Visa gymnasium.se som: Mobil

Försäljnings- och serviceprogrammet

Upplands-Brogymnasiet
Programinformation
Stockholm
Försäljnings- och serviceprogrammet

Om utbildningen

Upplands-BrogymnasietIntresserad av försäljning och handel?

Vill du vara i centrum, jobba med kunder eller varför inte med information? Vill du bli den viktigaste länken mellan företag och kund? Du kanske är den som vill ha många bollar i luften och tycker det är kul att jobba med service, marknadsföring och administration på datorer.

Du kommer att få viktig erfarenhet och testa dina kunskaper på praktikföretag. Praktikföretagen ger dig ofta möjligheter till jobb under och efter din studietid. Du kan då satsa på en bred yrkes-utbildning med många möjligheter till jobb. HA på UBG är då något för dig. Om du vill kan du även skaffa dig en grundläggande högskolebehörighet under eller efter gymnasietiden. Programmet för dig som är intresserad av försäljning och service och vill satsa på en bred yrkesutbildning, och samtidigt få en allmän behörighet till högskolan.

Information om inriktningen Handel och service på Handels- och administrationsprogrammet (HA)

Inriktningen ska ge dig goda kunskaper i marknadsföring, försäljning och hur man ger god service. Du lär dig allt från inköp av varor till att sköta ekonomin. Handel med varor och tjänster finns i alla branscher. Arbetssättet på programmet är undersökande, projektinriktat och ämnesövergripande. Datorn används i mycket stor utsträckning som ett verktyg i arbetet med t ex elektronisk handel, försäljning via Internet, affärskommunikation, arknadsföring och layout samt administrativa rutiner.

15 veckor av utbildningen är förlagd till olika arbetsplatser, t ex butiker inom sport, kläder och livsmedel samt kontor. Det första året läser alla samma kurser. Till år två väljer du alternativa kurser inom det område som passar dig bäst.

Inriktningen Ekonomi på UBG

Väljer du inriktningen Ekonomi på Upplands-Brogymnasiets Ekonomiprogram får du lära dig hur viktigt det är för ett företag att ha en bra affärsidé, genomtänkt marknadsföring och hur man ekonomiskt följer upp allt som händer i företaget.

Du kan välja att fördjupa dina kunskaper i administration. Då får du lära dig att arbeta med personal- och lönefrågor, inköp och varuhantering, nationell och internationell affärskommunikation.

Är du intresserad och vill veta mer om Försäljnings- och serviceprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Försäljnings- och serviceprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Försäljnings- och serviceprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Försäljnings- och serviceprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Försäljnings- och serviceprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.

Upplands-Brogymnasiet

Vi skapar möjligheter!

Upplands-Brogymnasiet ligger i Kungsängen, ca 25 minuter med pendeltåg från Stockholm city. Våra utbildningar ger en bra grund att stå på oavsett om man vill börja plugga eller jobba efter studenten. Skolan erbjuder nio nationella program, både högskoleförberedande och yrkesprogram,...


Läs mer om Upplands-Brogymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Upplands-Brogymnasiet

Skolvägen 24
196 34 Kungsängen

 Visa telefonnummer
upplands-brogymnasiet.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Försäljnings- och serviceprogrammet från Upplands-Brogymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information