Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, information & kommunikation: AST

Stagneliusskolan, i Kalmar
Undervisningsform
AST
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 680 (.)
Undervisningsform
AST
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 680 (.)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

 Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, information & kommunikation: AST

Vi utgår från dig och dina behov

För dig som har en diagnos inom autismspektrumtillstånd (AST) och behov av ett mindre sammanhang finns det möjlighet att söka till tre olika program. Det första är ett högskoleförberedande och det andra är ett yrkesförberedande program. Det tredje är ett individuellt anpassat program för dig som saknar gymnasiebehörighet.

Utbildningarna genomförs i en lugn och förutsägbar miljö med hög personaltäthet. Stagneliusskolan erbjuder en tydliggörande pedagogik med lärare som har erfarenhet av att arbeta med elever som har behov av särskilda anpassningar. Grupperna är små med cirka 5-7 elever i varje klassrum. Varje elev har sin egen fasta arbetsplats och egen dator.

Ssamhällsvetenskapsprogrammet, Medier, information och kommunikation

Det här programmet vänder sig till dig med diagnos inom autismspektrumtillstånd (AST) och som har uppnått de formella kraven för att antas till det högskoleförberedande samhällsvetenskapsprogrammet. Utbildningen läser du på fyra år och innehållet är detsamma som samhällsvetenskapliga programmets medieinriktning.

I övrigt erbjuder Stagneliusskolan fördjupningskurser inom media, men även på det estetiska området. Målet är att du ska känna trygghet i den lilla gruppen och att du ska lyckas med skolarbetet.

Efter utbildningen

Efter gymnasieexamen kommer du att ha en bred grund att stå på för vidare studier på högskola/universitet eller folkhögskola.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, information & kommunikation: AST, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • AST
  • Kalmar

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, information & kommunikation: AST

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Kalmarsunds Gymnasieförbund. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 865 391 28 KALMAR
Telefon: 0480-45 15 07
Mejladress: gymnasieantagningen@gyf.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, information & kommunikation: AST så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Stagneliusskolan
Box 824
39128 Kalmar

Stagneliusskolan skapar möjligheter

Stagneliusskolan erbjuder många olika utbildningar med hög kvalitet. En utbildning hos oss ger dig många valmöjligheter i framtiden. Med en examen från Stagneliusskolan är du väl förberedd för framtida studier på högskola/universitet eller för att ta ett första steg ut i yrkeslivet....

Läs mer om Stagneliusskolan och visa alla program.

Sponsrad