning eller logistik.

Är du intresserad och vill veta mer om Försäljnings- och serviceprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Individuellt val

Idrottsutbildning, NIU 

Du kan kombinera Nationell idrottsutbildning, NIU, i fotboll med ditt program. Om du även vill läsa in grundläggande behörighet för högskolestudier, så måste du kontakta en studie- och yrkesvägledare för samtal kring din studieplan, eftersom du måste läsa utökat gymnasieprogram. Det är rektor som beslutar

Behörighet

För behörighet till Försäljnings- och serviceprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Försäljnings- och serviceprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Försäljnings- och serviceprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Kristianstad. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Barn- och utbildningsförvaltningen, Gymnasieantagningen, 291 80 Kristianstad
Telefon: 044-13 61 61
Mejladress: antag@kristianstad.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Försäljnings- och serviceprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Hässleholms Tekniska skola
Stobygatan 7
28139 Hässleholm

Välkommen till HTS – Hässleholms Tekniska skola!

HTS präglas av ledorden kunskap, kreativitet och trygghet. Skolan har mer än 100 års erfarenhet av utbildning och undervisning. Vi erbjuder många möjligheter inom program och inriktningar. Skolan är kommunens största gymnasieskola och erbjuder de nationella programmen EK, ES, FS,...

Läs mer om Hässleholms Tekniska skola och visa alla program.

Sponsrad