Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap: Idrott och ledarskap

Stagneliusskolan, i Kalmar
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 680 (.)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 680 (.)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap: Idrott och ledarskap

Idrott och ledarskap för framtiden

Den här profilen är för dig som vill gå ett högskoleförberedande program och lära dig mer om idrott och ledarskap. Inom profilen kommer det att finnas ämnen som kan vara en fördel för din egen idrottsutveckling, men som också kan vara bra för dig som vill arbeta med idrottsrelaterade yrken i framtiden.

Profil idrott och ledarskap

Under första året läser du samma ämnen som övriga elever på samhällsvetenskapsprogrammet men under årskurs 2 och 3 läser du de inriktningsämnen som är specifika för inriktningen beteendevetenskap. Exempel på sådana är ledarskap och organisation, samhällskunskap 2 och kommunikation.

Du kommer också att under ditt andra och tredje år på profilen att läsa idrott och ledarskapsprofilens olika fördjupningsämnen: pedagogiskt ledarskap, humanistisk och samhällsvetenskaplig specialisering, naturkunskap 2 samt idrott och hälsa 2.

Om du vill göra utbildningen mer personligt präglad så kan du välja att ägna ditt individuella val åt ditt egna idrottsintresse. Träningslära eller fotboll är exempel på sådana kurser. Vill du utöva din egen idrott så finns det möjlighet att välja idrott som individuellt val inför årskurs 1.

På profilen idrott och ledarskap kommer du få läsa tillsammans med andra elever som delar ditt intresse för idrott. Du kommer att få prova på såväl olika idrotter som friluftsliv i olika former.

Efter utbildningen

Profilen idrott och ledarskap på inriktning beteendevetenskap är en utbildning som ger många möjligheter och ger dig en bra grund för såväl fortsatta studier på högskola/ universitet som för yrkeslivet. Utbildningen kan leda till många yrken som till exempel sjukgymnast, personlig tränare, polis eller idrottslärare.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap: Idrott och ledarskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Kalmar

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap: Idrott och ledarskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Kalmarsunds Gymnasieförbund. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 865 391 28 KALMAR
Telefon: 0480-45 15 07
Mejladress: gymnasieantagningen@gyf.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap: Idrott och ledarskap så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Stagneliusskolan
Box 824
39128 Kalmar

Stagneliusskolan skapar möjligheter

Stagneliusskolan erbjuder många olika utbildningar med hög kvalitet. En utbildning hos oss ger dig många valmöjligheter i framtiden. Med en examen från Stagneliusskolan är du väl förberedd för framtida studier på högskola/universitet eller för att ta ett första steg ut i yrkeslivet....

Läs mer om Stagneliusskolan och visa alla program.

Sponsrad