Om utbildningen

Idrott och ledarskap för framtiden
Den här profilen är för dig som vill gå ett högskoleförberedande program och lära dig mer om idrott och ledarskap. Inom profilen kommer det att finnas ämnen som kan vara en fördel för din egen idrottsutveckling, men som också kan vara bra för dig som vill arbeta med idrottsrelaterade yrken i framtiden.
Profil idrott och ledarskap
Under första året läser du samma ämnen som övriga elever på samhällsvetenskapsprogrammet men under årskurs 2 och 3 läser du de inriktningsämnen som är specifika för inriktningen beteendevetenskap. Exempel på sådana är ledarskap och organisation, samhällskunskap 2 och kommunikation.
Du kommer också att under ditt andra och tredje år på profilen att läsa idrott och ledarskapsprofilens olika fördjupningsämnen: pedagogiskt ledarskap, humanistisk och samhällsvetenskaplig specialisering, naturkunskap 2 samt idrott och hälsa 2.
Om du vill göra utbildningen mer personligt präglad så kan du välja att ägna ditt individuella val åt ditt egna idrottsintresse. Träningslära eller fotboll är exempel på sådana kurser. Vill du utöva din egen idrott så finns det möjlighet att välja idrott som individuellt val inför årskurs 1.
På profilen idrott och ledarskap kommer du få läsa tillsammans med andra elever som delar ditt intresse för idrott. Du kommer att få prova på såväl olika idrotter som friluftsliv i olika former.
Efter utbildningen
Profilen idrott och ledarskap på inriktning beteendevetenskap är en utbildning som ger många möjligheter och ger dig en bra grund för såväl fortsatta studier på högskola/ universitet som för yrkeslivet. Utbildningen kan leda till många yrken som till exempel sjukgymnast, personlig tränare, polis eller idrottslärare.
Kommande starter
Behörighet
Gymnasieexamen
Ansökan
Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap: Idrott och ledarskap
Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Kalmarsunds Gymnasieförbund. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.Kontaktuppgifter
Postadress: Box 865 391 28 KALMAR
Telefon: 0480-45 15 07
Mejladress: gymnasieantagningen@gyf.se
Kontakta skolan
Stagneliusskolan skapar möjligheter
Stagneliusskolan erbjuder många olika utbildningar med hög kvalitet. En utbildning hos oss ger dig många valmöjligheter i framtiden. Med en examen från Stagneliusskolan är du väl förberedd för framtida studier på högskola/universitet eller för att ta ett första steg ut i yrkeslivet....