Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, information & kommunikation: AST

Stagneliusskolan, i Kalmar
Undervisningsform
AST/NPF
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 650 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 165,0
(medelvärde: 245,7)
Ladda ner poängplan
Undervisningsform
AST/NPF
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 650 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 165,0
(medelvärde: 245,7)
Ladda ner poängplan
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

 Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, information & kommunikation: AST

Vi utgår från dig och dina behov

Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktningen Medier, information och kommunikation. Det här programmet vänder sig till dig som har behov av en autismanpassad verksamhet och som har uppnått de formella kraven för att antas till det högskoleförberedande samhällsvetenskapsprogrammet.

De gymnasiegemensamma och programgemensamma ämnena kommer att vara samma som på det nationella samhällsvetenskapsprogrammet på Stagneliusskolan. På AST-enhetens samhällsvetenskapsprogram erbjuder vi fler kurser inom idrott, media, foto och bild. Se poängplanen. Målet är att du ska känna trygghet i den lilla gruppen och att du lyckas med skolarbetet.

Pedagogiken är tydlig, individuellt upplagd och väl strukturerad. Vi arbetar särskilt för utveckling inom det sociala området och ser därför gärna att du deltar i de aktiviteter och den samvaro som utbildningen erbjuder. Det kan handla om till exempel rastaktiviteter, friluftsdagar, hälsofrämjande aktiviteter och studiebesök.

Efter utbildningen

Efter gymnasieexamen kommer du att ha en bred grund att stå på för vidare studier på högskola, universitet eller folkhögskola. Vi tänker oss att du som söker till oss kan ha olika intressen och vilja ha en allmän teoretisk gymnasieutbildning. 

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, information & kommunikation: AST, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • AST/NPF
  • Kalmar

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, information & kommunikation: AST

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Kalmarsunds Gymnasieförbund. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 865 391 28 KALMAR
Telefon: 0480-45 15 07
Mejladress: gymnasieantagningen@gyf.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, information & kommunikation: AST så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Stagneliusskolan
Box 824
39128 Kalmar

Stagneliusskolan skapar möjligheter

Stagneliusskolan är en traditionsrik skola med rötter i 1600-talets gymnasium i Kalmar. Idag har vi cirka 1300 elever. Skolbyggnaden är vackert och centralt belägen vid Fredriksskanskanalen, ritad av Ragnar Östberg och byggd 1933. Den har idag moderna undervisningslokaler med ett...

Läs mer om Stagneliusskolan och visa alla program.

Sponsrad