Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap: Idrott och ledarskap

Stagneliusskolan, i Kalmar
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 650 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 165,0
(medelvärde: 245,7)
Ladda ner poängplan
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 650 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 165,0
(medelvärde: 245,7)
Ladda ner poängplan
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap: Idrott och ledarskap

Idrott och ledarskap för framtiden

Den här profilen är för dig som vill gå ett högskoleförberedande program och lära dig mer om idrott och ledarskap. Inom profilen kommer det att finnas ämnen som kan vara en fördel för din egen idrottsutveckling, men som också kan vara bra för dig som vill arbeta med idrottsrelaterade yrken i framtiden.

Profil idrott och ledarskap

Om du väljer inriktning beteendevetenskap kan du även välja profilen Idrott och Ledarskap. Utmärkande för vår idrottsprofil är den starka gemenskap som uppstår när vi delar samma intressen och upplever äventyr tillsammans.

Inom profilen kan du läsa kurser som berör din egen idrottsutveckling, men som också kan vara nyttiga för dig som vill arbeta med idrottsrelaterade yrken i framtiden.

I årskurs 1 läser du samma ämnen som övriga samhällsprogrammet. År två kommer du att börja läsa de inriktningsämnen som är specifika för just din inriktning till exempel Kommunikation och Pedagogiskt ledarskap, År tre kommer du också att läsa tre olika fördjupningsämnen: Ledarskap och organisation, Humanistisk/samhällsvetenskaplig specialisering inriktad mot friluftsliv, och Idrott och hälsa 2. Dessutom läser du Naturkunskap 2 som ger särskild behörighet till vissa högskoleutbildningar.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap: Idrott och ledarskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Kalmar

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap: Idrott och ledarskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Kalmarsunds Gymnasieförbund. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 865 391 28 KALMAR
Telefon: 0480-45 15 07
Mejladress: gymnasieantagningen@gyf.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap: Idrott och ledarskap så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Stagneliusskolan
Box 824
39128 Kalmar

Stagneliusskolan skapar möjligheter

Stagneliusskolan är en traditionsrik skola med rötter i 1600-talets gymnasium i Kalmar. Idag har vi cirka 1300 elever. Skolbyggnaden är vackert och centralt belägen vid Fredriksskanskanalen, ritad av Ragnar Östberg och byggd 1933. Den har idag moderna undervisningslokaler med ett...

Läs mer om Stagneliusskolan och visa alla program.

Sponsrad