Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Försäljnings- och serviceprogrammet

Försäljnings- och serviceprogrammet

Upplands-Brogymnasiet, i Upplands-Bro (+1 orter)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 50 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 95,0
(medelvärde: 175,2)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 50 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 95,0
(medelvärde: 175,2)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Försäljnings- och serviceprogrammet

Försäljnings- och serviceprogrammet

  Handels- och administrationsprogrammet byter under 2022 namn till Försäljnings- och serviceprogrammet. Det vänder sig till dig som vill arbeta med handel och försäljning, marknadsföring och varuhantering. Du kan börja jobba direkt efter utbildningen eller fortsätta studera inom yrkeshögskolan. Du kan också välja att läsa extra kurser för att bli behörig till vidare studier på högskolan.

  Det här lär du dig på programmet
  Du lär dig om försäljning och kundservice, marknadsföring / kommunikation, inköp och (varuflöden) företagsekonomi, service och affärsutveckling samt entreprenörskap. Du lär dig också om hur det är att starta och driva ett eget företag.

  Arbetsformer
  På programmet tränar du din förmåga att möta människor och utveckla relationen med affärskontakter och medarbetare. Du tränar dig i att söka, analysera och värdera information och att ta ansvar och handla med omdöme.
  Du arbetar ofta i projektform, och tränar din förmåga till att vara aktiv och företagande. Du förbereder dig för fortsatt lärande i arbetslivet.

  Gymnasiearbete
  I slutet av försäljnings- och serviceprogrammet ska du göra ett gymnasiearbete inom ditt valda yrkesområde där du får visa att du har de kunskaper du behöver för att börja jobba med det som du utbildat dig till. På UBG gör du ditt gymnasiearbete genom att du startar ett UF-företag där du lär dig allt om att starta och driva ett företag.

  Arbetsplatsförlagt lärande
  Delar av utbildningen äger rum på en eller flera arbetsplatser i minst 15 veckor och kallas arbetsplatsförlagt lärande (apl). Det är ett viktigt inslag i utbildningen. Apl ger dig erfarenheter och dessutom kontakter som du kan ha nytta av när du söker jobb.

  Lärlingsutbildning
  Upplands-Brogymnasiet erbjuder också gymnasial lärlingsutbildning inom programmet. Det innebär att du får samma kunskaper men gör minst hälften av din utbildning på en eller flera arbetsplatser.

  Att tänka på
  Om du vill ha högskolebehörighet är det viktigt att planera dina studier. Inom det individuella valet kan du välja att läsa de kurser som behövs för att få grundläggande högskolebehörighet. Dessa är två kurser i svenska eller svenska som andraspråk och en kurs i engelska. Prata gärna med en studie- och yrkesvägledare om du vill studera vidare.

  Yrkesutgångar
  En yrkesutgång är ett förslag på ett yrke som du kan jobba med efter att du tagit examen från yrkesprogrammet. Här hittar du exempel på möjliga yrkesutgångar efter försäljnings- och serviceprogrammet inom gymnasieskolan:

  • Butikssäljare
  • Företagssäljare
  • E-handel
  • Inköpsassistent
  • Kundtjänstmedarbetare
  • Lagerarbetare
  • Marknadsassistent
  Är du intresserad och vill veta mer om Försäljnings- och serviceprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

  Kommande starter

  1 tillgängligt startdatum

  Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

  Behörighet

  För behörighet till Försäljnings- och serviceprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

  Gymnasieexamen

  Försäljnings- och serviceprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

  Ansökan

  Ansök till Försäljnings- och serviceprogrammet

  Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

  Kontaktuppgifter
  Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
  Telefon: 08-58 00 80 00
  Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

  Kontakta skolan

  Gör en intresseanmälan

  Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Försäljnings- och serviceprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.

  reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
  Upplands-Brogymnasiet
  Skolvägen 24
  196 34 Kungsängen

  Vi skapar möjligheter!

  Upplands-Brogymnasiet ligger i Kungsängen, ca 25 minuter med pendeltåg från Stockholm city. Våra utbildningar ger en bra grund att stå på oavsett om man vill börja plugga eller jobba efter studenten. Skolan erbjuder nio nationella program, både högskoleförberedande och yrkesprogram,...

  Läs mer om Upplands-Brogymnasiet och visa alla program.

  Recensioner

  Snittbetyg: 4

  Baseras på 1 recensioner
  Recensioner publiceras enligt vår recensionspolicy.
  Skriv en recension
  4/5
  ella
  19 dec 2022
  försäljnings och service programmet på ubg

  det var en trevlig linje som gav en lite tid till annat också då kurserna inte va allt för svåra. det gav mig en mycket bra grund för att jobba inom handel och kunna ge ut bra s...

  Visa hela
  Sponsrad